Сторінки

четвер, 29 грудня 2011 р.

ПРОГРАМА ДІЙ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ З 2012 РОКУ

Потенціал абсолютно всіх політичних партій в Україні вичерпаний. Що далі?
На це життєво важливе питання дана відповідь 17 грудня 2011 року, що є відправною точкою руху до справжньої Незалежності, Волі та Справедливості. Ця дата стане однією із найяскравіших у сучасній історії нашої держави.
Саме в той день у Києві відбулася Рада патріотичних громадських організацій, щоб остаточно накреслити вихід із непростої ситуації, в якій опинилася Україна. Така програма давним-давно існує у наших душах, її багато раз обговорювали і затверджували до того в різних аудиторіях, у тому числі лише протягом 2011 року: на Козацьких Радах 15 травня у Жовтих Водах і 4 червня у селі Покровському біля Нікополя, на Звичаєвій Раді 1 жовтня у Дніпропетровську та на форумі патріотичних
сил 12 листопада у Львові.
Після Помаранчевої Революції 2004 року в українському суспільстві посилилися розчарування, апатія, нігілізм та інші негативні тенденції. Це і зрозуміло – народ покладав надії на краще життя, які не справдилися. Уже тоді можна б передбачити, що гасла типу «Україна – без Кучми!», як і сьогоднішні «Україна – без Януковича!», не виведуть країну із критичної ситуації. Треба міняти не лише владу, а й державний лад!
Для цього не треба «вигадувати велосипед». Програма визволення від національного та соціального гноблення основується на Головних Нормах Звичаєвого Права, яке сформувалося впродовж тисячоліть внаслідок практичної діяльності українського народу на базі Звичаю, що існує у двох вимірах: як норми поведінки і як ідеологічно-правова система.
Нижче подано документ, остаточно затверджений на Раді у Києві, де викладені хоч і не всі Головні Норми, але й цього достатньо, щоб його підтримав кожен чесний і порядний українець, кожен свідомий громадянин України.

Розділ І. Звичаєва система влади – диктатура нації (найвища форма народовладдя)
1. Звичаєва система влади основується на принципі верховенства Права та волі народу-нації.
2. Народ-нація обирає владу на всіх рівнях, контролює та має право відкликати і притягувати до відповідальності. На першому рівні діє Коло та Віче - пряме народовладдя. 
3. Влада є обов`язково змінюваною: з влади – у народ. 
4. Нація, відповідно закону, диктує владі свою волю. Головна функція влади – виконувати волю нації. 
5. Право і закони, зміни і доповнення до них дає виключно народ-нація. 
Розділ ІІ. Економічна система
1. Земля, усі природні багатства, надра, ліси і води є національно-державною власністю. Територіальна громада виступає користувачем закріпленої за нею, відповідно закону, території.
2. Земля не купується і не продається, а надається в аренду у розмірах та на термін, визначених законом. Земля під приватне житло надається у власність з правом купівлі – продажу.
3. Селяни самі визначають форму господарювання – індивідуальну чи колективну, кооперативну.
4. Велика промисловість, важливі підприємства, транспорт, велика торгівля, надприбуткові сфери економіки є національно-державною власністю. Мала промисловість, середня і дрібна торгівля, середній і дрібний бізнес є кооперативним та приватним. 
5. Банківська система є національно-державною власністю. Капітал знаходиться під державним контролем. 
6. Трудові колективи на національно-державних підприємствах приймають пряму і безпосередню участь в управлінні цими підприємствами. 
7. Іноземний капітал може залучатися лише державою, при потребі, з застереженням національних інтересів. Іноземні юридичні та фізичні особи не можуть бути власниками землі та підприємств. 
Розділ ІІІ. Інші норми
1. Ідеології і організації, які заперечують Звичаєве Право та проводять антидержавну і антинаціональну діяльність, забороняються. 
2. Українська мова є єдиною державною мовою і домінуючою в суспільстві. 
3. Неухильне дотримання народних моральних норм - пошана до старших, пошана до жінки і матері, заборона сексуальних збочень та ін. 
4. Збереження расово-етнічної приналежності української нації. Заборона колонізації України чужинцями. 
5. Одностанове, безкласове суспільство. Розподіл суспільних функцій відбувається відповідно бажань та здібностей, в умовах рівних можливостей і на конкурентній основі. Соціальний статус не передається по спадковості.

