Сторінки

вівторок, 31 липня 2012 р.

БРАТИ ЧИ НІ УКРАЇНЦІ ТА РОСІЯНИ


Олег Леусенко

Чи пробували ви натякнути знайомому росіянину (російської, громадянину РФ і т.п.), що грамотно і політкоректно говорити російською «в Україну», замість штучно щепленого імперського штампа «на Україну»? Ви не помічали непорозуміння на обличчях наших північних сусідів, коли на чергову їх жарт про «хохлів», вони злобно ображаються на відповідні синоніми типу «москаль» або «кацап»?

понеділок, 30 липня 2012 р.

Список від опозиції




Дніпропетровська область (17 округів)

м. Дніпропетровськ, Самарський район
24
Гетьман Вадим Анатолійович 


м. Дніпропетровськ, Красногвардійський район
25
Курячий Максим Павлович 

Список ОО Батьківщина


Список кандидатов в депутаты в многомандатном избирательном округе от ВО «Батьківщина»:


1
Тимошенко Юлія Володимирівна

2
Яценюк Арсеній Петрович

3
Гриценко Анатолій Степанович

4
Турчинов Олександр Валентинович

5
Луценко Юрій Віталійович

6

Перша згадка за Україну в 12 ст.


«Україна» — це не «окраїна»

«Україна» — це не «окраїна»

Назва нашої країни УКРАЇНА з'явилася в останній чверті XII ст. Уперше в Іпатському списку «Повісті минулих літ», де літописець розповідає про смерть переяславського князя Володимира Глібовича у 1187 р., сказано: «І плакали по ньому всі переяславці... За ним же Україна багато потужила». Через два роки, у 1189 р., було відзначено, що князь Ростислав приїхав «до України Галицької» 1.

Походження назви Україна здавна привертало увагу вчених, але однозначного пояснення й досі немає. Одні дослідники пов'язували її зі словами край «найвіддаленіша від центру частина території, околиця», у(= біля) краю,

суботу, 28 липня 2012 р.

Мова окупанта та рідна в Україні.


Наталія Мазепа: Ніякої природної двомовності в Україні ніколи не було

липня 28, 2012 By: Олег Гуцуляк Category: ЛингвистикаУкраинаФилология
Знаєте, коли Чехія стала державою? Коли вся Прага почала розмовляти чеською!
Напевно, майже в усіх склалося враження, що за останній час цю тему вже вичерпано. Хоча це зовсім не так. Звертаючись до історії, обстоюючи особливий статус російської мови, різні автори зосереджувались, як правило, на історії країн із особливим устроєм: Швейцарія, Канада, де різномовні території об’єднались і створили єдину двомовну або багатомовну державу. Визначальним фактором тут є первісна рівноправність усіх земель.
Наш, український, випадок — зовсім інший.Жодної природної, первісної двомовності в Україні ніколи не існувало. Російська мова завжди належала до сусідньої держави, що підкорила українські землі з усіма відомими наслідками. Але годі вже банальностей — перейдемо до суті.

пʼятницю, 27 липня 2012 р.

Україна інкогніта.


Сірий Клин (інша назва: Сіра Україна), з кінця XIX—початку XX ст. — неофіційна назва регіону компактного проживання українців у Південно-Західному Сибіру і Північному Казахстані (загальна площа 460 тисяч квадратних кілометрів). З кінця XIX—початку XX ст. частину сибірського краю українські переселенці називають Сірим Клином або Сірою Україною.

Ющенко, або не сотвори собі кумира.


Ядозволив собі прокоментувати деякі пункти по яким не дуже згоден  з автором статті.

Ющенко - ТАК!!!

від користувача Ярослав Ляхновський з 20 квітня 2012 р. о 17:43 ·
 Я вирішив викласти, максимально стисло, факти, які вказують на те, як багато для становлення нашої державності вдалось виконати Віктору Андрійовичу Ющенку за час своєї політичної кар'єри, і цим само нагадати нам про його внесок в розвиток України.

