Сторінки

четвер, 31 травня 2012 р.

СПАСО-ПРЕОБРАЖЕНСКИЙ СОБОР




Спасо-Преображенський Собор побудований одним з перших в нашому місті, знаходиться в нагірній частині Дніпропетровська, його історичному центрі.


Передвиборчий піар на побожності та відношення до нього УПЦ МП.


Священикам не рекомендується брати участь у виборах всіх рівнів та займати посади в органах державної влади. Про це під час прес-конференції в «Обозревателе» розповів глава Синодального інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви протоієрей Георгій (Коваленко).«На сьогоднішній день рішенням священноначалія нашої церкви священикам не рекомендується брати участь у виборах, священикам не рекомендується виступати з політичними заявами від імені церкви і брати участь в органах влади. Церква утримується від політики », - сказав він.

середу, 30 травня 2012 р.

Походження українців-козаків




































Відновлять напис на пам’ятнику Т. Шевченку


На пам’ятнику Тарасові Шевченку у м. Дніпропетровську відновлять напис, знищений вандалами кілька тижнів тому. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів Микола Хоменко.
Він розповів, що під час покладання квітів до пам’ятника Великому Кобзарю 22 травня конгресівці помітили, що залізний напис «Тарас Григорович Шевченко» на постаменті збито. Того ж дня Микола Хоменко як  депутат Бабушкінської районної у м. Дніпропетровську ради звернувся із депутатським запитом до голови цієї райради з приводу акту вандалізму.
На сьогоднішньому засіданні Бабушкінської районної у м. Дніпропетровську ради питання відновлення напису стояло першим у порядку денному. За словами голови Дніпропетровської ОО Конгресу Миколи Хоменка, депутати його запит розглянули й вирішили негайно виділити кошти на відновлення пам’ятника великому українському поетові.
Прес-служба КУН

вівторок, 29 травня 2012 р.

Янукович - міф чи реальність?


Who is Viktor Yanukovych и кому він потрібен?

yanek who
 Міфи творять історію. Саме завдяки міфам багато історичних осіб увійшли в історичний процес, а політики зробили кар'єру. Саме міфи творять неймовірну - підносять з небуття, і, якщо потрібно, знищують.

Синод УПЦ МП скасував свої рішення, ухвалені під орудою Агафангела


09.05.2012 18:48
Синод УПЦ МП скасував свої рішення, ухвалені під орудою Агафангела
Священний синод Української Православної Церкви, що відбувся напередодні, 8 травня, під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, скасував свої попередні рішення, ухвалені під час хвороби предстоятеля УПЦ.
Про це йдеться в оприлюднених офіційним сайтом УПЦ (МП) журналах Священного синоду.
Члени синоду, у зв’язку з тим, що предстоятель УПЦ Митрополит Володимир приступив до виконання своїх обов’язків, вирішили «призупинити дію постанов Священного синоду Української Православної Церкви, які були прийняті, виходячи з ситуації, коли Блаженніший
Митрополит Володимир не міг виконувати обов’язки предстоятеля УПЦ».

понеділок, 28 травня 2012 р.

Продовжуючи Котляревського.



Сергій КОВАЛЬ
ЧИЯ МОВА ВТОРИННА І ПАРОДІЙНА

Чернівці
Зелена Буковина
2006
"І казали вони на мале – се велике, а справді велике намагалися зневажити та упослідити..."
"Пізнайте правду, і правда визволить вас...".
Від частого повторення брехня не стає правдою, однак усе більше тих, хто не вміє чи не бажає логічно мислити, проявляють готовність повірити в неї. Спрацьовує не логіка, спрацьовує стереотип мислення: "Якщо стільки відомих і шанованих людей так довго повторюють це твердження і, напевно, вірять у його істинність, то не може ж воно бути суцільною вигадкою. Хай не все, але хоча б якась доля істини в ньому мусить бути присутня...".

Правда про режим Януковича


Апокаліпсис Януковича. Сценарії краху

Yanukovych[1]
381 перегляд | 5 коментарів
28.05.2012
З кожним днем ​​становище українського президента стає все гірше і гірше. Його команда не здатна справиться з викликами різних ситуацій, самого Януковича давно охопив страх. Україну стискують лещата економічної та політичної кризи...

неділю, 27 травня 2012 р.

Московія від угро-фінів, артефакти, відеодокази

YOU BE ME (ТИ МЕНІ ПРОБАЧ)

Церковні лідери просять не розглядати законопроект про мову


Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликає народних депутатів не вносити на розгляд парламенту законопроект "Про засади державної мовної політики".

