Сторінки

середу, 25 вересня 2013 р.

У суді підтвердили, що касета з планом вбивства Чорновола існувала


Середа, 25 вересня 2013, 13:17

Колишній депутат Григорій Омельченко підтвердив в суді факт існування касети з інформацією про планування співробітниками МВС вбивства екс-лідера Народного Руху В'ячеслава Чорновола.
Про це сказав син загиблого, екс-депутат парламенту Тарас Чорновіл, передають "Українські новини".
Він зазначив, що сам на засіданні 24 вересня о Бориспільському міському райсуді не був присутній з поважних причин, але його представник повідомив про покази Омельченко.
"Вчора Григорій Омельченко давав свідчення як свідок... Він підтвердив факт наявності касети і те, що вона йому демонструвалася...", - розповів Чорновіл.
"На касеті записано, як співробітник правоохоронних органів розповідає про створення в МВС неформальній оперативної групи по знищенню опонентів (влади)... і не тільки економічних, але й політичних... в тому числі і В'ячеслава Чорновола", - уточнив син загиблого.
Він також зазначив, що вперше про існування такої касети повідомив Євген Марчук під час президентської виборчої кампанії в 1999 році.
На думку сина Чорновола, визнання в суді факту існування такої неформальної оперативної групи МВС щодо усунення політичних конкурентів є вкрай важливим свідченням на користь версії про свідоме замовленні владою вбивства його батька.
Бориспільський міськрайсуд продовжить розгляд справи про загибель Чорновола 14-15 жовтня.
Тарас Чорновіл повідомив, що можливо вже на цих судових засіданнях буде давати свідчення як свідок депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.
В'ячеслав Чорновіл загинув в результаті автокатастрофи на трасі "Бориспіль - Золотоноша" 25 березня 1999 року.
Представники НРУ із самого початку називали загибель свого лідера політичним вбивством, проте незабаром кримінальну справу про загибель Чорновола було припинено.

Немає коментарів:

Дописати коментар