Сторінки

понеділок, 22 січня 2024 р.

День Соборності Дніпро 2024

  

  


 День Соборності відзначили біля Хреста на честь цього дня в Дніпрі, за ініціативою ГО Політв'язнів та репресованих, що розташований на площі названій Соборною, теж в пам'ять про цей день...

   Взяла участь і наша організація.

    Захід відкрив директор Музею боротьби за Україну Олег Черненко. Хвилиною мовчання пом'янули всіх загиблих за Україну, за пропозицією Віктора Савченка. 

   Віктор Кучинський нагадав про те, що це 105 річниця єднання ЗУНР з УНР. (Шкода, що мало згадують, що пізніше Кубань виявила бажання приєднатись). 

    Ветеран цієї війни Юрій Єгоров нагадав про те, що нинішня війна не є якимсь виключенням. Наші предки боролись проти загарбників москалів ще майже тисячу років тому...  Він же згадав і трагічні події Майдану.

   Те, що в цей день десять років тому вбили на Майдані Сергія Нігояна та УНСОвця Михайла Жизневського не є простим збігом. Кожного разу Путін підбирає визначні дати для своїх чорних справ. Згадаймо хоча б таку дату , як 08.08.08. В цей день московія в 2008 році почала війну проти Грузії.

   Продовжуючи згадувати Майдан виступив представник донецького майдану Василь Дудко, що останні роки займається волонтерською діяльністю, а після навали був в Окремій роті "Січеслав" в ДФТГ №1 міста Дніпра.'' 

   Обговорювали в колі і інші питання сучасності. Одним з яких було ігнорування владою положень Основного Закону України -Конституції і необхідності відновлення конституційної влади. 

   Не може права на існування система авторитаризму "турборежиму" та ОПи, що підміняють діяльність конституційних повноважень Президента. 

   Не обійшли і інший, не більш гострий момент сучасності - судочинство. 

   Існування на теренах ще радянських судів з назвами Кіровський, Лєнінський, Бабушкінський, Жовтневий і подібних, неіснуючого міста Дніпропетровська і суддів в них працюючих, що є ганьбою для кожного поклавшого життя за демократичний устрій нашої держави. 

   Основною задачею для себе обрали, ті, що в силу різних обставин не виборюють Україну зі зброєю в руках, це повернути Конституційний лад в країну! 

    Славнем держави України закінчили проведення кола! 

Слава Україні!

https://www.facebook.com/share/r/yYcJ9Y6mReQxF4om/






Немає коментарів:

Дописати коментар