Сторінки

пʼятницю, 26 грудня 2014 р.

КОЛОМОЙСЬКИЙ РОЗПОЧАВ ВІЙНУ ПРОТИ УКРАЇНСЬКИХ НАЦІОНАЛІСТІВ

   Першим дзвіночком того став вихід з Правого сектору Борислава Берези засланого туди Коломойським для вигідного йому спрямування ПС на бійню і знищення.
   Більш голосно прозвучав показ пасквілю проти Бандери на каналі Коломойського 1+1.
"Офіційна заява історика Івана Патриляка щодо документального фільму «Секрети Бандери», продемонстрованого на телеканалі 
«1+1» 25 грудня 2014 р.:
"Шановні колеги, друзі та знайомі!
Наприкінці липня 2014 р. до мене звернулася журналістка Світлана Усенко, яка повідомила, що працює над документальним проектом про Степана Бандеру і запропонувала співпрацю. Маючи вже доволі тривалий досвід роботи в сфері історичної кінодокументалістики, я погодився консультувати авторів фільму. Спершу мені було повідомлено, що фільм має вийти на екрани 14 жовтня. С.Усенко надіслала сценарій 1-ї серії, потім, 2-ї і 3-ї. Я акуратно правив, дописував, коментував, вказував на помилки (всі електронні варіанти правок у мене наявні). Правки відправляв авторці, яка запевняла, що поправляє текст.
До 14 жовтня зробити фільм не вдалося. Авторка повідомила, що проект відкладається через вибори до Верховної ради тощо. Я вирішив, що та справа затягується. Час від часу мені телефонували художники, які перепитували якісь дрібні деталі щодо екранізації. Обіцяли все показати після завершення монтажу. Час минав, мені нічого не показували і я остаточно переконався в тому, що фільм ще в процесі підготовки. Кінцевого варіанту сценарію я так і не побачив (а сценарію 4-ї серії не бачив навіть у першому наближенні), не бачив також і постановочних сюжетів з кумедними «батюшками, тіпа ксьондзами», «тіпа польською мовою» тощо.
Коли ж на телеканалі «1+1» почали демонструвати рекламу майбутнього фільму, то спочатку подумав, що мова йде про якийсь інший проект, бо не міг навіть у страшному сні уявити, що проект С.Усенко завершили без мене, не показали ні переробленого та повного сценарію, ні змонтованого матеріалу.
Коли ж почав дивитися «шедевр», то отримав шок, особливо, прочитавши, що я консультант картини. Виникають риторичні запитання: навіщо запрошувати консультанта, якщо його зауваження потім враховують вибірково і тільки тоді, коли вони не суперечать основній концепції автора? Навіщо запрошувати консультанта і не показувати йому остаточного варіанту сценарію, а частину сценарію не показувати взагалі? Навіщо запрошувати консультанта і потім йому не показувати змонтованого матеріалу?
Вперше за останні 15 років моєї співпраці з кінодокументалістами я зіштовхнувся з таким волаючим неподобством. Навіть дрібні студії завжди прислухаються до консультанта, заново, на вимогу консультанта, фільмують і монтують сюжети, обов’язково показують кінцевий продукт. Я виявився абсолютно заскочений такою дивною формою «співпраці» між автором проекту і консультантом, тому цілком залишаю на її сумлінні такий стиль роботи, як і його кінцевий результат.
Щиро Ваш,
Іван Патриляк""








Віявилось що Бандеру створила радянська система??? Насправді Бандера воював ще в складі Польщі за 

звільнення українців від окупантів...


