Сторінки

четвер, 15 листопада 2012 р.

Наступ на свободу слова продовжується


У міліції хочуть скасувати журналістські посвідчення

За словами заступника керівника прес-служби МВС Сергія Бурлакова, багато проблем у спілкуванні з пресою виникають через фальшиві журналістські посвідчення. Правоохоронці пропонують альтернативу – створення єдиної національної прес-карти.

«Міністерство внутрішніх справ однозначно підтримує ідею введення єдиних прес-карт, оскільки це суттєво полегшить процес ідентифікації журналістів і миттєво зніме безліч проблемних моментів, які зараз існують», – переконаний Будлаков.
Він також наголосив, що без скасування журналістських посвідчень, які видаються редакціями ЗМІ, немає сенсу додатково вводити єдину прес-карту. За його твердженням, часто міліція зустрічається з проблемою видачі редакційних посвідчень людям, які журналістами насправді не працюють, або ж видача посвідчень від неіснуючих чи незареєстрованих видань, а їх перевірити на місці певної події не завжди є час та можливість.
«Єдина прес-карта має вирішити насамперед цю проблему. Звісно, постає питання критеріїв, за якими ця карта має видаватися. Особисто мені подобається французька модель – там прес-карту отримують співробітники офіційно зареєстрованих ЗМІ і ті, кому журналістська діяльність приносить понад 50% основних доходів», – відзначив заступник керівника прес-служби.
Окрім того, він пропонує прирівняти Інтернет-видання до ЗМІ, скасувати редакційні посвідчення й внести норми щодо єдиної прес-карти та умов її видачі.
До речі, за словами журналістки Наталі Соколенко, львівська міліція затримала і побила активістів громадської організації »Вільний простір» Романа і Назара Олексевичів, у той момент, коли вони знімали порушення на відео.
Джерело:

Немає коментарів:

Дописати коментар