Сторінки

вівторок, 17 вересня 2019 р.

кораблі Yenikapi


За останні п'ять років археологи розкопали 37 візантійських кораблів з сайту в Стамбулі, відомому як Йенікапи Marmaray. Це була стара гавань, давно заповнені, і в даний час викопали для тунелю метро під Босфором. Суд відноситься до 5 через 11 століть. Вище вантажне судно 5-го століття.


Два погляди судна , відоме як Y14, вантажне судно 9-го століття. Короткий виклад знахідок:
З восьми кораблів , які дослідники вивчили для доповіді, шість були класифіковані як «круглими суди» , що означає , що вони були в рух в основному або повністю вітрилами. Довжина круглих судів коливалася від 26 до 48 футів ( від 8 до 14,7 метрів), і вони знаходилися між 8 і 16 футів (2,5 і 5 м) в ширину.

Решта два корабля досліджували дослідники галери - довгі, гребних кораблів, близько 100 футів (30 м) в довжину і 13 футів (4 м) в ширину. Серед усіх 37 затонулих суден , виявлених в Yenikapi, були в цілому шість візантійських галер, « в зокрема , перші корабельних цього типу виявленого візантійського періоду» , пишуть дослідники в своїй доповіді.
Y24.

Огляд розкопок. Гавань тут була побудована (або покращилася, у всякому разі) імператор Феодосій I (379-393). Спочатку він служив великі кораблі, але поступово мул і протягом більшої частини своєї історії вона була використана малими суднами і катерами.


Вид на гавань статі, виставлений в розкопках. Дивовижна маса середньовічної кераміки. Це відбувається зі мною, що так багато сміття кидають в гавань це, ймовірно, не представляється можливим визначити зміст будь-якого з затонулих кораблів.

Немає коментарів:

Дописати коментар