Про це йдеться у зверненні до голови Верховної Ради Володимира Литвина і народних депутатів Всеукраїнської Ради Церков, підписаному черговим головуючим у ВРЦ, главою УГКЦ Святославом.
"Висловлюємо нашу стурбованість ситуацією, яка склалася внаслідок внесення до порядку денного та розгляду Верховною Радою України проектів законів, які шкодять нормальному

пʼятницю, 25 травня 2012 р.

УПА.Тактика боротьби

Реестр конно-козачьи полки(частково) російською мовою

Положение о Малоросийских конно-казачих полках.
На подлинном Собственноручно Его Императорского Величества рукою написано: «Быть по сему». Царское Село, 7 мая 1855г.
§1. На основании Высочайшего Манифеста, в 29 день Января сего года последовавшего, Малоросийские казаки прызываются на временную службу в Государственное ополчение.
§2. Из них на 1-й раз составляются шесть конно казачих полков: четыре в Полтавской губернии и два в Черниговской.
§3. Сбор козаков в означенные полки назначается по 12 человек с тысячи ревизских душ.
§6. Каждый полк состоит из 7 сотен: шесть действующих и одной резервной.

Описание обмундирования и вооружения Малоросийских конно-казачих полков: 
- шапка смушковая с красным сукном, клеенчатым чехлом и ременным подбородником.
- фуражка темно-зеленого сукна без выпушки.

середу, 23 травня 2012 р.

ХРАМ ВОЗДВИЖЕННЯ ЧЕСНОГО ХРЕСТА В ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ





Місце знаходження на куті вулиць Короленка та Чкалова. Комплекс нараховує 7 будівель. Не передається жодній з конфесій, через загрозу руйнації?

понеділок, 21 травня 2012 р.

Війни, розпочаті Mосковією.


Стратегічний московський окупант України. Війни, розпочаті Mосковією.
1169 р. - Андрій Боголюбський (суздальський князь) напав на Київ, зруйнував його, пограбував церкви, знищив багато жителів міста.
1463 р. - Війна проти Пскова і Вятки.
1510 р. - Захоплення Пскова.
1514 р. - Війна проти Смоленська.
1517 р. - Підкорення Рязані.
1556 р. - Війна з Казанським ханством.
1556 р. - Захоплення Астрахані.
1558 р. - Лівонська Війна.
1570 р. - Знищення Великого Новгорода.

неділю, 20 травня 2012 р.

Вшанування жертв політичних репресій в Січеславі(Дніпропетровську) 20 травня 2012 р

   Вшанування почалось з ходи до могили жертвам террору і голодоморів на 9 кілометрі по Запорозькому шосе.
Нижче дивіться фотозвіт.
   Спільна хода опозиційних сил нашої області.

суботу, 19 травня 2012 р.

Про вибори народних депутатів України.


                                     

                    З А К О Н     У К Р А Ї Н И

              Про вибори народних депутатів України

 ( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2012, N 10-11, ст.73 )

     { Щодо визнання неконституційними окремих положень див.
                                Рішення Конституційного Суду
       N 7-рп/2012 ( v007p710-12 ) від 04.04.2012
       N 8-рп/2012 ( v008p710-12 ) від 05.04.2012 }


                             Розділ I
                        ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

пʼятницю, 18 травня 2012 р.

68 років геноциду кримсько-татарського народу.

Я не обмовився. саме геноциду. Прийшов час все називати своїми іменами. По спогадах моєї матері, якій тоді було 9 років, їх виводили з хат і вели кудись, всю родину, поки батьки вели бої у складі Червоної Армії, їх родини вели, як на забій. Всі думали, що будуть вбивати. Це і було вбивством, бо фактично багато людей не доїхало до місця призначення, померли по дорозі. Ніхто не рахував скільки тисяч померло. З якої цифри має рахуватись геноцид? Сумне запитання і сумне підтвердження того що він був здійснен силами НКВС СРСР, відомого як і головного виконавця геноциду українців у роки голодоморів. Саме тому біль кримсько-татарського народу така ж близька і для українців, а біль українців по жертвах голодоморів, рідна та болісна для кримських татар...   О.Черненко.



В Симферополе отметили 68-летие выселения татар из Крыма (ФОТО, ВИДЕО)  18.05.12 17:27




У Сімферополі відзначили 68-річчя виселення татар з Криму (ФОТО, ВІДЕО) 18.05.12 17:27
Сімферополь, Травень 18 (Новий Регіон - Крим, Андрій Дорофеєв) - Близько 4 тисяч людей взяли сьогодні участь у жалобному мітингу, присвяченому 68-й річниці депортації кримських татар з півострова. Перші особи автономії на акцію не прийшли.Як передає кореспондент «Нового Регіону», за традицією учасники йшли кількома колонами з околиць Сімферополя до площі Леніна. Мітингувальники принесли з собою плакати, на

Репресії, як метод захисту параду геїв та лесбіянок.




