Сторінки

вівторок, 17 грудня 2013 р.

Заява Ради козацьких отаманів України щодо ситуації в Україні


Заява
Ради козацьких отаманів України щодо ситуації в Україні

8 грудня 2013 р.                                                                              Київ, Євромайдан

Рішення Ради козацьких отаманів України (далі – РКОУ), уповноважені козаками Харківської, Вінницької, Київської, Житомирської, Миколаївської, Львівської, Волинської, Хмельницької, Одеської, Сумської, Чернігівської, Рівненської, Черкаської, Запорізької областей та міста Києва, які з перших днів протестів беруть активну участь в організації та забезпеченні Євромайданів у місті Києві та в інших містах України.

Сьогодні на своєму позачерговому засіданні РКОУ обговорила громадсько-політичну ситуацію в Україні та заявляє наступне:
1.  РКОУ підтримує основний політичний курс нині діючої Парламентської опозиції щодо вступу України в Європейський Союз та наполягає:
-  на відставці Президента України та Кабінету Міністрів України (у повному складі);
-  на перевиборах Верховної Ради України на основі нового виборчого закону
за відкритими списками;
-  на заміні політичної системи України;
-   припиненні та недопущені будь-яких політичних репресій проти учасників мирних протестів.

2.  Констатуємо, що козацькі та інші патріотичні громадські організації не долучаються до процесу прийняття рішень, а революція має характер «революції біля мікрофону». У зв’язку з цим:
- вимагаємо негайно напрацювати єдиний проект мирного шляху виходу з існуючої кризової ситуації в Україні, з вказаними чіткими термінами реалізації, затвердити його на Віче та активізувати його виконання;
- наполягаємо на збільшенні кількості представників українського народу, зокрема повноважних представників від ключових національно-патріотичних громадських організацій та партій, які сьогодні активно відстоюють народовладдя в Україні, для участі в політичному керівництві і у процесі прийняття рішень, а також на створенні загальнонаціональної люстраційної комісії для проведення люстрації всіх державних службовців, які займають посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування.

3.  У статті 5 чинної Конституції України сказано, що Україна є республікою. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування. Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами
або посадовими особами. Ніхто не може узурпувати державну владу.
Виходячи з того, що існує реальна загроза узурпації влади в Україні,
народ має право і зобов’язаний безпосередньо сформувати нові органи влади.
Для чого пропонуємо:
1. Провести народні віча в усіх регіонах України, на яких обрати делегатів
на Народні збори України;
2. До кінця грудня 2013 року провести Народні збори України, на яких прийняти рішення про розпуск Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, про імпічмент Президенту України, його затримання і взяття під варту до завершення процедури імпічменту, про утворення Тимчасового Уряду України.
3. Прийняти заяву до всіх органів державної влади в Україні про недопустимість виконання злочинних наказів і розпоряджень та про підпорядкування органів державної влади Тимчасовому Уряду України.
4. Утворити Тимчасовий Уряд України, який опираючись на волю народу, повинен взяти на себе всю повноту виконавчої та частково законодавчої влади у державі, з правом:
- тимчасового підпорядкування собі органів виконавчої влади, а також Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України.
- затвердження нових законів про вибори Президента України і Верховної Ради України;
- призначення Голови Служби безпеки та Генерального прокурора України;
- прийняття рішення про проведення дострокових виборів Президента України і Верховної Ради України, реалізовувати яке повинна Центральна виборча комісія;
- тимчасового управління системою органів виконавчої влади;
- затвердження Державного бюджету України на 2014 рік.

5. Для термінової розробки та прийняття нової Конституції України необхідно утворити Конституційну Асамблею. У новій Конституції України передбачити проведення люстрації громадян перед призначенням їх на посади в органи державної влади, а також кандидатів на обрання на посади в органи місцевого самоврядування.
Слава Україні !

Немає коментарів:

Дописати коментар