Сторінки

понеділок, 9 вересня 2013 р.

Пропаганда ідей, пов’язаних із запереченням Голокосту, не може вважатися злочином в Іспанії

світлину від Олег Бойко.
Верховний суд Іспанії в Мадриді своєю постановою від 3-го червня декларував, що відтепер пропаганда ідей, пов’язаних із запереченням Голокосту, не може вважатися злочином в Іспанії, передає РОНС-Інформ. Навіть у тому випадку, якщо прихильники цієї теорії прямо виправдовують дії Німеччини в 2-й світовій війні.
Це рішення є завершенням печ льно відомого іспанського закону на захист Голокосту № 607.2, який був прийнятий в 1996 році під тиском консервативного уряду Хосе Марії Азнара. Даний закон створював систему, за якою в подальшому піддавалися тиску ті, хто писав історичні статті з виправданням дій нацистської Німеччини. Сам Азнар був свого часу активістом правої «фалангістською» ліги за звільнення і брав участь у діяльності правих студентських організацій в 1970х роках.
Постановою Верховного суду визнано, що цей закон порушував право людей на вільне висловлення своєї точки зору, яке гарантоване Іспанської Конституцією. Судді відкинули аргументи захисників холокосту про те, що холокост заподіяв шкоду євреям і погрожував самому їхньому існуванню. Судді порахували, що ніяка людина або група осіб не мають права ображатися на те, як інші вільно висловлюють свою точку зору. Іншими словами, Іспанський суд визнав верховенство права на свободу слова і рспространеніе інформації над правами та інтересами окремих індивідумів і партикулярних груп. Головний суддя Адольфо Прего де Оліверо Толівар, підбиваючи підсумки процесу і ухваленим рішенням, заявив: «Ми не можемо карати тих, хто просто поширює ідеологію, незавісісмо від того до чого ця ідеологія може привести».
Для того щоб підкреслити, що ніякі зразки пропаганди, навіть такі, які можуть звучати занадто зухвало, не є злочинами, іспанські судді в Як приклад привели наступні фрази, за які тепер в Іспанії не покладається покарання: «Німці мали всі підстави спалювати євреїв», «Німці ніколи не спалювали євреїв», «Чорні знаходяться в самому низу культурній та соціальній драбині людства».
Всі ці твердження, заявив Прего, є «Неприємними». Але в сучасному конституційному державі за них не можна нікого карати, тому що в нашому суспільстві завжди повинні бути відкриті двері для будь-яких точок зору. При цьому Прего, однак, зауважив, що як і раніше будуть вважатися злочинами і переслідуватися всі заклики до насильства.
http://pre-home.ru/?p=1637

Немає коментарів:

Дописати коментар