1. Віктор Ющенко, очолюючи Національний банк, ввів національну валюту - гривню. Президент Кучма відважився на такий крок тільки тоді, коли нацбанк очолив Віктор Ющенко. Після введення гривні їй пророкували крах, а вона дотепер вистояла. 
 Насправді гривню ввів Гетьман.

История одной фотографии


История одной фотографии

История одной фотографии
...Эта фотография поистине стала
хрестоматийной, так как ее печатают
kombat-1.jpg (10949 bytes)
практически во всех изданиях, где освещаются
вопросы истории Великой Отечественной мины. По
частоте публикаций она сравнима с
фоторепродукциями памятниов "Родина -мать"
в Сталинграде или "Воин -освободитель в
Трептов парке в Берлине.

Впервые снимок был опубликован в июле 1942 года
практически во всех газетах в СССР и даже в ряде
изданий за рубежом под названием "Комбат".

История появления этой фотографии необычная и
даже интригующая...

Топ-10 невыполненных обещаний Януковича


Топ-10 невыполненных обещаний Януковича

1. Минимальная пенсия 1200 гривен уже в 2011 году.

В соответствии с Госбюджетом-2011 минимальная пенсия едва будет достигать 800 гривен. К тому же, украинским женщинам на 5 лет планируется повысить пенсионный возраст.

2. Налоговые каникулы для малого бизнеса на 5 лет.

«Никаких налоговых каникул в планах Януковича не было. Вместо этого власть так запугала предпринимателей Налоговым кодексом, что уже отмену отдельных его репрессивных статей бизнесмены расценили как победу», — комментируют в пресс-службе политсилы.

3. Предоставление педагогам и врачам статуса государственного служащего.

Этот пункт предвыборной программы Януковича не выполнен из-за того, что соответствующий закон при рассмотрении в парламенте не поддержала сама Партии регионов.

4. Повышение социальных стандартов.

В Госбюджете на 2011 год социальные расходы уменьшены, в среднем, на 10%. В частности, на 40% сокращены расходы на предоставление разовой материальной помощи инвалидам и неработающим малообеспеченным лицам. Стипендии, в том числе для детей-сирот, устанавливаются на уровне декабря 2010 года и не индексируются. Общая сумма расходов на ежегодную разовую помощь ветеранам войны в проекте бюджета на 2011 год уменьшена на 8,5%. «Батькiвщина» напоминает, что именно Партия регионов не поддержала законопроект о повышении социальных стандартов в феврале 2010 года.

5. Сокращение расходов на содержание органов власти.

В госбюджете на 2011 год увеличено финансирование: Национального агентства по вопросам Евро 2012 — в 162,5 раза; «Укравтодора» — на 86%; Высшего совета юстиции — на 67%; Высшего хозяйственного суда — на 42,2%; Государственного управления делами — на 37%; Высшего административного суда — на 27,7%; руководства Минобразования — на 21%; Генпрокуратуры – на 83%; СБУ – на 21%; Минобороны – на 20%; МВД – на 15%, отмечают в пресс-службе.

6. Преодоление коррупции.

Уровень коррупции в Украине Международная правозащитная организация Transparency International оценивает как наивысший среди «новых независимых стран». Наиболее коррумпированными, по мнению опрошенных в Украине, являются суды.

7. Переход на контрактную армию уже с 2011 года.

Выполнение обещания откладывается, как минимум, на 5 лет. Министр обороны Михаил Ежель признает, что полный переход на контрактную службу отложен до 2015 года.

8. Снижение цен на российский газ.

«Сдав» России Черноморский флот до 2042 года, Украина не получила никаких преференций. Напротив: оплата за газ для населения увеличена с 1 сентября на 50%, с 1 апреля 2011 года будет повышена еще на 50%.

9. Возрождение и развитие украинской культуры.

10. Мораторий на идеологические вопросы, разъединяющие общество.

