Сторінки

понеділок, 6 квітня 2015 р.

Звернення до народних депутатів, уряду та президента

Скільки повинні платити за побутовий газ пересічні українці в Україні?


Конституція України ст.13. “Земля, її надра та природні ресурси … є об'єктом права власності    Українського народу.
Від імені Українського народу  права власника здійснюють органи державної влади та місцевого самоврядування, в межах визнаних цією Конституцією.
Держава забезпечує захист прав усіх суб'єктів права власності і господарювання, соціальну спрямованість економіки. Усі суб'єкти власності рівні перед законом.”
Тобто, кожен громадянин України є власником 1/46000000 частки газу видобутого в Україні. Цієї частки цілком вистачить для опалення його помешкання та приготування їжі. Навіть якщо порахувати транспортування по тим  магістралям які були збудовані за народні коштиі, ще за радянських часів, то ціна 1/46000000 частки газу для кожного громадянина має бути в сотні разів меншою від тієї  яку вони сплачують сьогодні. Виходить що влада України краде у своїх громадян  їх власність і віддає комерційним структурам, отримуючи за це великі “відкати”-хабарі, що є корупцією, а громадянам для опалення їх помешкань,  закуповує дорогий за кордоном. При цьому, ще  хизується, що громадяни Франції та  Німеччини,  ще дорожче платять. Приклад не вдалий, бо, ні Франція, ні Німеччина свого газу не видобувають, а закуповують за кордоном.  З урахуванням транспортних витрат, для них набігає дорого. Але, громадяни України (підкреслюємо, ні влада, ні олігархи, а громадяни України!) мають свій газ, що видобувається в Україні. То в приклад більш підійдуть Об'єднані Емірати, де їх громадяни на побутові потреби отримують безкоштовно газ який видобувається в їх країні.
Більш того,  громадянам України, які газом не користуються, держава повинна сплачувати їхню 1/46000000 частку  продаючи цей газ по ринковій ціні в промисловість олігархам. Адже цього вимагає  чинна Конституція Ст.13. В частині “Держава повинна захищати соціальну спрямованість в економіці,та забезпечити захист прав усіх суб'єктів права власності.” Тобто і право власності  громадян України на копалини.
Також, згідно  чинної Конституції, кожен громадянин України  має право на безкоштовне отримання  від держави 1/46000000 частки  не тільки газу, а також, вугілля, нафти, залізної та уранової руди та інших копалин, або  суму грошей еквівалентну різниці між ринковою ціною та собівартістю видобутку тих копалин. Бо це його власність яка закріплена Конституцією України. В разі, якщо громадянин захоче отримати більше газу, чи інших копалин, то має сплачувати по ринковій ціні, те що перевищує  1/46000000 частку видобуваємого в Україні.
Те, що пересічні громадяни України позбавлені своєю владою користуватись своєю часткою копалин-є злочин! Бо ніхто  не відміняв Ст.41. Конституції України “Кожен має право володіти, користуватись і розпоряджатись своєю власністю.” Український народ через своїх представників в парламенті  призначив владу, щоб влада управляла народною власністю  та примножувала. Натомість, чинна влада, як і всі попередні, розкрадає цю власність роблячи своїх громадян  жебраками.
Весь світ вже зрозумів що українці  варті того щоб жити за законами Конституції та моралі, лише українська влада все більш затягає пасок на шиї свого народу, називаючи це реформами.  В країнах багатих на копалини не повинно бути бідних та голодних громадян. Приклад, це не тільки Емірати, де заможні всі, а кожен десятий міліонер, в Казахстані  ціни за  комунальні послуги , також,  надзвичайно низькі, символічні. Тільки влада  Росії  та влада України змагаються, хто більше обкраде своїх громадян. В Україні  є все для безбідного життя її громадян. Це, різноманіття копалин, найкращі в світі чорноземи, багато прісної води, талановиті та працелюбні люди. То, чого не вистачає  у влади? Глузду, чи сорому? Чому громадяни все більше біднішають?