Вкинули слова, що Бандера навчався в розвідшколі Абверу, але документів не показали...Зате використали

 чоловіка, що розповідав про якісь вишколи і він не сказав і слова про школу Абвер, а ці слова сказала ведуча...Так 

підміняється реальність фейком


Більтшість подій розвивається навколо вбивства 

 Броні́слав Ві́льгельм Пера́цький (пол.Bronisław Wilhelm Pieracki) (*28 травня 1895,Горлиці — †15 червня 1934,


 Варшава) —польський військовик, політик, міністр внутрішніх справ Польщі у 1931—1934 рр. Керував політикою 

пацифікації українців у 1930—1932 рр. Страчений членом ОУН Григорієм Мацейком на виконання рішення трибуналу

 ОУН. Був керівником політики «пацифікації», спрямованої проти українців Польщі, зокрема у Львові 1930 р. За його 

ініціативи відбувалися погроми українського населення на Лемківщині, Волині та Поліссі у 1931—1932 рр.



  Фільм , що претендує на документальність є повністю фантастичним. Псевудореальність видається за факт.


Чому автори не звернулись до української Вікіпедії, д добре розписано все про Бандеру? Тому що це не в 

інтересах, їм треба знищити міф про Бандеру як революціонера.


Насправді суд відбувався зовсім не так
"Бандера, Лебедь і Карпинець - до смертної кари, Климишин і Підгайний - довічне ув'язнення, Гнатківська - 15 років тюрми, Малюца, Мигаль, Качмарський - 12 років тюрми, Зарицька - вісім років тюрми, Рак і Чорній - 7 років тюрми. Але згідно з амністією смертну кару замінено на довічне ув'язнення, тюремні строки до 15 років зменшено наполовину, а більше 15 - на одну третину (от лише незрозуміле, як можна було визначити ту «одну третину» для тих, хто був засуджений довічно?). Підсудні вислухали вирок спокійно, а Бандера і Лебедь вигукнули: «Хай живе Україна!»
( з книги Галина Гордасевич. Степан Бандера: людина і міф)

Пояснення, чому Коломойський пішов зараз проти ПС можна побачити з такої цитати про Бандеру і його рух.
"Ще у 1933 р. в польському журналі «Бунт млодих» писалося: «Таємнича ОУН - Організація Українських Націоналістів - є нині сильнішою від усіх українських легальних партій докупи. Вона панує над молоддю, вона творить загальну опінію, вона працює із страшним темпом, щоб втягнути маси в круговорот революції... Нині є вже зовсім ясне, що час працює проти нас. Кожний староста в Малопольщі, а навіть на Волині може вичислити низку сіл, що ще недавно були зовсім пасивні, а сьогодні стали жаждучими боротьби, зревольтовані протидержавною акцією. А це ж значить, що противник зріс у силах, а польська держава втратила». (Цитату наведено за книжкою Петра Мірчука «Степан Бандера - символ революційної безкомпромісовости»)."

Саме те, що Правий сектор - як і рух бандерівців - рух молодих!!!




Другий фільм ще більш підступніший. Тут більше правди, але чогось та не договорюють. Така собі маніпуляція. Наче не страшна. але...
А ще показовіша манімпуляція з листами Бандери до Гітлера. щодо України. Все перевели з німецької. але слово фюрер, не перевели. Для чого це було зроблено? Щоб подіяти на підсвідомість!!!
Весь фільм і його ціль - подіяти на підсвідомість глядачів!
Вбивство Бандери, як це було




Фільм про Шухевича
 



ОЦІНКА ФІЛЬМУ ВІД ОНУКА СТЕПАНА БАНДЕРИ
каналу «1+1»!
 Кісєльовщина та бузинівщина

(Відкритий лист до п. Коломойського та п. Ткаченка стосовно «докудрами» «Секрети Степана Бандери».) .

