Сторінки

середу, 15 листопада 2017 р.

ТАК РУЙНУЮТЬ КРАЇНИ АГРЕСОРІВ


 Відбувається увічнення санкцій США проти РФ, - Медведєв


санкции

Прем'єр РФ Дмитро Медведєв констатував, що нова порція санкцій, введених США щодо Росії, веде до заморожування режиму санкції на десятиліття.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням наІнтерфакс.

Читайте також на "Цензор.НЕТ": "Запас міцності вичерпався": число банкрутств російських компаній наблизилося до історичного рекорду



"Якщо говорити про новий пакет санкцій, то сам по собі цей закон не створює принципово нових правил, але він кодифікує виконавчі укази адміністрації США. І якщо до цього закону всі ці санкції можна було скасувати актом президента, то зараз для цього потрібні інші рішення. А це означає, по суті, що відбувається увічнення всіх цих рішень", - заявив Медведєв на прес-конференції в Манілі.

"Це означає, що, по суті, наші відносини будуть підірвані протягом десятиліть. Люди інші вже будуть керувати нашими країнами, а відносини ось у такому ж стані. Ми вважаємо, що це дуже погано", - сказав голова уряду РФ.

Прем'єр РФ провів паралель із поправкою Джексона-Веніка, зазначивши, що санкційний закон "набагато ширший, ніж ця поправка, оскільки для скасування цих рішень буде потрібен новий закон".

Також читайте: "Вторинні санкції": США почнуть переслідувати по всьому світу за співпрацю із забороненими російськими секторами й особами

"Більш того, навіть відкладення дії цих правил вимагає набагато більш складної процедури. Я не фахівець з американського права, але, по-моєму, там процедура набагато складніша, ніж використання Вейвера, яке застосовували США для того, щоб скасувати поправку Джексона-Веніка", - сказав Медведєв.

Раніше в США було оприлюднено список із російських компаній і організацій, який підготували в рамках закону про нові санкції щодо Росії, Ірану і Північної Кореї, підписаного Трампом у серпні цього року.

Зокрема, закон вимагає від фінансової розвідки Сполучених Штатів протягом 180 днів надати відомості про активи російських політиків і бізнесменів, наближених до Кремля.

Документ також скорочує максимальний термін кредитування російських банків, що перебувають під санкціями, до 14 днів, а для компаній нафтогазового сектора - до 30 днів. Президент США може застосувати санкції до осіб, які мають намір вкласти в будівництво російських експортних трубопроводів понад $ 5 млн на рік або $ 1 млн одноразово. Закон зобов'язує президента США заздалегідь узгоджувати з Конгресом пом'якшення або скасування санкцій. Глава Білого дому не зможе зняти обмежувальні заходи особистим указом, як це було раніше.https://ua.censor.net.ua/news/462794/vidbuvayetsya_uvichnennya_sanktsiyi_ssha_proty_rf_medvedyev

Немає коментарів:

Дописати коментар