Звернення до Президента України Козацької Ради 09.08.2014 року
Шановний пане Президен
09 серпня 2014р. на могилі легендарного кошового отамана Івана Дмитровича Сірко у селі Капулівка була проведена Козацька Рада, в якій прийняло участь 34 козацьких товариств України. На Козацькій Раді було розглянуто декілька питань щодо ситуації в Україні.
Останні 23 роки ми будували нашу країну свободною та демократичною. Не завжди вміло, і не завжди успішно, але ми вкладали свої знання, душу та сили в то, щоб Україна стала дійсно незалежною, економічно развинутою та політично зрілою державою.
У роки правління В.Януковича ми втратили дуже багато з того, що було здобуто за понад 20 років державотворення. Тотальна корупція державного апарату, правоохоронних органів і спецслужб України, розвал судово-правової та системи соціального захисту населення, як ракова пухлина, роз’їдає українське суспільство. Кто міг гадати, що Україна займатиме провідне місце у світі за корумпованістю органів влади. Партія регіонів завела державу в болото. Казна пуста. Значна частина країни завмерла у страхі та злобі.
Сьогодні події в Україні розвиваються у тому небезпечному напрямі, який в 90-і роки привів до розвалу державності. Такі жахливі наслідки деструктивних процесів, які йдуть у нашій країні, не потрібні пересічним громадянам, а головне – вони не потрібні Україні.
Силами народу цей режим вдалося здолати. Але на зміну прийшли вихідці з того ж режиму, які бездарно вимінюють наші землі на свої політичні посади та рейтинги. Це привело до катастрофічного зниження рівня професіоналізму у всіх гілках державної влади, де головним критерїєм підбору кадрів стає вже не загальнонаціональні інтереси, професіоналізм та моральність, а політична лояльність і відданість виключно політичній силі при владі. Це ми вже спостерігаємо і при новій владі.
Більшість в українському парламенті – це безідейні люди, крадії, зрадники-тушки, комуністи, які в принципі розглядають державу як джерело власного збагачення.
Демократичний принцип підзвітності народних обранців своїм виборцям зруйнований ЗАКРИТИМИ ПАРТІЙНИМИ СПИСКАМИ.Таким чином, ми обрали парламент, в якому водії, секретарі, охоронці - змогли стати народними депутатами без всякої можливості з боку виборців контролювати їхні подальші дії.
Україні життєво необхідно справжня влада Народної довіри та Народного порятунку.
Вкрай важливо перебудувати систему влади, інакше диктатори будуть народжуватися кожний раз, а страждати будемо ми та наші діти. Не можна допустити повернення тих, проти кого місяцями ведуть боротьбу громадяни. Не мають права боротися за мандат довіри ті, хто неодноразово зраджував свій народ і сьогодні підпадає під люстрацію. Для окремих політиків та політичних сил сотні життів, які були покладені за майбутнє України на вулицях Києва та інших міст, очевидно, нічого не варті. Свою виборчу кампанію вони, разом з олігархічними кланами, будуть намагатися використати для реалізації сценарію з поділу держави, відновленню старих та встановленню нових систем тіньових відносин та корупційних схем. Усі ці події разом із зовнішнім тиском, відвертою підривною діяльністю та розхитуванням ситуації всередині країни, уже призвели до втрати території Криму та дестабілізаціїї в Донецькій та Луганській області. Якщо сьогодні ми не спросимо з чиновників й тих, кто під прикритям депутатских мандатів розпалює політичні конфлікти та репресії, то завтра вони нанесуть новий удар Україні.
На сьогодні першочерговим завданням в Україні є системне перезавантаження усіх гілок державної влади: виконавчої, законодавчої та судової, відновлення принципу виборності та народовладдя в Україні від села до держави в цілому. Україна, на жаль, не реалізувала в реальному житті заявлені в ії Конституції європейські цінності в галузі державного управління, відносин між громадянином і державою, контролем над силовими та правоохоронними структурами, боротьби проти корупції, тощо. За Конституцією України «Єдиним джерелом влади в Україні є народ».Нагадаємо Вам, пане Президенте, Ваші слова: «В країні після Майдану все буде вирішувати народ, і ми не дамо нікому ігнорувати його думку».