«Правительством Януковича отменен государственный экзамен по украинскому языку для бакалавров в высших учебных заведениях; прекращена практика перевода на украинский язык русскоязычных синхронов в новостях на УТ-1; отменена норма об украинском дублировании иностранных фильмов; учебник по “Истории Украины” прошел цензуру в интересах России: УПА приравняли к отрядам Ковпака и Сабурова, исчезла из учебника фотография Романа Шухевича, выброшены упоминания о бое под Крутами и информация о Помаранчевой революции; насаживание РПЦ Московского патриархата», — отмечают в «Батькiвщине».

Подробнее: http://news.mail.ru/inworld/ukraina/politics/5051745/

Слово "дерусифікація" не просто так виникло (Олександр Іванов)


слово "дерусифікації" не просто так виникло, і напевно мало місце спершу русифікація, а вже потім дерусифікації. Наприклад, "Напрікінці квітня 1933 року відбуліся Нарада З ПИТАНЬ національної політики в ЦК КП (б) У та Засідання створеної на качани того самого місяця Комісії НКО [я] в справі перевіркі роботи на мовно Фронті. Заступник наркома освіти Андрій Хвиля Виступивши на обох зібраннях з доповіддю «Націоналістічна небезпека на мовно Фронті й боротьба проти неї», Що под назв «Вікорініті, зніщіті націоналістічне коріння на мовно Фронті» Вийшла друку в Журналі «Більшовик України» та Конвенцію Ради Європи брошури [1]. Ця стаття містіть здебільшого політічну фразеологію, про стиль та спрямованість якої свідчать обідві назви, однак спектр поліграфічних неї Вже проглядають змалюю дальшим Дій Мало того, самє цею текст визнача Рівень та глибінь

четвер, 26 липня 2012 р.

ДІЇ ПРИ АРЕШТІ ТОВАРИША...


Правильні поради.
ЯКЩО ЗАГРЕБЛИ ТОВАРИША
Кожен український патріот рано чи пізно може зіштовхнутись з репресіями. Тому непогано було б мати уяву про те, що при цьому треба робити. І не лише тоді, коли сам потрапив до міліції, але й тоді, коли до мусарні потрапив товариш. Дивовижно, але солідарність у таких випадках дотепер проявляли лише декілька патріотичних організацій по усій Україні. Проте, часи змінюються. Тепер ми змушені бути «один за всіх і всі за одного». У даному інструктажі викладено елементарні речі. Яких, проте, може не знати той, хто ніколи подібного не робив.
Отже, тим, хто залишився на свободі, доцільно діяти в такий спосіб.
РОЗПОВСЮДЖУВАТИ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ЗАТРИМАНННЯ

Пане Ющенко, не встрявайте у виборчу кампанію!



Дмитро Павличко _ Четвер, 26 липня 2012, 18:36
Версія для друкуКоментарі55
Дмитро Павличко, український поет, перекладач, літературний критик, громадсько-політичний діяч
Відкритий лист до Віктора Андрійовича Ющенка, екс-президента України
Пане Ющенко! Історія вашого життя і президентства триває. Я ваш колишній гарячий прихильник, болісно переживаю конфлікт між добрими і недобрими думками і словами про вас, намагаюся зрозуміти, чому сталося так, що обожнюваний народом борець за українську Україну, вождь Майдану, обернувся в зненавидженого тим же народом жалюгідного руйнівника України.
Я був захоплений вашою діяльністю на посту прем’єра України, домігся як посол України у Варшаві, щоб вас шанували президент Польщі Кваснєвський і прем’єр Бузек, щоб ви стали почесним доктором Люблінського університету. Ніколи не забуду, що ви допомогли мені збудувати у Варшаві пам’ятник Тарасові Шевченку.

середу, 25 липня 2012 р.

Алла Пугачева - Не высовывайся, дочка

Невизнання холокосту – законно!





Михаил Александров, 25 июля 2012Просмотров: 954












ООН з прав людини ще в минулому році прийняв постанову, в якій сказано, що переслідування за заперечення голокосту є неприпустимим для країн, що підписали Конвенцію з прав людини!