Саме Головні Норми Звичаєвого Права і є дороговказом для конкретних дій у нинішній ситуації та у майбутньому і ляжуть в основу оновленої Конституції України. Доктрини «вільного ринку» та комуністична, на перший погляд, ніби протилежні, насправді ж зародилися із людиноненависницької ідеології тих, хто рветься до світового панування. Наша ж, національна, програма економічної системи формувалася віками у свідомості народу, а в кінці ХІХ століття була науково обґрунтована Юліаном Бачинським – ще тоді, коли Україна була розшматована різними імперіями, але вчений вірив у її соборність та господарську дієздатність.
Ця Програма дає потужну іскру, що приведе в дію весь народний механізм. На відміну від Помаранчевої Революції, ініційованої зверху, хоч вона і була підтримана знизу, майбутня хвиля народного волевиявлення виходитиме із найглибших народних надр. Насамперед, треба зробити зміни у власній свідомості і очиститися від наносного чужоземного інформаційного сміття та різних вірусів.
Під час виконання Програми мінімум, масово розповсюджуючи Звичаєве Право різними способами, шукайте однодумців, а їх в Україні – мільйони. У кожному селі, селищі, райцентрі, у кожному будинку, кварталі великих міст вже сьогодні створюйте групи, комітети, координаційні Ради. Дійте спокійно, без галасу, впевнено – ви все робите на цілком законній основі, що не суперечить ні нинішній Конституції України, ні Міжнародному праву.
На другому етапі для початку виконання Програми максимум – після того, як Звичаєве Право, після довготривалого викорінення найжорстокішими методами чужинцями, знову опанує серцями більшості українців, громадян України – одночасно(!) по всій Україні буде поставлена чітка вимога про відставку влади олігархів і встановлення Звичаєвого ладу. Програму визволення від національного та соціального гніту підтримують не тільки рядові трудівники села і міста, а й незаангажовані, чесні та порядні військові, правоохоронці, керівники і чиновники, інтелігенція, представники середнього та малого бізнесу, навіть члени різних політичних партій, які побачили неспроможність власних програм, і багато-багато інших, хто до пори до часу терпить нинішню ситуацію, яка з кожним днем погіршується. Головне ж – ця Програма близька і зрозуміла молоді, бо саме сьогоднішнім юнакам та юнкам вона найпотрібніша. 
Найважливіше – не скочуватися до другорядних дискусій, які будуть нав’язувати нам недруги, щоб сіяти хаос і знову заводити на манівці, а відтак і все залишати по-старому.
Нам не потрібна влада, яка у світській державі, прикриваючись іменем Бога (бо будь-яка влада – від Бога!), Рай творить для себе на Землі, а простим смертним, щоб держати їх у покорі, устами священників обіцяє його на Небі. Нам не потрібна влада, яка у власній державі сіє розбрат, підігріваючи антиукраїнські настрої, спекулюючи на мовних та інших проблемах, відволікаючи від невідкладних завдань по реформуванню економіки.
Вперше за два десятиліття задекларованої Незалежності відкрито запропонована конкретна Програма розвитку держави в інтересах всього народу-нації, а не окремих груп олігархів. З усією відповідальністю треба розуміти, що на вкрадені ж у нас гроші влада та її міжнародні покровителі наймуть «вчених» та різних інших «теоретиків», щоб облити брудом Звичаєве Право, що формувалося тисячоліттями, а разом з тим і надалі принижувати весь український народ. Заплатять їм мільйони, щоб продовжувати визискувати нас і отримувати мільярди, як це робилося і робиться впродовж століть. І знову безліч куплених папуг, запрограмованих на масове повторення фальшивих доктрин, будуть кричати на всіх перехрестях, намагаючись направити народ у нікуди, точніше – в безодню. На цей раз не вийде! 
За Звичаєм жили наші предки, за Звичаєм житимуть і наші нащадки. Вічно! Відродиться Україна – відродиться і весь світ.