З вертаємось до президента України, як гаранта наших прав, також, до народних депутатів України терміново привести законодавство Україні до вимог чинної конституції ст.13 ; ст. 41 та примусити владу забезпечити  Конституційні права громадян на користування копалинами які видобуваються  в Україні, за ціною не вищою їх собівартості, в кількості 1/46000000 на кожного громадянина від добутого в Україні. Колапсу не станеться, в чому Вас будуть запевнять посадовці. Адже, мова йдеться лише про те, щоб те народне майно що розкрадається, було реально надано в користування тим , кому воно  по праву належить!- Громадянам України.
Виконання цієї норми Конституції буде першим дієвим  кроком в боротьбі з корупцією, та поставить крапку сепаратизму в Україні. Тому, що всі ті хто підтримує сепаратистів насправді,  намагаються  втекти не від України, а від її влади- крадіїв, брехунів та корупціонерів. Навіть, громадяни Криму проголосують за повернення Крима  Україні, коли побачать, що їх Конституційні права не порушуються, Ст.41 «Кожен має право володіти,користуватись  і розпоряджатись своєю власністю.»(тобто і копалинами).  А  це означає і право громадян на гідне життя, можливо не гірше ніж в Еміратах. Адже можливості кращі , та живимо не в пустелі!
Якщо влада не здатна віддати громадянам можливість користування своєю  власністю,  по собівартості не вищою за середню собівартість світових видобутків, то президент та парламент мають терміново ініціювати призначення нової не корумпованої влади, яка захищатиме права власності, господарювання та соціальну спрямованість економіки України згідно ст..13 , та ст.. 41 , а чинну владу , під суд за недбалість та корупцію, за геноцид та знищення свого народу.
Громадяни України віддавали життя на Майдані, як віддають  до цього часу , за свою Свободу та свої права, а не за корупційне збагачення української влади та олігархів, яких вона обслуговує.
Те, що іде війна, не має бути привідом для ще більшого обкрадання владою своїх громадян, та необґрунтованого підняття цін на побутові потреби.  Влада Яценюка, як і попередні влади,  займається лише  позичанням грошей,а не виробництвом.  Чи, не для того позичають, щоб з цими грошима тікати
? Як це робили попередники, переклавши борги на громадян.  Вони звинувачують попередників, але при цьому покривають їх від покарання, бо  вони однакові, та пов’язані між собою як крадії,  та корупціонери. Їм посилатись на війну не варто, тому, що , тягар війни лягає на плечі громадян та волонтерів. Коли воїни добровольці повертаються без рук, без ніг, то, ні влада, ні олігархи, а найбідніші громадяни в Європі, надзвичайно  багатої країни як Україна, селами збирають свої копійки на протези, як вони збирали і збирають на одежу воїнам, на біноклі на патрони та інше. Коли влада в цей час здирає з громадян останні копійки за опалення, освітлення, лікування пенсіонерів, дітей та інвалідів добровольців, то, цей злочин має назву-МАРОДЕРСТВО! В умовах війни за мародерство карали «Кулею в лоб»!
Громадянам України не потрібні обіцянки на копійкові субсидії! У громадян України є все для безбідного життя. Нема дієвої, чесної влади!
Слава Україні! Слава Героям України, які мають право на гідне життя в своїй Богом  даній країні!

 Гурбич Олександр Архипович пенсіонер, м. Дніпропетровськ. Висловлюю вимогу  основної частини населення України.

Автор Олександр Гурбич.

1 коментар:

  1. За Конституцією України ми повинні отримувати і безоплатну медицину, і ще багато чого гарного для народу. Можна вимагати зміни уряду, але наступний буде ще гірший, тому треба контролювати цей уряд і пропонувати реальні речі. В Інтернеті розміщена стаття, в якій подано РЕАЛЬНИЙ розрахунок ціни газу, за яким збільшення тарифу повинно бути не в три з великим лишком рази, а всього в півтора рази. Ось адреса розрахунку:
    http://publicaudit.com.ua/reports-on-audit/doslidgennya-taryfiv-na-gytlovo-komynalni-poslugy-obgruntovanosti-ta-docilnosti-ih-pidvyschennya-dlya-naselennya-taryfy-na-gaz/

    ВідповістиВидалити