Сторінки

пʼятницю, 2 березня 2012 р.

Влада призначила ціну на українські чорноземи у 300 євро, в десять разів нижче ринкової...


Ціна землі після відкриття ринку землі сільгосппризначення в Україну складе близько 300 євро за гектарПро це в інтерв'ю Weekly.ua повідомив глава Держземагентства Сергій Тимченко. За словами чиновника, є кілька факторів, які будуть формувати цю ціну.
«Перший фактор - розмір ділянки. Чим більше масив, тим його зручніше і вигідніше обробляти. Але розпаювання призвело до того, що землею володіють тисячі власників, у кожного з яких по 3-4 гектари. Другий фактор - наявність розвиненої інфраструктури: під'їзних шляхів, зерносховищ і т.д. Як відомо, з цим поки що проблеми. І третій фактор - безпосередньо якість землі, яка сьогодні в багатьох випадках використовується просто безконтрольно. Ось чому ціна на землю в Україну поки значно нижче, ніж в європейських країнах », - підкреслив Тимченко.
«За нашими оцінками, це близько 300 євро за гектар. Для порівняння: у Польщі та Угорщині - від 3 тис. євро, у Франції та Великобританії - від 10 до 30 тис. євро », - зазначив глава Держземагентства.
Також Тимченко уточнив, що держполітика спрямована на вирішення всіх перелічених проблем.
«Як тільки ринок землі запрацює, ціна на землю та її оренду почне різко рости - на мою думку, навіть на 100% річних», - зазначив Тимченко.
Як повідомляли «Коментарі», парламент продовжив мораторій на продаж земель сільгосппризначення до 1 січня 2013 року.






Материал предоставлен изданием Comments.ua
Распечатать2 марта 2012, 11:08


Цікаві підрахунки у того можновладця:

«За нашими оцінками, це близько 300 євро за гектар. Для порівняння: у Польщі та Угорщині - від 3 тис. євро, у Франції та Великобританії - від 10 до 30 тис. євро », - зазначив глава Держземагентства.Також Тимченко уточнив, що держполітика спрямована на вирішення всіх перелічених проблем.«Як тільки ринок землі запрацює, ціна на землю та її оренду почне різко рости - на мою думку, навіть на 100% річних», - зазначив Тимченко.

Чи він рахувати не вміє? Подивившись на наведені цифри, навіть різниця між 300 і 3000 дає 1000% а по відношенню до 30 тисяч то це 10 000%. Де він взяв цифри прибутку у 100%?

Немає коментарів:

Дописати коментар