Борис КОВТОНЮК, журналіст
м. Дніпропетровськ

22 коментарі:

  1. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  2. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  3. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  4. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  5. Утопія чи не утопія, цей проект?
    Може то мрія, яку важко здійснити і неможливо втілити саме в 2012 року? Чи можливо це здійснити правовим шляхом? Засади дії розписані, а от сам перехід від влади бандитського олігархату, що править зараз?
    Влада нації, це те за що виступає і партія Конгрес Українських націоналістів. Єдина відміність, це рівність націй, бо КУН демократична партія, хоча і в статті ідеться теж про "народ-націю"... Чи віддадуть нинішні чиновники всіх рівнів владу народу-нації без спротиву? Ні. Чи віддадуть свою власність власники великих підприємств без бою? Ні. То що, війна? Якщо почнуться бойові діх з боку козачих організацій, навіть якщо вони будуть підтримуватись співчуваючим народом, це призведе лише до одного результату - вводу військ Росії!!! Формулювання одне:"Захист громадян Росії2 І менше, що Україна втратить - це Крим, а більше - залишиться лише Західна Україна!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Висновок один з того, що подано, втілення цього зараз, це гра на користь Росії і є втіленням її планів. Зовсім інше копітка і щоденна праця по підготовці , для цього в першу чергу треба мати на своєму боці армію. флот і міліцію. Якщо хто і зможе втілити це, тільки свідомі солдати і офіцери діючої армії у яких є чим це робити...

      Видалити
  6. Додам ще. Це мрія, яку неможливо здійснити у 2012 році, про що я і написав. Від себе добавлю. нагадує "Зелену книгу " Каддафі, але там більш докладно все розписано. Богдан Родович весь час на неї посилається, не знаю чи брав він участь у розробці цієї програми, що викладена...Я вважаю, що треба жити реаліями, якщо зараз мирним шляхом можно прийти лише через вибори. то треба працювати над цим. Якщо є можливість іти по мажоритарці, нехай всі , хто приймав цю програму ідуть по мажоритарці і перемагають. а партії, що переможуть і будуть у ВРУ вже фактично визначені: Свобода, БЮТ, ПР, КПУ, ФЗ. Це все партії великого капіталу та "середнього" бізнесу, інші партії не пройдуть, це всім відомо. бо долати доведеться 5%. Уявимо, що всі мажоритарники - прихильники програми, плюс Свобода, 300 голосів не набереться, для прийняття Звичаєвого права, то про що мова?2012?

