Сторінки

суботу, 8 жовтня 2011 р.

"Дивись за собою, будь обережен." за тобою слідкують...

Ні для кого з громадсько активних людей, які займаються проведенням акцій прямої дії, мітингів, демонстрацій. пікетів, не є жодною таємницею, що за цими діями пильно слідкують працівники правоохоронних органів (СБУ, МВС), ведуть спостереження, проводять відеофіксацію, пишуть звіти.
З часом ці працівники стають знайомими, майже "своїми", з ними вітаються на вулиці,
розмовляють, часом навіть заходять "на каву".
Пригадую випадки, коли після віча підходять з міліції, просять примірник резолюції. - Вибачте, хлопці! Ваші конкуренти із СБУ спритніші. Щойно забрали останній примірник.
Ця "ідилія" недавніх часів зараз зазнає суттєвих коректив, інструкції "зверху" стають щораз жорсткішими, спостереження - прискіпливішим, звіти - докладнішими.
Видно, орли-могильники Могильова і тайняки Хорошковського вже собі ради не дають, коли навіть чиновники з адміністрацій мусять тепер слідкувати за опозицією.
Як приклад наводжу текст розпорядження Управління внутрішньої політики Хмельницької облдержадміністрації:
УКРАЇНА
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯУПРАВЛІННЯ З ПИТАНЬ ВНУТРІШНЬОЇ ПОЛІТИКИ
29005 м. Хмельницький, майдан Незалежності, Будинок Рад, тел. 76-20-34, факс 76-57-36, policy@adm.km.ua
08.09.2011 № 01-02-584/2011







Головам райдержадміністрацій, міським (міст обласного значення) головам
Зважаючи на зростання суспільно-політичної активності у регіоні та появугромадсько-політичних новоутворень, що ставлять за мету проведення провокативної політичної діяльності, прошу звернути особливу увагу на оперативність інформування управління про заплановані та проведені у районах та містах області заходи із соціально-політичних питань.
Терміново посилити роботу з органами місцевого самоврядування на предмет моніторингу подання громадсько-політичними об’єднаннями та окремими громадянами заяв (повідомлень) про заплановане проведення акцій протесту, мітингів, зборів громадян, розповсюдження друкованої продукції.
Посилити відслідковування статутної діяльності осередків політичних партій та громадських організацій, які мають політичний ухил (збори, конференції).
Невідкладно інформувати управління про заплановане проведення, хід та результати вказаних заходів (тел.: 76-57-37, 75-20-44).
Довідка повинна містити не загальні фрази, а вичерпну інформацію про хід та результати заходу: прізвища та посади організаторів, кількість та категорії учасників, гасла, прапори, список виступаючих та основні тези виступів, оцінка діяльності влади, реакція місцевої влади (хто з керівників місцевих органів влади зустрівся з учасниками акції, що вирішили), результати (резолюція учасників акції, направлені листи до керівництва держави, області), заплановані подальші дії, участь в акції народних депутатів, лідерів обласного рівня.
Уся розповсюджувана друкована продукція агітаційного та політичного змісту сканується та невідкладно передається в управління в електронному форматі (policy@adm.km.ua).
Начальник управління                                       В.Моісеєнко


http://politiko.ua/blogpost69850

Немає коментарів:

Дописати коментар