вівторок, 24 липня 2012 р.

Настанови для українця коли в українській державі правлять чужинці(коротко та розширено)



Дата публікації 03.07.2011 | Автор: народ України.

Ці настанови під назвою Катихизм українця в Україні є в інтернеті, тут друкується мій варіант з переробленими першими двома частинами, третя взагалі можливо і не потрібна, яле я її залишив, хоча вона в дечому повторює попередні.

Настанови для українця коли в українській державі правлять

Ющенко друг чи ворог? Вирішувати українцям.


Ющенко розповів, чому такий близький з Януковичем останнім часом

Ющенко розповів, чому такий близький з Януковичем останнім часом
Ухвалюючи рішення щодо підписання "мовного" закону, Віктор Янукович має розраховувати на поради екс-президентів, заявив екс-президент Віктор Ющенко в інтерв’ю "5 каналу".
Він заявив, що питання статусу російської мови залежатиме він виборів до Верховної Ради.
"Відповідь, бути чи не бути російській мові другою (державною), залежить насамперед від жовтня 2012 року. Все решта – можна політизувати, можна демонструвати, я вітаю, аплодую, можна навіть не робити уроків, хто голосував за той закон. Забути. Я скоріше думаю, що моя нація так і зробить, вона забуде до жовтня", – заявив Ющенко.

неділю, 22 липня 2012 р.

Нацдеми всіх сортів на службі проти України.


«Націонал-демократія померла, хай живе націонал-демократія!»

Нацдеми не зуміли завадити формуванню кланово-олігархічної держави в інтересах вузького кола осіб, що пояснювалося як об’єктивними рисами країни й нації, так і суб’єктивною обмеженістю мислення, глибокою ментальною провінційністю, особистісною мізерністю багатьох їхніх лідерів
Матеріал друкованого видання
№ 29 (246)
від 19 липня

пʼятницю, 20 липня 2012 р.

Як народ Янучару запрягав.

Сьогодні відбулась хода  з серії "Україна без Януковича", але ця відрізнялась новим креативом.
Але все по порядку.Дивіться фото і відео.

четвер, 19 липня 2012 р.

Повне знищення української мови на Кубані майже завершене


Якщо в Україні російську мову захищають навіть на рівні Президента, то в Росії з українською не панькаються. В деяких регіонах РФ ситуація з українською мовою носить всі ознаки лінгвоциду, інспірованого діями керівництва Кремля від радянських часів до наших днів.
Краснодарський край, Кубань. Саме на цих землях ще на початку 20 ст. українці складали більшість населення. Саме в цей край цариця Катерина ІІ переселила запорозьких козаків, що, осівши тут, організували Чорноморське, а потім Кубанське козаче військо. За переписом 1897 рідною мовою назвали українську 49% населення. 49,2% назвали себе українцями під час перепису вже за радянських часів – в 1926-тому. Ці цифри не остаточні, адже частину українців

Знищення війська президентом України


Операція «самоліквідація»: влада цілеспрямовано послаблює обороноздатність країни

Проблема не лише у фінансовій складовій національної безпеки, а у виборі антинаціональної стратегії політики держави у військовій галузі
Матеріал друкованого видання
№ 28 (245)
від 12 липня

Нещодавно Віктор Янукович ввів у дію рішення Ради національної безпеки

середу, 18 липня 2012 р.

Венеціанська комісія про нелегитимність Януковича


Віра Zamiyala



Венеціанська комісія вважає, що у Януковича проблеми з легітимністю, оскільки він обирався на пост президента по одній конституції, а прийшовши до влади, відразу ж змінив її, значно розширивши свої повноваження, причому не конституційним парламентською більшістю, а шляхом вирішення ручного Конституційного Суду.

вівторок, 17 липня 2012 р.

