Сторінки

пʼятницю, 26 червня 2015 р.

"ВОЛИНСЬКА РІЗНЯ"

ВОЛИНСЬКІ ДЕПУТАТИ ПРОГОЛОСУВАЛИ ЗА ПЕРЕРЕЄСТРАЦІЮ УПЦ МП НА РПЦ

Волинські обранці громади озвучили звернення Луцької міської та районної рад до місцевих прихожан УПЦ, яка є частиною Російської Православної Церкви. У ньому йшлося про перереєстрацію УПЦ МП в Російську Православну Церкву в Україні.

Про це під час засідання 35-ї позачергової сесії Волинської обласної ради сьогодні, 25 червня, повідомив перший заступник голови облради, депутат Олександр Пирожик.

Так, текст звернення Інформаційне агентство Волинські Новини подає дослівно:

«Шановні брати і сестри християни у Христі! Останні події свідчать, що Російська Федерація не має намірів обмежитися окупацією Криму і захопленням частини Донецької та Луганської областей, а продовжує концентрувати регулярні війська та озброювати бандитські терористичні групи для дальшої агресії та окупації української землі. Усі ці дії вчиняються всупереч вимогам міжнародного права та ігноруючи позицію світового цивілізованого співтовариства.

Зазначимо, що Верховна Рада України 27 січня 2015 року визнала Російську Федерацію державою - агресором. Така рішуча позиція найвищого законодавчого органу держави покладає на всіх громадян України обов’язок припинити будь-які зв’язки з інституціями Росії, адже вони можуть бути використані проти суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

Особливу роль у неоголошеній війні Росії проти України відіграє Російська (Русская) Православна Церква, ієрархи якої називають окупацію України не інакше, як «священна війна» або «хрестовий похід православ’я» і благословляють терористів та найманців на вбивства і знищення всього українського. При цьому РПЦ використовує свій необмежений вплив на Українську Православну Церкву (Московський Патріархат), яка, відповідно до статутних документів, входить до її складу і є канонічним підрозділом Московського Патріархату.

Саме тому керівництво Київської митрополії, єпископат УПЦ МП, значна частина священиків не засудили російської окупації Криму і агресії на Донбасі. Більше того - Синод УПЦ МП у червні та грудні 2014 року ухвалив зміни до статутів двох кримських єпархій, які визнають Крим суб’єктом Російської Федерації.

Війну на Донбасі названо «громадянським конфліктом», панахиди за загиблими українськими воїнами і служби за здоров’я живих захисників України, за перемогу і визволення нашої землі від окупантів відбуваються не в усіх храмах Московського Патріархату. Натомість - часті випадки підбурення до зриву мобілізації, потурання сепаратизму під виглядом «любові до братнього народу», - йдеться у зверненні.

На думку його авторів, така поведінка в умовах розширення російської агресії на всю територію України у вигляді диверсій і провокацій - найкраща підтримка агресора.

«Ми переконані, що абсолютна більшість вірян і священнослужителів УПЦ МП - щирі патріоти України, які вболівають за волю і щасливу долю України. Тому звертаємось до Вас, дорогі земляки: вимагайте від керуючих органів Української Православної Церкви, засудження дій представників так званих ЛНР та ДНР, а також заборони у служінні священнослужителів УПЦ, які підтримують ці угрупування, негайного виходу зі складу Російської (Русской) Православної Церкви і створення помісної церкви, яка не буде інструментом російської агресії.

Якщо ж така перспектива бачиться Вам нереальною, маєте інший шлях - особисто долучитися до возз’єднання в Українську Помісну Православну Церкву.

Лише спільна молитва українців, об’єднаних у єдиній Помісній Церкві, буде почута Богом, і Всемогутній Господь благословить українців на перемогу у війні, звільнення всіх українських земель від окупантів та пошле мир і благополуччя українському народові і Христос воскрес! Воістину воскрес! Слава Україні!», - такими словами завершується лист.

Зі слів першого заступника голови облради Олександра Пирожика, РФ продовжує концентрувати війська задля подальшої окупації українських земель. Така рішуча позиція покладає на громадян України обов’язок припинити будь-які зв’язки з інституціями Росії, бо вони несуть ризик для суверенітету.

Тому варто вимагати від священиків УПЦ МП засудження дій сепаратистів ДНР та ЛНР, виходу зі складу руської православної церкви, та долучення до єдиної української помісної церкви.

Разом із тим депутат облради Василь Пецентій додав, що особисто чув, як один із священнослужителів УПЦ МП благословляв сепаратистів «на войну за Єдіную Русь».

Також, з його слів, тисячі і мільйони людей стали свідками того, як митрополит Онуфрій та «інші ідоли російської церкви» сиділи у той момент, коли у Верховній Раді поминали загиблих воїнів АТО.

Тож, волинські обранці громади, «проваливши» перший раз таку ініціативу, вдруге все ж її підтримали, проголосувавши «за» у кількості 50 осіб, за перереєстрацію УПЦ МП в Російську Православну Церкву в Україні. Також 5 депутатів не голосувало взагалі, а 1 – утримався.

Немає коментарів:

Дописати коментар