Збудувати ж ДЕМОКРАТІЮ ТА НАРОДОВЛАДДЯ, особливо, у нашій, все ще розколотій країні, можна лише конституційним шляхом та виборами.
Сучасним українцям не треба шукати національної ідеї для об`єднання суспільства, вона в наших коренях та крові. Сила українського народу в тому, щоб почуватися на рідній землі не рабом, а хазяїном та дбати про рідну землю. Вірні козацьким традиціям українці цінують волю і правду. Тому влада в Україні не на силі, а на авторитеті повинна триматися. Згадаємо закони козацької справедливості: найкращий повинен на Січі правити, мудрий і успішний. Та яким би не був кошовий отаман з усією старшиною своєю, рада козацька над ним, вона йому булаву вручає, вона її і забрати враз може. Тільки-но спробуй не праведним бути, не то що булави – голови не втримаєш.
Тому, Козацька Рада вимагає:
1. Прийняти закон про люстрацію
2. Наполягаємо на повернені закону про пропорціональну систему виборів за відкритими партійними списками.
Головуючий на козацькій Раді Голова Всеукраїнського Лицарського Ордена православних козаків імені Івана Сірка Засядьвовк Ю.І.
Присутні:
1.Кординаційна Рада козацтва Нікопольського краю Нафтулин Д.О
2.ГО Козацьке військо Запорозьке Міргородський Ю.М.
3.Полтавська міжнародна академія козацтва Ревека М.А.
4.Всеукраїнський Запорозький козацький полк Волков С.В.
5.Новосанжарський козацький полк Ганжа М.І.
6.Хортицький січовий полк Данильченко Д.О.
7.Союз козаків південно східної України Військо Запорозьке Заболотній П.І.
8. Покровський районний козацький осередок «Запорізька Січ» Никипілий Н.Н.
9.Міжнародний Союз козаків «Запорізька Січ» Сухінін Д.В.
10.Козацький кош Запоріжя Деркач М.А.
11.Дніпровська Січ Військо Запорозьке Матвіенко В.О.
12.Велике козацьке Коло Військо Запорозьке Пономаренко О.Д.
13.Січеславське Військо Запорозьке Силка В.І.
14.Всеукраїнська Запорізька громада Братство козаків Терзіев В.І.
15.Спілка козацтва Донбасу Вільність Військо Запорозьке Безручко А.В.
16.Міжобласне громадське формування Херсонсько-Таврійський
КОШ Козацтво Запорозьке Черирисюк О.М.
17.Софіевське районне козацьке товариство УРК Качан М.В.
18.Дніпропетровський козацький округ ОЧКВУВ Немикін Ю.М.
19.Каховський полк ім.. Івана Сірко Семенов М.І.
20.МГО КЗ курінь Суха Балка Соболь І.М.
21.Грецько Азовське козацтво Якименко В.І.
22. Васильковський окремий КОШ Воротніченко С.Т.
23.Дніпровський полк Кораблев В.В.
24.Каменко Дніпровський Таврійський полк Куртяну Ю.І.
25.Апостоловський Старокутський курінь Джабаров Ф.
26. Інгулецький курінь Тіружко О.В.
27.Всеукраїнська козацька община корінного суверенного народа
України «Координаційна Рада козацького руху» ВКО КРК Полоз Ю.І.
28. Всеукраїнське Гетьманське козацтво
29.Козацьке товариство Нікопольська Січ
30.Нікопольська Міська організація ветеранів України
31.Козацьке товариство Нікопольська козацька паланка ДКО
32. Козацьке товариство Нікопольська козацька паланка КЗОБ
33. Козацьке товариство Нікопольська Січ
34.Козацьке товариства Берегиня ім.. генерала Злотолинськой