Сторінки

неділю, 17 лютого 2013 р.

Росіяни за допомогою українських корупціонерів знищують природу Чорного мора під Севастополем.


 
 

Після очищення пісок відвозять на олімпійські об'єкти в Сочі. Спочатку для видобутку піску російська влада намагалася використовувати узбережжя Анапи, але тамтешнє законодавство категорично забороняє це робити.

03 липня співголова ГІ « Права Справа « Д. Снєгирьов звернувся до Генерального прокурора України та Міністра МВС України з відкритим листом, у якому вимагав перевірити факти незаконного видобутку піску в Ласпінській бухті приватною фірмою « Суеста».

У листі Д. Снєгирьова йшлося про наступне: « Приватною фірмою « Суеста « ведеться незаконний видобуток піску в Ласпійській бухті.Пісок видобувається двома баржами: « Трофа» та «Печора».

Видобутий пісок двічі на день завозиться до причалу N237 у Камишовій бухті під Севастополем. За місяць в Севастополі вже видобуто близько 90 000 тонн піску. Після очищення пісок відвозять на олімпійські об'єкти в Сочі. Спочатку для видобутку піску російська влада намагалася використовувати узбережжя Анапи, але тамтешнє законодавство категорично забороняє це робити.

Україна ратифікувала міжнародну конвенцію про охорону Чорного моря, тому видобуток піску на цій території категорично заборонений. «

08 лютого Д.Снєгирьов отримав офіційного листа від Державної служби геології та надр України № 7917/01 за підписом голови Держгеонадра України О.Проскурякова , в якому йдеться про наступне:

« Статею 19 Кодексу України про надра встановлено, що надра надаютьсяу користування підприємствам , установам лише за наявності у них спеціального дозволу на користування ділянкою надр.

ТОВ» Суеста» наданий спеціальний дозвіл на користування надрами №5440 від 27.11.2011 для видобування піску у прибрежній частині Севастопольської зони акваторії Чорного моря.

У зв"язку з надходженням звернення .. проведена позапланова перевірка ТОВ « Суеста», за результатами якої виявлені порушення умов користування надрами, вимог законодавства у сфері надрокористування та охорони навколишнього природного середовища.

Фактів незаконного видобування піску ТОВ « Суеста» не встановлено»

Коментуючи офіційну відповідь голови Дергеонадра України Д.Снєгирьов підкреслив наступе:

« Незважаючи на те, що аналогічний видобуток піску заборонений в Росії , наші можновладці дають спеціальний дозвіл на користування надрами та видобуток українського піску всупереч ратифікованим Україною міжнародних конвенцій про охорону Чорного моря,згідно яких видобуток піску на цих територіях категорично заборонений.

Разом з піском добувачі вимивають мідії, рапани, устриці. Чорноморська устриця перебуває під захистом Червоної книги, але також знищується в процесі видобутку. Через цю екологічну катастрофу бухта Ласпі, яка була одним з найкращих місць для розмноження дельфінів, стала непридатна для їх проживання.

Внаслідок незаконного видобутку піску зсуваються пляжі. До середини літа під водою може опинитися частина берегу. У 2010 році, сповзання берегових ділянок разом з людьми вже мало місце. Тоді загинуло троє людей.

В черговий раз ми змушені констатувати той факт, що діяльність українських установ, які б мали захищати надра України , не відповідають національним інтересам .

Держгеонадра України фактично дала зелене світло на видобуток піску та узаконила виникнення локальної екологічної катастрофи.»

Прес-служба ГІ « Права Справа»

Немає коментарів:

Дописати коментар