    ВідповістиВидалити
  7. Відповідь О. Черненко. П. Олеже ви почали розмову по суті і без ярликів, спасибі. Головні Норми Українського Звичаєвого Права прийняло бл. 50 громадських організацій, і всі виключно за мирний шлях впровадження Звичаєвого Права. Особисто я за політичний шлях побудови Звичаєвого Ладу, через політичну роботу, боротьбу та прихід до влади. Це єдиний легітимний шлях,через прийняття відповідного законодавства, іншого шляху в наш час немає. Б. Ковтонюк є прибічником громадського шляху, що власне й відображено в Програмі Дій. Чи суперечать ці два шляхи один одному? Ні! Те що пропонує Б. Ковтоньюк - основа, поширення ідеї в народі! Без цієї основи нічого не буде!А що далі? А далі наші українські партії мають цю ідею підримати, покласти в основу своїх статутних та передвиборних програм і тоді перемога цих партій буде забезпечена, а побудова Звичаєвого Ладу СТАНЕ ТАКОЖ ДЕРЖАВНОЮ СПРАВОЮ. Питання лише чи готові наші партії до перетворення віковічної української мрії в реальність? Я не торкаюся питання термінів, але очевидно, що запас міцності цієї держави на межі. Тому, чим скоріще українські партії приймуть ідею Звичаєвого Ладу тим більше шансів в Української Держави на самозбереження. Всі інші політичні напрями й програми будуть далі руйнувати Україну. Крім того ви переоцінюєте можливості і Росії і олігархів. Росія на межі розпаду, агресія проти України запусте цей процес. Олігархи сильні доки працює ліберальна система, але вона обовязково зупинеться, і тоді можна буде націоналізовувати підприємства - банкроти! Згадаємо як збанкрутував банк Надра і як наша влада за бюджетні кошти його порятувала! Існують й інші способи законної націоналізації. Питання лише в тому, чи наші партії поставлять перед собою таку мету чи навпаки будуть захищати власність олігархів і лякати народ війною. А хто ж це за олігархів піде воювати? Може наші націоналісти? Війна може виникнути на іншій основі - на поділі України на схід і захід, і до цього поділу наші партії доклали своєї праці! І лише ідея соціальної справедливості консолідує суспільство, обєднає схід і захід! А от партійні програми тільки розєднують і ведуть помалу до громадянської війни! Так що п. Олеже все якраз навпаки, це програми партій, в тому числі націоналістичних, працюють на Росію і на знищення України і ця хитромудра політика партійної боротьби і знищення України триває вже 20 р. Може вже досить? Яр

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Те що ви кажете про партії, може і можна віднести до майже всіх партій, я вважаю, що програма партії КУН як раз одна єдина відповідає тому що закладене у вашій програмі. Будь ласка уважно вивчіть і порівняйте і ви впевнитесь що програма така сама..., бо її розробляли в ОУН. Які партії ви називаєте іншими націоналістичними , я не знаю, окрім Свободи... Але у них соціал-націоналізм, хто готував їхню програму невідомо достовірно... Щодо безкровного взяття влади, він можливий лише за допомогою виборів і ніяк інакше, тож обирайте партію, яка відповідає і має таку саму програму, як у вас і втілюйте її в життя через цю партію, працювати в партії на користь України і брати цією партією владу. Всі партії. за виключенням КУН - власність олігархату...Може варто ввійти до цієї партії і очолити роботу по втіленню цієї програми?

      Видалити
    2. Дійсно, ваша політична програма одна з кращих, але ваша партія суттєво відійшла від програмових постанов ІІІ Збору ОУН 1943 р. (за якими всі природні ресурси, великі підприємства і банки. велика торгівля мають бути національно-державною власністю!) Програмові Постанови ОУН та Звичаєве Право передбачають національний лад без олігархії та держ бюрократії, а ваша партія визнає західний ліберальний лад, тобто інтернаціональний капіталізм, але хоче трохи його прикрити націоналістичною мішурою
      та соціяльними гаслами. Де у вас також виборність влади на всіх рівнях. контроль над владою з правом відклику і суду, обовязкова ротація з влади - в народ! Тому п. Олеже програмі КУН дуже далеко до Головних Норм Українського Звичаєвого Права та Рішень ІІІ Збору ОУН! Аби ваша програма повністю відповідала хоча б Програмовим Постановам ІІІ Збору ОУН, Я б (і сотні тисячь інших національно-свідомих українців!) вже давно був би в вашій партії без ваших запрошень! Мене запрошувати непотрібно, я розуміюся на ідеології і вмію читати програми. Але ж ввибачте, ваша партія дуже відійшла від мети боротьби ОУН-УПА! І останнє, ваша партія баче Україну в Європейському Союзі! А ви хіба не знаєте, що європейські держави відкинули БОЖІ й людські закони, дозволили сексуальні наймерзенніші збочення і зробили з Західної Європи Содом і Гоморру? Ви куди збираєтеся йти, туди де править Сатана? Тому я можу лише побажати вашій партії щоб вона кардинально переглянула власну програму і зробила її повністю відповідною Програмовим Постановам ІІІ Збору ОУН та Звичаєвому Праву! Тоді ваша партія стане провідною партією української нації, прийде до влади і збудує українську Україну! ЯР