Свобода слова в Криму під забороною


У Сімферополі з радіоефіру Державної телерадіокомпанії «Крим» зняли репортаж про забороненої акції на захист української мови. Замість неї жителі півострова 30 хвилин слухали новини сільгосппідприємств.
- Авторська програма «Два кольори» повинна була вийти в п'ятницю о восьмій вечора. У цей день мені повідомили, що вона не вийде, - розповідає ведуча 63-річна Алла Петрова. - Мої начальники назвали такі причини: я дала сценарний план звукорежисеру для монтажу, але не дала його на підпис. Потім були претензії звукорежисера, що там поганий звук. Але це ж мітинг, там вулиця, мегафони, все розмовляли. А потім керівництво сказало, що я у своїй програмі вирішила зняти Могильова (Анатолій Могильов, екс-міністр внутрішніх справ, голова Ради міністрів Криму -. «ГПУ»). Я пояснила, що такого не було. А вони кажуть: «Виступаючі його згадують. Програма агресивна й нетолерантності ».

Алла Петрова написала заяву про звільнення. До цього вона вела п'ять програм на радіо - все українською мовою - зокрема, три дитячі. Працювала на півставки.

- Я вважаю, що це цензура, нехай і прихована. Не можу бути під таким контролем. Працюю 20 років. Мої програми люди слухають і знають мене такий.

У передачі, яка не вийшла, був репортаж про акцію в Сімферополі 7 липня. Учасники закликали спікера Верховної Ради Володимира Литвина не підписувати мовний закон, а президента Віктора Януковича - заборонити його. Звернення передали в постійне представництво президента в Криму.

- Такі проблеми тут були на початку 1990-х, коли Юрій Мєшков (Мєшков відстоював зближення з Росією -. «ГПУ») повинен був стати президентом Криму. Це були найважчі часи, - каже Алла Володимирівна.


http://news.mail.ru/inworld/ukraina/ua_crimea/110/politics/9619535/?frommail=1

Русифікація більшовиками

неділю, 15 липня 2012 р.

Січеслав. День Обєднання Армій ЗУНР та УНР відзначено вдруге в місті.


ЦЕ ПОІМЕННИЙ СПИСОК ОБ'ЄДНАННОГО ВІЙСЬКА.

Вчора 15.07.2012 у славному місті Січеславі відбулась урочиста подія з вшанування цієї дати.

День Обєднання Армій ЗУНР та УНР
16.07.1919р

Акт Злуки, битва під Крутами, битва під Базаром, Зимовий похід основні події періоду УНР, які знає і відзначає українське суспільство. Проте, українська історія це не тільки  трагедія Базару, але й величні та славні перемоги, про які ми не згадуємо.

суботу, 14 липня 2012 р.

1931 рік в СРСР проживало більше 81 млн українців.


«На великой стройке»

***

Artem Fisunov В ДОПОМОГУ МОНІТОРИНГУ.




В рамках проведення моніторингу порушень виборчого законодавства, у липні 2012 року у Дніпропетровському регіоні було встановлено ряд порушень, які за своєю ознакою можуть відноситися до категорії порушень виборчого законодавства.
Мета цього посту – сприяння найефективнішому реагуванню на ці порушення, їх фіксуванню, висвітленню, та роз’яснення громадянам України та небайдужим до долі країни, окремих положень діючого законодавства.
Так, по Дніпропетровської області кандидатами у народні депутати від Партії регіонів (далі – ПР) та посадовцями (членами ПР) державних установ вже розпочатий старт передвиборчої кампанії до початку "передвиборчого марафону".
Посадовцями різних рівнів від ПР, та іншими представниками ПР напередодні виборів у ВР, масово відкриваються дитячі майданчики, споруди яких містять символіку ПР, та прізвища провладних кандидатів у ВР. Возведення цих майданчиків представниками влади позиціонується як подарунок дітям та мешканцям міста від ПР та її окремих членів, в той час, коли ці майданчики будуються виключно за державні, а не за партійні, кошти.
Крім того, провладними кандидатами з використанням адміністративного тиску, у робочий час проводиться агітація у державних установах (лікарні, навчальні заклади) також з використанням та з розвішуванням символіки у приміщенні цих закладів.
Окремі факти засвідчили факт розміщення агітаційних матеріалів від провладних кандидатів навіть на будівлях та спорудах

"Зека геть!". Хода "Україна без Януковича". П'ятниця 13-те.Січеслав

Вчора відбулась чергова хода містом на знак протесту проти знищення України і українців в своїй державі. Знищення починається з мови, це відомо всим. Тому біля оперного театру і зібрались небайдужі січеславці, нащадки запоржців.

