Сторінки

пʼятницю, 14 листопада 2014 р.

Історична подія: Московський патріархат Рівного засудив агресію Росії і підписав Меморандум про українську помісну церкву



У Патріархаті  сподіваються, що  це  позитивно  вплине  на  ситуацію,  що склалася.
790002
Меморандум про єдину Україну і єдину Українську помісну православну церкву підписали представники різних релігійних конфесій в Рівному. Про це повідомляє “Рівне вечірнє”, передають Патріоти  України.
П’ять представників різних конфесій і два представника Рівненської облдержадміністрації підписали історичний документ. Тому що вперше за історію незалежної України представники різних релігійних конфесій на регіональному рівні офіційно погодилися створити робочу групу, яка намагатиметься виробити механізм об’єднання конфесій.
В Меморандумі йдеться, що всі православні Церкви Рівненської області визнають і моляться за цілісну і єдину державу Україну, що вони виступають за створення Української помісної православної церкви, засуджують дії Росії як агресора та інших держав із захоплення території України і посягання на цілісність і державний суверенітет України, засуджують розпалювання міжрелігійної ворожнечі та захоплення православних храмів однієї конфесії іншою. І п’ятим пунктом додали, що вони не заперечують релігійне волевиявлення  мешканців Рівненщини по конфесійній незалежності за законом України “Про свободу совісті та релігійні організації”.
Меморандум підписали керуючий Сарненської єпархією УПЦ митрополит Сарненський і Поліський Анатолій, керуючий Рівненською єпархією УПЦ митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій, керуючий Рівненської єпархією УПЦ КП митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, керуючий Рівненсько-Волинською і Таврійською єпархіями УАПЦ митрополит Львівський Макарій, правлячий єпископ Луцького екзархату УГКЦ Йосафат, голова Рівненської ОДА Сергій Рибачок та його заступник Олександр Савчук.
Під час підписання меморандуму було помітно, що Варфоломій нервує. Після підписання він заявив, що сподівається, що церквам вдасться домовитися і створити помісну церкву. І на питання, знають про Меморандум в Києві та Москві, зазначив, що ні, що це його власна ініціатива.
Митрополит Анатолій кінці додав, що Меморандум обов’язково повинні побачити керівники парафій в Києві та Москві. Макарій відзначив, що тільки єдина церква дозволить побороти північного ворога. Йосафат, в свою чергу, радісно додав, що зараз – 13-е число, а воно завжди було благодатним для українців, і він сподівається, що Меморандум таки грає свою роль.http://patrioty.org.ua/istorichna-podiya-moskovskiy-patriarhat-zasudiv-agresiyu-rosiyi-i-pidpisav-memorandum-pro-ukrayinsku-pomisnu-tserkvu/

Немає коментарів:

Дописати коментар