Сторінки

понеділок, 14 січня 2013 р.

Українські дати введення в дію права мають змінити радянські



Тарас Кочерга
"1722 - імператор Росії Петро I заснував новий державний орган - прокуратуру."


Олег Черненко

Звертаюсь до професійних істориків.

Що цікаво, Росія відкинула лічення своїх органів права від часів радянщини і перейшла на дореволюційну. У нас же досі відзначають радянські в більшості дати заснувань цих всіх, каральних для народу, органів, це щодо дня прокуратури Петра 1

Була така книга писана ще Ярославом Мудрим, "Руська правда", що стала основою права в нашій історії, це ще не вкрали росіяни тож дату цю треба проводити на державному рівні.

 "Руська правда

Руська Правда - найдавніший пам'ятник слов'янського права. У всіх своїх редакціях і списках це документ великого історичного значення. На протязі декількох століть Руська Правда служила основним керівництвом при судових разбірательcтвах.

Створена близько 1072 року. У період з 1068 по 1072 троє синів Ярослава Мудрого: Ізяслав, Святослав і Всеволод - розробили нове законодавство, яке увійшло в історію під назвою "Правда Ярославичів". Це законодавство суттєво доповнило стару "Руську правду", яка вже не відповідала вимогам розвитку суспільства. Право кровної помсти вже не згадувалося. Кровну помсту замінили штрафи. Нова "Правда" карала за порушення майнових прав і особистої безпеки жителів. У новому законі була зроблена спроба зберегти внутрішній порядок в країні, захистити власність заможних людей.

У тому чи іншому вигляді вона увійшла до складу або послужила одним із джерел пізніших судних грамот: .. Псковської судно грамоти, Двінський статутної грамоти, Судебника Казимира 1468 р, Судебников 1497 і 1550 рр., навіть деяких статей Соборного Уложення 1649 р. Довгий застосування Руської Правди в судових справах пояснює появу таких видів широкої редакції Руської Правди, які піддавалися переробкам і доповненням ще в XIV-XVI ст.

У 1653 році був створений перший «Торговий статут». Важливою митної заслугою "Торгового статуту" було встановлення рівних для всіх митного оподаткування торговельних угод єдиної рублевої митом та ліквідація проїжджого мита."

 Це говорить про те, що до часів Романових на території і нашій також діяла своя митна служба...

http://edu.kubannet.ru/dlrstore/61d0f120-4991-11dc-8314-0800200c9a66/10_116.htm

Немає коментарів:

Дописати коментар