пʼятницю, 13 липня 2012 р.

Видно, що роги ростуть з Росії.


Денис Олейников
Четыре события, которые произойдут с нашими деньгами после осенних выборов в Раду:

1. Девальвация гривни.

Прогнозный курс - 11-12 гривень на первую половину 2013 года. Это знает НБУ, это знает Минфин. Это знают экспортеры, которые уже сейчас закладывают данный курс в бизнес-планы.

Что будет дальше - не знает никто. Сильно зависит от России, от Китая, от МВФ - короче, от любого, кто даст Януковичу денег. Потому что без мощного финансового влияния извне страна просто в одночасье рухнет.

2. Ограничение на снятие депозитов.

Мы это уже проходили, однако в этот раз все будет несколько жестче. В частности, предусмотрена автоматическая пролонгация краткосрочных гривневых депозитов без согласия заемщика - _вашу_ гривню будут насильно оставлять в банках, чтобы не оказывать дополнительного давления на валютный курс.

Кому ж таки насправді пишуть листа запорожці на полотні Рєпіна



А тепер, братове-українці, давайте митикувати: яким же таким дивовижним чином лист, що направлявся у сонячний Стамбул, потрапив на холодні береги Неви і набув такого швидкого і широкого розголосу? Тут, як кажуть, «щось не те»…
Шановні друзі, я хочу Вас познайомити ще з однією цікавою гіпотезою відомого донеччанина Юрія Доценка.

Кому ж пишуть листа запорожці
на знаменитій картині Іллі Рєпіна?


середу, 11 липня 2012 р.

Комуністичні побрехеньки сьогодні


КАБАЛЬНА ЗАНЯТІСТЬ ВІД КОМУНІСТІВ.

Депутати від Компартії проголосували "ЗА" законопроект Тігіпка "Про зайнятість населення", чим зрадили весь трудящий народ
Звертаю увагу, що фракція Компартії України у повному складі під час другого читання проголосувала "за" кабальний законопроект Тігіпка "Про зайнятість населення", який значно обмежує права працездатного населення (а особливо молодих спеціалістів, яким пропнується працювати півроку безкоштовно), узаконює приховану торгівлю людьми та значно звужує права профспілок.

Тож, на словах депутати фракції Компартіі України вимагають відставки Тігіпка та виступають за захист прав трудящих. А насправді депутати від КПУ голосують за ті законопроекти Тігіпка, які значно обмежують права трудящих та профспілок.

Тобто сьогодні діяльність депутатів від КПУ спрямована на пригнічення та придушення класу трудящих, молоді та профспілок, на обмеження їхніх права, а не на покращення їхнього становища.

вівторок, 10 липня 2012 р.

ПР вчить своїх дурити виборця за допомогою ЗМІ.


Партія регіонів – своїм агітаторам: не бійтеся обіцяти як це робить Тимошенко

Мустафа Найєм, УП _ Понеділок, 09 липня 2012, 15:08

"Українська правда" продовжує описувати внутрішні документи Партії регіонів щодо підготовки до майбутніх парламентських виборів.
Як відомо, у п'ятницю 6 липня прес-служба партії офіційно визнала автентичність опублікованих редакцією файлів щодо агітаційної стратегії регіоналів протягом червня-листопада 2012 року.
Як вже повідомляла "Українська правда", такий пакет документів був надісланий усім керівникам передвиборчих штабів партії, народним депутатам фракції Партії регіонів, а також провладним депутатам-мажоритарникам.

