Сторінки

пʼятницю, 30 січня 2015 р.

САДОПОМІЧ ПРОТИ МАЛОГО БІЗНЕСУ

Відкрите звернення Івана Плачкова.
"Шановні народні депутати України! Шановні друзі!
Я, Іван Плачков, Президент Українського бюро винограду і вина, член Європейської ради професіоналів вина та засновник української торгової марки ТМ «Колоніст» (виробництво вітчизняного вина) змушений публічно звернутись до Вас з відкритим листом для запобігання загрозливої ситуації, яка виникає на ринку українського виноробства.
Як стало відомо, наприкінці 2014 р. народні депутати України Г.М. Гопко, Т.Г. Острікова, В.М. Кривенко політичної партії “Об'єднання “САМОПОМІЧ” та О.С. Мусій партії "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА" ініціювали законопроект №1488 від 16.12.2014: “Про внесення змін до статті 15 Закону України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів (щодо збільшення розмірів плати за ліцензії на право оптової чи роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами)”, який передбачає збільшення оплати за оптову торгівлю алкогольної продукції у щорічному розмірі 2 500 000 грн (сьогодні сума збору становить 500 000 грн).
Запропонований народними обранцями законопроект є до кінця не відпрацьованим та призведе до зупинки невеликих підприємств із втратою робочих місць у сільській місцевості.
ТМ «Колоніст» виробляє 100 000 пляшок з обігом 5 000 000 грн. на рік (з середньою вартістю 50 грн. за пляшку). Яким чином таке підпирємство може сплачувати за ліцензію 2 500 000 грн. на рік? Прийняття цього законопроекту призведе до знищення невеликих виробників якісного вина.
Обіцяння “жити по-новому”, на мій погляд, означає допомогу малим виробникам та створення здорової конкуренції. З нуля почати виробництво продуктів високих європейських стандартів, створення іміджу українського вина, який бажає бути кращим.
ТМ “Колоніст” - це молода торгова марка, яка на українському ринку представлена з 2007 року та завоювала прихильність навіть таких вибагливих шанувальників вина, як англійці та французи. Це українське вино з українських сортів винограду та українських саджанців знають та шанують у світі. Невже народження бренду “українське вино” у світі так мало значить для України? Відкрито заявляю: “ТМ “Колоніст” у сьогоднішніх реаліях працює на грані збитковості. Дохід відсутній, повернення інвестицій відсутні. Але наше виробництво вкрай необхідне для такого депресивного регіону, як південь одеської області, де розташовані виноградники і підприємство ТОВ “Велес” (ТМ “Колоніст”).
Шановні депутати, звертаюсь до Вас, як до людей з високим почуттям відповідальності за долю та добробут країни, відкликати цей законопроект та внести до нього зміни, де передбачити сплату за ліцензію у розмірі відповідно до кількості вироблених пляшок. А для українських виробників, що виробляють вино з власного або придбаного у вітчизняного виробника винограду плату за ліцензію на оптову торгівлю - відмінити. Не дайте можливості монополістам нарощувати свої м’язи! Лише здорова конкуренція забезпечить високу якість виноробної продукції!
Чому в таких країнах, як Франція, Італія, Австрія - сотні тисяч виробників конкурують між собою, виробляючи велику кількість якісних вин? Чому в постсоціалістичних країнах, таких як Болгарія, Угорщина, Македонія, Хорватія, Сербія та інших за п’ять-десять років відродили виноградарство, а виноробство і сьогодні успішно конкурує на світовому ринку алкоголю? Чому пострадянські країни Молдова, Грузія, Росія, Азербайджан поліпшують якість вина та значно збільшують насадження? Кількість виробників там уже нараховує сотні тисяч. Тому що у тих країнах дійсно бажають “жити по-новому” і, що важливо, починають жити. А ми ці красиві та обнадійливі слова пишемо лише на бордах і лише у часи виборчих кампаній.
Моє звернення стосується усіх малих виробників, які опиняться у аналогічній ситуації. Я, як Президент Українського бюро винограду і вина, вважаю необхідним захистити інтереси та майбутнє малого та середнього бізнесу у виноробній сфері.
Шановні народні депутати! Відчуйте законодавчу силу у своїх руках, скористайтеся можливістю вплинути на майбутнє нашої країни – робіть по-совісті, будьте патріотами України, будьте патріотами власного народу!
P.S.
Шановні друзі! Розуміючи необхідність підтримки сільськогосподарської галузі та щиро бажаючи розвитку і процвітання нашої країни, закликаю Вас, шановні колеги, підтримати нас. Розповсюджуйте моє звернення, направляйте його до засобів масової інформації, до депутатів-авторів поданого законопроекту, усього депутатського корпусу, Уряду, Адміністрації Президента. Я впевнений, що справжні патріоти не дозволять знищити паростки економічного розвитку нашої країни."

Немає коментарів:

Дописати коментар