Розпочались репресії супроти патріотів Вінниччини

Лідера Вінницького осередку Соціал-Національної Асамблеї Юрія Хорта намагались силоміць незаконно затримати міліціонери. Причиною затримання стала заявка на проведення марш-протесту проти гей-параду, який мав відбутись сьогодні, 18 травня, о 19.00.

У Києві створено Українську Патріотичну Альтернативу


21 травня в агенції “Укрінформ” (вул. Богдана Хмельницького, 8/16) пройде прес-конференція з нагоди утворення Громадського Руху “Українська Патріотична Альтернатива”. Початок о 13.30.
ГР “УПА” створена Київськими міськими організаціями Всеукраїнського товариства Просвіта ім. Тараса Шевченка, Української Народної Партії, УНА-УНСО, Конгресу Українських Націоналістів, Української Партії та Спілки Офіцерів України.
Метою створення ГР “УПА” є об’єднання зусиль із захисту прав, свобод і соціально-економічних інтересів українського народу, обстоювання суверенітету та територіальної цілісності Української держави.
Ми, поборюючи байдужість та зневіру українців, оголошуємо масовий рух проти політичних та економічних мародерів усіх мастей та кольорів. Ми переконані, що без національної революції не може бути соціальної. Ми переконані, що без української мови та культури не може бути України.
За правду, волю і кращу долю!
Прес-служба КУН

вівторок, 15 травня 2012 р.

Україна -під владою партії бандокриміналу.



На країну насувається катастрофа з наслідками, котрі неможливо прорахувати.
На дорогах поки багато машин, ще купують нерухомість, населенню ще вистачає грошей на їжу, а міліція досі підкоряється наказам влади. Але ознакприйдешнього «обвалу» все більше і більше. А впевненості в завтрашньому дні майже не залишилося. До чого йдемо?
Україну накриває щось більше, ніж криза. Особливо добре це помітно в провінції, яка завжди була індикатором активності життєвих процесів в країні.
Геть статистику, котра, як відомо, «служниця влади». Ось як виглядає ситуація на «мікрорівні», одному зі східних районів України.

Козацькі пам'ятки Дніпропетровської області.




ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ОБЛАСТЬ
НАЗВА ПАМ’ЯТКИ
АДРЕСА
ДАТА
АВТОРИ
ПРИМІТКИ
Зимівники козацьких старшин М. Коржа, Л. Глоби
Дніпропетровськ, м., облцентр
XVIII ст.
Пам’ятне місце
Пам’ятний знак
Дніпропетровськ, м.,
облцентр,
ж/м Стара Ігрень
1660 р.
Місце битви запорізьких козаків під командуванням І. Сірка з татарами
Новобогородицька фортеця
Дніпропетровськ, м.,
облцентр,
с-ще Шевченка,
вул. Новгородська, парк
1688 – 1711 рр.
Збудована військовим інженером фон Зале-ном
Збудована у зв’язку з походами князя Голіцина на Крим за наказом Софії Олексіївни. На цей період з фортецею пов’язані імена гетьманів І. Самойловича та І. Мазепи. Відбудована у 1737 р. У зв’язку із спорудженням Української укріпленої лінії фельдмаршалом Мініхом.
Пам’ятка
національного значення
Охоронний номер–
1443(н)
Ділянка Української укріпленої лінії
Андріївка, с.,
Царичанський р-н
1731 – 1733 pp.
Місцерозташування козацьких зимівників
Великомихайлівка, с.,
Покровський р-н,
у 4 км від сучасного села, під лісом
Друга пол. XVIII ст.
Місцерозташування козацьких зимівників
Вербки, с.,
Павлоградський р-н
Поч. XVIII ст.
Споруди Українськоїукріпленої лінії –земляні валиукріплення (редут)
Вербове, с.,
Царичансткий р-н
Поч. XVIII ст.
Пам’ятка
національного значення.
Охоронний номер-
4121(н)
Пам’ятне місце
Курган та барельєф із гіпсу1960 р.
Жовті Води (Жовта річка), м.,
вул. Петровського
1648
р.
Місце битви запорізьких козаків з польсько-шляхетським військом
Споруди Української укріпленої лінії – 2 бастіони та польові укріплення між ними
Залелія, с.,
Царичансткий р-н
Поч. XVIII ст.
Пам’ятка
національного значення.
Охоронний номер-
1298(н)
Могила кошового отамана І. Сірка
Капулівка с.,
Нікопольський р-н
1680 р.,
перенесена у 1967 р.
Пам’ятка
національного значення.
Охоронний номер-
1842(7)
Зимівник, заснований козаком Карнаухом
Карнаухівка, м., Дніпродзержинсь-кий р-н
XVII ст.
Миколаївська церква
Китайгород, с.,
Царичанський р-н,
вул. Музейна
1757 р.
Артіль майстрів з Північного Лівобережжя
Збудовано на замовлення і коштом бунчужного товариша П. Семенова.Пам’ятка
національного значення.
Охоронний номер та номер у комплексі –
153 / 0
Успенська церква
Китайгород, с.,
Царичанський р-н
вул. Музейна
1754 р.
Збудовано на замовлення і коштом бунчужного товариша П. Семенова.
Пам’ятка
національного значення.
Охоронний номер та номер у комплексі –
153 /1
Церква-дзвiниця Св. Варвари
Китайгород, с.,
Царичанський р-н,
вул. Музейна
1756 р.
Збудовано на замовлення і коштом бунчужного товариша П. Семенова.Пам’ятка
національного значення.
Охоронний номер та номер у комплексі –
153 / 2
Запорозький зимівник
Колпаківка, с.,
Магдалинівський
р-н
Заснований полковником А. Колпаком.
Запорозький зимівник
Котовка, с.,
Магдалинівський
р-н
Заснований козаком В.Котом.
Цвинтар
Кривий Ріг, м.,
райцентр,
сел. Зелене, будівельна дільниця (колишній радгосп «Полтавка»)
XVIII – XIX ст.
Місцерозташування запорозьких зимівників
Любимівка (Олексіївка), с.,
Дніпропетровський р-н
XVІI – XVIII ст.
Зимівник заможного козацького старшини Сіромахи
Миколаївка (Велике Сіромашине, Козельське), смт,
Широківський р-н
Друга пол. XVIІІ ст.
Пам’ятне місце
Пам’ятник, меморіальна дошка
Миролюбівка с., (Боголюбівка), П’ятихатський р-н, біля будинку культури
1954 р.
Місце битви запорізьких козаків та селян з польсько-шляхетськими військами у травні 1648 р.
Споруди Української укріпленої лінії – земляні вали укріплення (редут)
Могилів, с.,
Царичанський р-н
Поч. XVIII ст.
Пам’ятка
національного значення.
Охоронний номер-
4213(н)
Цвинтар
Недайвода, с.,
Криворізький р-н
XVIII – XIX ст.
Місце розташуванняМикитинськоїзапорізької Січі
Нікополь, м.,
райцентр,
вул. Микитинська -
пл. ім. Богдана Хмельницького
1637 – 1652 рр.
В 1648 р. тут запорозькі козаки обрали Б. Хмельницького гетьманом України.
Троїцький собор
Новомосковськ, м., райцентр,
пл. Перемоги, 1
1775 – 1780 рр.
Зведений козаком Я. Погрібняком на кошти Війська Запорізького.
Пам’ятка
національного значення.
Охоронний номер та номер у комплексі –
151 / 0
Козацьке кладовище
Перевізькі Хутори, с.,
Орджонікідзенький р-н,
поблизу Чортомлика
Споруди Українськоїукріпленої лінії  слідиземляних редутів
Петриківка, смт, райцентр
Фортеця Українськоїукріпленої лінії –чотирикутний бастіон
Рудка, с.,
Царичанський р-н
1731 р.
Могила сотника Гончара
Слов’янка, с,
Межівський р-н,
у Балці Гончара,
1660 р.
Фортеця Кодак
Обеліск 1910 р.
Старі Кодаки, с.,
Дніпропетровський р-н
1635 – 1711 р.
Збудована Г. де Бопланом
Зруйнована отаманом І.Сулимою в 1639 р. Відбудована, в 1648 р. захопили козаки на чолі з полковником Нестеренком.
Пам’ятка
національного значення.
Охоронний номер-
1841(266)
Споруди Українськоїукріпленої лінії –земляний валукріплення
Тарасівка, с.,
Царичансткий р-н
Поч. XVIII ст.
Пам’ятка
національного значення.
Охоронний номер-
4115(н)
Зимівник козака
Трейтуза
Тритузне, с.,
Солонянський р-н
XVIII ст.
Зимівник козаків
Г. Сала та О. Кочерги
Царичанка, смт, райцентр
XVII ст.
Зимівник козака Шульги
Шестерня, с.,
Широківський р-н
XVIII
ст.
Цвинтар
Шестерня, с.
Широківський р-н
XVIII – XIX ст.
Козацьке кладовище
Шолохове, с.,
Нікопольський р-н,
на кургані в 1,5 км від центра села