понеділок, 9 липня 2012 р.

Протести в Дніпрі-Січеславі на захист мови. Хода.

Сьогодні, після коротеньких виступів проти дій влади по знищенню української мови, як державної, на більшій території України, всі Дніпропетровська політична та активна частина населення що зібрались біля Оперного театру, провела ходу по центру міста.
Нижче викладені відео і фото.


суботу, 7 липня 2012 р.

УПА- Герої України.



УПА ГЕРОЇ - УКРАЇНИ!

1). УПА боролись на своїй рідній землі, вони не йшли в чужу хату, вони захищали від загарбників Рідну Батьківщину-свою землю!

2). УПА боролись і проти фашизму, і проти комунізму! За Соборну і Незалежну Україну.

3). УПА не присягали комунізму і фашизму і не співпрацювали з ними, як це робили СССР, в пакті молотова-ріббентропа.

4). УПА не ділили мапу Європи, і не робили плани нападу, на інші країни, вони захищали свою землю, в себе вдома.

5). УПА давали клятву(присягу) УКРАЇНІ, і мені - УКРАЇНЦЮ, а не псевдо совкам.

6). УПА сиділи в концтаборах, як від рук фашистів, так від рук комуністів, бо Незалежна Україна за яку боролись УПА не була вигідна ні ти, ні тим.

7). УПА не вбивали в газових камерах, точно також як не знищували голодом мільйони людей.

8). УПА боролись не тільки проти, вони боролись за, - ЗА УКРАЇНУ.

9). Щоденник комісара Сумського партизанського з'єднання генерал-майора червоної армії С.В. Руднєва:
"Националисты — наши враги, но они бьют немцев. Вот здесь и лавируй, и думай".
Партизанская разведка пристально изучала повстанцев Волыни. По ее оценкам, насчитывалось несколько десятков тысяч вооруженных и организованных бойцов, подконтрольных ОУН (Б), которая "эксплуатирует ненависть к немцам", но бережет силы для борьбы с "Советами".

10). УПА створили найбільшу в Європі повстанську Армію, зі свою службою Безпеки, і системою розвідки, виховання, геральдики, і званнями.

НАЙБІЛЬШИМ ДЛЯ МЕНЕ Є ТЕ ЩО ЇХ ЛЮБЛЯТЬ І ШАНУЮТЬ, ТАМ ДЕ ВОНИ БЕЗПОСЕРЕДНЬО ВЕЛИ БОЇ.

УПА - БОРОЛИСЬ ЗА СОБОРНУ І НЕЗАЛЕЖНУ УКРАЇНУ!
СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!


пʼятницю, 6 липня 2012 р.

Акція протесту опозиції у місті Січеславі(Дніпропетровську)

   В акції брали участь всі, хто є в місцевому Комітету Опору Диктатурі.
КУН вийшов без прапорів, але теж брав участь у цій акції.

Заявку на проведення безстрокової акції біля оперного театру подала ВО Свобода.

Молодь від Свободи провела пробіжку центром міста за мову та заодно здоровий засіб життя, з прапором холодноярців "Воля України або смерть".

 Відкрив мітинг Голова УНП, Сокоринський. На відміну від попередніх виступах тут він вже не рекламував так звану "правицю" Ющенка, хоч і дуже зрадів її появі.

четвер, 5 липня 2012 р.

Мітинг від 05.07.2012 біля ОДА в Дніпрі.



Рішення всіх партій про початок безстрокової акції, оголосив Андрійй Денисенко ВО Свобода.
Геть окупантів, геть прислужників Кремля!




