      Шановні керівники і власники каналу «1+1»! . Вітаємо вас із тим, що 25 грудня 2014 року ваш канал відбив пальму першості із безсоромних маніпуляцій у, здавалося б, неперевершеного Дмітрія Кісєльова. .
    Переглянувши фільм Світлани Усенко «Секрети Степана Бандери», українські глядачі довідалися багато цікавих речей. Виявляється, Бандера з дитинства займався самобичуванням, усе життя присвятив звеличуванню власної персони, бив ногами вагітну дружину, був зрадником, терористом, агентом Абверу, мав проблеми з жінками і одночасно наприкінці життя прижив сина від дружини приятеля. І це далеко не повний перелік одкровень, що прозвучали у фільмі. . Щоб закріпити у думках глядачів саме ці «істини» автори щедро використовують найбрудніші журналістські прийоми – карикатурні інсценізації, натяки та гіпотези, вправно підмішуючи сумнівної якості «пікантні подробиці» особистого життя до фактів, що дійсно мають історичне значення. (Дивно, що забули згадати, що Бандера у дитинстві, певно, займався онанізмом і підкріпити це думкою експерта-сексолога).
    За методами та прийомами цей «твір» виходить далеко за межі журналістської етики та людської моралі. А у наш воєнний час це не просто паскудство, але ідеологічна диверсія проти народу, який об’єднався у боротьбі з загарбниками. Чого вартий хоч би лист Бандери Гітлеру, який весь перекладено з німецької – окрім одного слова – «фюрер». І це слово – не біля імені Гітлера, а у підписі – «Фюрер Організації Українських Націоналістів Степан Бандера».
    За відомими рецептами «Раша тудей» весь бруд та махінації авторів були прикриті появою на екрані відомих і авторитетних персон: Ярослава Грицака, Юрія Шухевича, а у титрах – Івана Патриляка. . Сподіваємося, що згадані особи самі оцінять роль, на яку їх розвели нечистоплотні автори. Переконані, що комісія з журналістської етики також дасть належну оцінку прийомам та методам, за допомогою яких робилося це «журналістське розслідування». . Закликаємо Інститут національної пам’яті висловитися з приводу припустимості подібних підходів у «дослідженнях» української історії. .
     Шановні (поки що) пани Коломойський та Ткаченко! Ми розуміємо, що ви дивитеся не всі програми вашого каналу. А тому вимагаємо, щоб ви негайно подивилися фільм «Секрети Степана Бандери» та публічно висловилися щодо роботи авторів та окремо щодо впливу цього «контенту» на ситуацію в Україні. . Нас же найбільше стурбували моральні та соціальні наслідки цього екранного паскудства. Можливо, Світлана Усенко вважає, що вона першою застосувала цю провокаційну методу в Україні і через це ввійде у історію масмедій. Мусимо розчарувати – не перша. До неї подібне «розслідування» біографії Тараса Шевченка зробив Олесь Бузина. До речі, його за це дуже справедливо відпиздили. Тож доріжку протоптано. . Побоюємося, що ця екранна провокація підживить антисемітські настрої в Україні, які, здавалося, майже зникли на тлі спільної боротьби із російськими загарбниками. Якщо так станеться, це буде цілком на вашій совісті. .
     Сподіваємося, що усі наші особисті знайомі, що працюють на каналі «1+1» або співпрацюють із ним, не забаряться висловити свою позицію стосовно паскудства і провокацій, які дозволили собі автори фільму. Зробіть це якнайшвидше, щоб ми знали, вітатися завтра з вами, чи ні. Бо врешті-решт існує межа блядству навіть на телебаченні. . Закликаємо також журналістську спільноту дати оцінку методам, застосованим у фільмі – адже за Світланою Усенко люди судитимуть про весь журналістський цех.
   Просимо професійні медіа-сайти та спільноми, такі як Телекритика, Дзеркало Тижня, День та ін. розпочати широке обговорення з метою не допустити кісєльовщину до сучасної України. . Хочемо зауважити, що особисто ми не поділяємо ідеології Бандери, категорично негативно оцінюємо його політичну діяльність, а також культ його персони, яким сьогодні намагаються затулити конструктивну державотворчу працю сотень тисяч українських патріотів у ХХ столітті. . Проте якщо канал «1+1» не дасть належної оцінки аморальному, підлому і брехливому фільму «Секрети Степана Бандери», може статися так, що обурені українці зберуться, щоб спалити будівлю вашого каналу. І тоді ми не виступимо з жодним словом на ваш захист. Бо це – не гріх у порівнянні з показом подібних «творів». . . . .
    Брати Капранови 

Немає коментарів:

Дописати коментар