Сторінки

суботу, 3 січня 2015 р.

КРИМНАШ

es
ЄС запрягає неквапливо
Європейські економісти винайшли ще один спосіб “м’якого тиску”, котрий у разі прийняття відповідної стратегії може вщент розорити слабу російську економіку, переказують Патріоти України з посиланням на «Обозреватель».
Ідея полягає в тому, щоб обкласти додатковим податком всі енергоносії, які РФ експортує до Європи, яка є найбільшим ринком збуту для російського експорту. Новиною поділилися співробітники Інституту євро-атлантичного співробітництва Андреас Умланд і Костянтин Федоренко.
“Європейський Союз може ввести спеціальні ввізні мита на деякі товари з Росії через так званий податок на окупацію Криму. Щонайменше, одна детально розроблена пропозиція щодо запровадження та функціонування цього податку опублікована англійською мовою в інтернеті (Crimea Occupation Tax).
Згідно з цією схемою, поки Крим залишатиметься анексованим, ввезення всіх енергоносіїв з Росії – а в 2013 році енергоносії становили 78% від імпорту ЄС з РФ – повинен бути обкладений податком з щорічно зростаючою ставкою. Опублікований проект визначає початкову ставку на рівні 5%, і ця ставка могла б поступово зрости, наприклад, до 25% до 2018 року”, – розтлумачили українські фахівці.
На думку авторів концепції, “поступово зростаюче мито дозволило б країнам ЄС знайти альтернативних постачальників газу, вугілля і нафти, а також продовжувати розробляти альтернативні джерела енергії”.
“Частина зборів від цього податку могла б бути надана Україні для досягнення її економічної стабілізації. Інші доходи ЄС міг би застосувати для поліпшення своєї енергоефективності та послаблення залежності від таких російських держкомпаній, як “Газпром”. Податок за окупацію Криму це крок до посилення Європейського енергетичного союзу, зазначають експерти.
Компенсувати втрати на європейському ринку Кремль не в змозі, так само як і відмовитися до експорту до ЕС. Таким чином економіка і бюджет Росії зазнали багатомільярдних втрат. Це позбавило б Кремль ресурсу на ведення “гібридної війни”.http://patrioty.org.ua/yevropa-nadumala-yak-zrobiti-neposilnim-dlya-rosiyi-utrimuvati-krim/

Немає коментарів:

Дописати коментар