Переписи населення в Україні: карти, цифри, міфи та їх спростування



Чому Сталін скасував перепис 1937 року? Скільки українців було у Львові "за поляків"? Які області русифікувались якнайсильніше? Чи була насильницька українізація? Ці та інші дражливі, майже політичні, питання - у матеріалах обліку населення від 1897 до 2001 років.
Рівно 10 років тому, 5 грудня 2001 року в Україні відбувся перший Всеукраїнський перепис населення. Наступний призначений на 2013 рік.
Переписи населення завжди, для будь-якої влади були важливі не лише тому, що показували кільсть наявного населення, але й тому, що характеризували його: за національними, мовними, релігійними, соціальними та іншими ознаками. У багатьох країнах переписи проводяться регулярно – раз на 10 років.
Перший повноцінний перепис населення, що проживало на території України, відбувся у січні 1897 року. Це був "Перший загальний всеросійський перепис населення", який охопив українську людність, що знаходилась у межах Російської імперії.
Українці, котрі проживали на території Австро-Угорської імперії, були переписані у 1900 році.
Всього з 1897 по 2001 роки на нашій території відбулося 13 переписів населення:
1897 Російська імперія
1900 Австро-Угорська імперія
1926 Радянський Союз
1930 Румунія
1930 Чехословаччина
1931 Польща
1937 Радянський Союз
1939 Радянський Союз
1959 Радянський Союз
1970 Радянський Союз
1979 Радянський Союз
1989 Радянський Союз
2001 Україна
Ми зупинимося на найцікавіших моментах минулих переписів населення, що іноді відкривають маловідомі факти, а іноді розвінчують історичні міфи.

середу, 4 липня 2012 р.

Двомовність чи русифікація?



oleg_kv

Ілюстрація до великого мовного шахрайства

  • 17.06.12, 19:40
На першій карті, яка складена на основі даних Всеукраїнського перепису населення 2001 року, ми бачимо, що українська мова є рідною мовою в абсолютній більшості адміністративних одиниць (районів і міст) України. В цілому українська мова є рідною для 67,5 населення України.

Яку ж мовну карту України пропонує конфліктний законопроект Колесниченка? Око українофоба замилуються. Для української мови залишають менше 40% території і населення України, причому без жодних гарантій. На більшій же частині країни планують відмінити державний статус української мови в усіх сферах життя.

Андрій Черніков


Журналіст

Якщо ви вважаєте, що тепер в Україну буде двомовність, ви помиляєтеся. Читаємо закон разом

04 липня 2012, 21:23


Закон про мовну політику мало хто читав, а тому перебуває у впевненості, що тепер українська і російська мови можуть використовуватися на рівних. Це ілюзія.

За мову! За Конституцію! Січеслав 04.07.2012(фото та відео)



вівторок, 3 липня 2012 р.

Список забороненої української літератури в Росії


1149. Печатное издание Руслан Викторович Частий «Степан Бендера. Мифы. Легенды. Действительность» 2007 г. (решение Мещанского районного суда города Москвы от 01.12.2011);
1150. Печатное издание Вiктор Роог «Молодь i нацiоналiзм» 2002 г. (решение Мещанского районного суда города Москвы от 01.12.2011);
1151. Печатное издание «Голодомор 1932-1933 рокiв в Украiнi: Матерiали кримiнальноi справи № 475» (решение Мещанского районного суда города Москвы от 01.12.2011); 
1152. Печатное издание Юрiй Шаповал, Володимир Пристайко, Вадим Золотарьов «ЧК - ГПУ - НКВД в Украiнi: особи, факти, документи» 1997 г. (решение Мещанского районного суда города Москвы от 01.12.2011);
1153. Печатное издание Владимир Василенко «Голодомор 1932-1933 годов в Украине как преступление геноцида: правовая оценка» 2009 г. (решение Мещанского районного суда города Москвы от 01.12.2011); 
1154. Печатное издание Василь Морочко «Геноцид украiнцiв. Серiя: Голодомори 1932-1933. Голодомор» 2007 г. (решение Мещанского районного суда города Москвы от 01.12.2011);
1155. Печатное издание УНА-УНСО: «Хай ненавидять, аби любили» Кiев Видавництво «ЕВРАЗ1Я» 1996 (решение Мещанского районного суда города Москвы от 01.12.2011);