Сторінки

середу, 21 березня 2018 р.

У Дніпрі повністю змінять парк Глоби: запущений новий проект

 ЖИТТЯ


Парк Глоби разом з новим веб-сайтом запускає проект про його розвиток. Жителям Дніпра пропонують взяти безпосередню участь у благоустрої улюбленого міста і реалізації проекту з розвитку улюбленого парку.
Інформатор  хоче поділитися інформацією про проект та закликати всіх жителів міста взяти участь у подальшій долі парку Глоби, адже колись він був улюбленим місцем для відпочинку всіх городян.
Яким буде оновлений парк - вирішуватимуть жителі Дніпра. Читачі сайту зможуть в доступній формі вивчити історію парку починаючи з XVIII століття, а також поділитися своїми ідеями щодо того, як вони бачать його майбутнє. Далі веб-сайт буде поповнюватися ідеями і деталями змін проекту. Дирекція парку висловлює щиру подяку всім, хто візьме активну участь у долі міста та парку.

ТРОХИ ІСТОРІЇ

Парк імені Лазаря Глоби - центральний парк Дніпра, розташований за адресою: проспект Дмитра Яворницького, 95. Він є практично ровесником Дніпра (раніше - Катеринослава). Заснований був відставним осавулом Лазарем Глобою. Лазарю сподобалися родючі і мальовничі землі біля Дніпра, і він перебрався сюди жити після закінчення служби в 1743 році.
У другій половині XIX - початку XX століть парк був головним центром відпочинку катеринославців
У другій половині XIX - початку XX століть парк був головним центром відпочинку катеринославців
Парк є одним з найстаріших в місті. Він має дуже складну і багату історію. За радянських часів він був перетворений в «парк культури і відпочинку» і названий на честь знаменитого льотчика Валерія Чкалова, якій встановлено пам'ятник на території парку. На місці передбачуваного поховання Лазаря Глоби в тіні могутнього двохсотлітнього дуба встановлено пам'ятник засновнику. Пам'ятник зображає козака, що тримає в руках маленький паросток дерева. У другій половині XIX - початку XX століть парк був головним центром відпочинку катеринославців, місцем проведення різних мітингів і зібрань. Щорічно в середині грудня в східній частині парку встановлюється головна новорічна ялина Дніпра.
Старий парк сьогодні потребує реконструкції. Треба реставрувати Літній театр, заново розпланувати алеї, почистити замулене озеро, замінити віджилі дерева, побудувати нові атракціони. І старий парк стане ще красивішим і ще популярнішим.

ПРО ЯКОМУ ПАРКУ У НАС В МІСТІ МРІЄ ВИ?

На сьогоднішній день парк втратив свої фарби. Але він все ще зберігає яскраві дитячі враження і історії першого кохання, міські плітки і переломні історичні події. Він відкритий для всіх і доступний кожному, він - друг і серце міста. Багато сімей Дніпра знайдуть в своїх фотоальбомах фотографії з видами парку і згадають не один десяток цікавих історій, пов'язаних з ним. Тому ми мріємо бачити парк оновленим, але не чужим. Красивим і сучасним, але таким же спокійним, наповненим своїм внутрішнім життям, шумом численних птахів і запахом природи.
нові атракціони
нові атракціони
Сьогодні проект розвитку - це бажання, висловлене вголос. Бажання поділитися баченням того, яким парк може бути вже зовсім скоро. Викладені гравієм доріжки, скульптури в оточенні запашних квітів, мальовничі клумби і фруктові дерева. У свята парк приймає гостей тематичними ярмарками і радує живою музикою, в ньому проводять виставки і літературні читання, а в теплий літній вечір можна подивитися кіно під відкритим небом на тлі спокійного співу цвіркунів. Безкоштовний Wi-Fi, красиві ліхтарі, що працюють від сонячних батарей, «розумні» лавки, які вміють зарядити ваш телефон, і багато зручних і чистих туалетів!
Гарний і сучасний, але такий же спокійний, наповненим своїм внутрішнім життям, шумом численних птахів і запахом природи
Гарний і сучасний, але такий же спокійний, наповнений своїм внутрішнім життям, шумом численних птахів і запахом природи
У парку круглий рік можна буде смачно і корисно поїсти. Адже вулична їжа давно вже заслужила добру репутацію у всіх цивілізованих країнах світу. Уявіть собі свіжі лимонади і зігріваючий чай під мерехтінням підвісних вогників. Морозиво, домашнє печиво і цукерки ручної роботи. Взимку в парку з'явиться густий запах імбирних пряників і какао. Представники всіх видів дієт будуть ситі і задоволені! І, звичайно ж, парк залишиться улюбленим місцем відпочинку для дітей будь-якого віку і навіть тих, хто давно вже виключив себе з цього списку в свої повних шістнадцять років.
Чому б і не помріяти?
Чому б і не помріяти?
У теплий літній вечір можна подивитися кіно під відкритим небом
У теплий літній вечір можна подивитися кіно під відкритим небом
У парку круглий рік можна буде смачно і корисно поїсти
У парку круглий рік можна буде смачно і корисно поїсти
Також мова йде про освітні та творчих програмах, сезонних спортивних розвагах, катанні на роликах, прогулянках, подорожі поїздом і багато іншого. Все це обов'язково має бути естетично інтегровано в ландшафт парку, щоб виховувати почуття прекрасного і дбайливе ставлення до природи в наших дітях.
Інформація на цьому сайті буде регулярно оновлюватися, запрошуємо вас до нових проектів, заходів і голосуванням. Завтрашній день в наших з вами руках!

ВИСЛОВЛЮВАТИ СВОЇ ІДЕЇ - І РАЗОМ В НАС ВИЙДЕ СТВОРИТИ КРАЩЕ МІСЦЕ ДЛЯ ВІДПОЧИНКУ В МІСТІ:

  • Директор:  Світлана Кравченко.
Адреса:  проспект Дмитра Яворницького, 95.
Електронна пошта:  globapark@gmail.com
Телефон:  732-43-73.
  • Художній керівник:  Тетяна Заболоцька (відповідальна за організацію культурно-мистецьких заходів).
Телефон:  732-43-77.
Графік роботи:  09:00 - 18:00.

Немає коментарів:

Дописати коментар