      Видалити
    3. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

      Видалити
    4. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

      Видалити
    5. Я згоден з вами, що Європа - загибель для націоналізму. і це продемонстрували нещодавно і відчули на собі і Франція і Велика Британія...Зараз найбільшим захисником України виступає Янукович. що закрив хід до Європи на декілька десятирічь. Те, що ви приписуєте нашій партії, що партія виступає за входження до ЄС, то ви мабуть неуважно читали. За це виступає провід партії, Головний Збір цього рішення не приймав. Я як і ви вважаю, що входження в ЄС знищить націоналізм в Україні. Те. що ЄС начебто несе знищення моральності, то моральність це наслідок виховання в родині. Конгрес виступає за моральність не менше за вас. Те що моральність зараз знищена в Україні повністю, то ЄС фактично и нищити немає чого. Чи це морально. коли їдуть майже кожне засідання ВРУ - голосування "піаністів". чи морально. коли перемога на виборах отримується фальшуванням. чи це морально, коли за гроші все купується і все продається, чи морально. коли бідує майже вся країна, президент і його отчення жирує і грабує країну. Чи є таке у Європі? То хто більш моральний в такому разі? ЄС може захистити нас від таких моральних уродів, що керують нами зараз...Чи морально, коли в школі висить портрет головного аморального діяча країни, на якому прикладі ваться діти і що виросте з них через 10 років навчання на такому прикладі?о що моральніше чубитись націоналістам між собою. чи об'єднавшись у існуючій націоналістичній партії знищити цей режим аморальних діячів?

      Видалити
    6. У принципових питаннях Провід не може пропонувати того, що не вирішено Головним Збором. Тому потрібно щось у вашій партії змінювати. А то так вони можуть чого доброго без рішення Збору і в ЄЕП інтегруватися. Ви не праві! Моральність в Україні повністю ще не знищена, і ще не до кінця знищені в Україні сімейні традиції. У нас немає родітєля 1 і 2 та ювінальної юстиції. І багато чого іншого у нас покищо нема.

      Видалити
  8. Є ще одна конкретна програма дій від
    Стефан Сим

    ТДК НД! Тимчасовий депутатський корпус народної довіри

    За згодою Лідера партії народ, при посередництві Громадських Організацій, делегує на вибори до ВР-12 р. у відкритий партійний список, разом із кандидатами від «Батьківщини», обраний від суспільства кандидатський корпус із моральних авторитетів та духовних (не церковних) поводирів народу, де зобов»язує кандидатів «Договором відкликання", як майбутнього народного депутата, у випадку прояву зради.

    Мажоритарні округи заповнюють члени партії.

    Більшість у парламенті проводить законотворчу роботу у форматі зміни системи матеріалістичних напрямних на систему духовних цінностей.

    Тимчасовий депутатський корпус народної довіри (ТДК НД), як гарант народного волевиявлення на активну законодавчу та виконавчу дію, у складі та разом з більшістю у ВР У, в активний термін формують головні політико-економічні засади України як батьківщини, України як держави, та закріплюють їх дієвість через виконавчі комітети до практики.

    Більшість оприділяє стратегію і тактику України:

    формуються нові засади держави у Конституції ІІІ тисячоліття,
    при ВР і КБ створюється Державний Інститут народних Ідей, який розробляє України Ідею, як надзавдання батьківщини та держави Україна у світовій політиці;

    ВР У формує найнеобхідніші закони внутрішньо – економічно – господарської та пріоритети зовнішньої політики, виходячи із Ідеї України, готує новий пакет законів на вибори Президента України та ВР У.

    ВР України працює більше двох років з 2012 до 2014р.р.
    ВР У оголошує:
    Вибори Президента України- кінець 2014-го.
    Вибори до ВР – березень 2015 р.

