Сторінки

понеділок, 14 жовтня 2013 р.

На солістку опери завели справу за слова про "бидлячі українські школи"



МВС України відкрило карне провадження відносно солістки Національної опери Катерини Абдулліної, на чиїй сторінці в соціальній мережі було опубліковане образливе висловлювання на адресу українських шкіл. Про це йдеться у відповіді відомства на депутатський запит членів націоналістичної партії "Свобода" Ігоря Мірошниченка, Андрія Мохника, Ірини Фаріон і Олександра Мирного.
Розслідування відносно Абдулліної ведеться за статтею 161 КК України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або відношення до релігії). Приводом для розглядів став коментар, розміщений Абдулліною в Facebook на початку вересня. Він виглядав так (орфографія й пунктуація автора збережені): "Отдала ребенка в русскую гимназию и еще ни разу не пожалела. Все предметы по русски все предельно ясно и понятно. А больше всего понравилась торжественная линейка я даже плакала. По русски очень красиво говорили старшеклассники. Пели и читали стихи. Да вобщем то контингент родителей и детей резко отличается от быдлячих украинских школ".
Після того, як користувачі соціальної мережі звернули увагу на цей коментар, сторінка Абдулліної в Facebook була вилучена. У міністерстві культури вимагали від артистки принести свої вибачення, а в Національній опері задалися питанням, чи зможе співачка продовжувати працювати "у такому ненависному для неї україномовному оточенні". Пізніше, однак, ніяких санкцій відносно Абдулліної вирішили не застосовувати. У вересні проти артистки виступила група депутатів, що зажадали притягнути її до відповідальності за українофобські висловлювання.
Сама солістка опери заявила, що нічого подібного не писала, а її аккаунт в Facebook був зламаний.

Немає коментарів:

Дописати коментар