    Тимчасовий Депутатський Корпус разом із основним складом розформовує склад ВР У – більшість складає депутатські повноваження. Україна готується до завершення виборчого процесу президентсько-парламентських перегонів 2014 - 2015 року.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Пропозиція нереальна. Спочатку потрібно мати одну сильну політичну організацію нації, а потім вже можна пропонувати подібні варіанти і які інші встановлення національного порядку.

      Видалити
  9. Російські козаки про свій устрій, який вони хочуть. http://sicheslavschina.blogspot.com/2012/02/blog-post.html

    ВідповістиВидалити
  10. ПРИСЯГА ЗАПОРОЖЦЯ

    Я, милістю Бога Всемогутнього, вільний козак, визнаю справедливість Закону Бога Живого та Звичаю Козацького, без винятків приймаю минуле та майбутнє, єдину Святу канонічну Православну Віру та Звичай Козацтва Запорозького з ласки шановного товариства Війська Запорозького, та з власного бажання вливаюсь до єдиного тіла Запорозького Козацтва і закликаю Святу Троїцю - Отця і Сина і Святого Духа у свідки моїм словам про те що я:
    Присягаю перед Богом нашим Всевишнім, Матір'ю Божою і її Покровом, святим Георгієм Побідоносцем і Архангелом Михаїлом, ім'ям моїх кровних батьків і матерів, святою землею нашою Україною і людом рідним, що буду стояти на смерть за Віру нашу Православну, захищаючи від чужинців і засланців, поконні вільності народу мого рідного, дідівські вічові порядки, звичаї і обрядності до скончини.
    Присягаю, що буду слугувати, скільки матиму силу і вміння, Святій Церкві, моєму людові, радіти і чинити для нього лише все найсправедливіше і не допускати й помислів, не лише в себе, а й у інших козаків,противних в усьому сказаному!
    Коли ж я волею чи у неволі порушу цю присягу, нехай мене не прийме свята земля, хай проклятим буду і родом, і людом без прощення навіки!
    Не прийми, Господи, моїх щирих слів за зухвалість перед лицем Твоїм, зміцни мене в дусі моєму і правицею правди Своєї підтримай мене у діяннях моїх на здійснення цих слів. На все ж нехай буде не моя, але Твоя воля, бо Твоє є царство і сила, і слава на віки вічні.

    Амінь.

    ВідповістиВидалити
  11. Що це за присяга. Коли складена? До якого "запорожця" стосується? Адже існувало "Військо Запорозьке" (реєстровики) та "Військо Запорозьке Низове" (справжнє козацтво). Правда і січовики після Сірка перевелися. Тому, якщо це присяга складена після Сірка то все зрозуміло. Якщо це присяга реєстровиків то тим паче зрозуміло. Туди залишилося ще про царя-батюшку добавити та про отєчество.

    ВідповістиВидалити
  12. Народ і нація - це різні поняття, а не одне і те саме. Той, хто це написав, займається... (щоби не ображати). Аналогічно складена і ця програма дій для цілого народу - нічого для нас нового там немає (все правильне в цій "програмі" вже кілька років, як проголошено нами). Є ціла низка утопічних намірів і пунктів, які не мають нічого спільного ні з наукою, ні з українськими національними традиціями, ні з звичаєвим правом... У свою чергу, хочу запитати - що це за така "Рада патріотичних громадських організацій відбулась 17 грудня 2011 року", про яку ми навіть не чули і нас на неї ніхто не запрошував???
    Навіть Президент країни не насмілюється писати програми для народу - лише для своїх підлеглих... Месіянство? Ніяке місіянство українцям не допоможе - немає месії. Принаймні, автор написаного на роль месії не підходить. Відкиньте власні амбіції, не мрійте про гетьманську булаву і папаху у власних руках та на власній голові і приєднуйтесь до нас - http://www.lalak.org.ua/

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я точно в цій програмі не бачив нічого про булаву комусь з тих, хто писав, або обговорює тут цю тему...Щось ви друже Лалак перебільшуєте. В часи, коли треба вже об'єднатись, не час лаятись між собою...Скликайте установчі збори і проголошуйте нову країну без януковичів, нарешті...

      Видалити