Сторінки

вівторок, 30 квітня 2013 р.

Код Фадєєва в "Молодій гвардії"

       Останні дні трохи прихворів, як і мій комп, тож довелось трохи зомбоящик включати. Дивився деякі державні канали і засилля військової міфотворчості вжахнуло. Проте дещо наштовхнуло на дуже цікаві роздуми.
     Наприклад, в фільмі "Молода гвардія" виявив код посланий творцем одного з міфів "Молодої гвардії" Фадєєвим.
    Код можливо розшифрувати лише, знаючи дещо про роботу, як підпільників червоних, так і підпільників ОУН.
    Ось лише декілька особливостей кидаючихся у очі.
    Наприклад, звільнення солдат військово-полонених було зроблене нетиповим методом для червоних, без пострілів і вбивства німецьких солдат(в кіно звісно одного вбивають ножем, та чи то було насправді невідомо). Бо за солдат було б покаране населення.
    Так діяли оунівці. Це вони ніколи не піддавли загрозі місцеве населення.
    Друге -казнь поліцая, яка була проведена за вироком трибуналу, як ще у 30-ті в Польщі робили оунівці.
    А танці, які танцювали в місці збору в хаті, коли захотіли танцювати "наш танець-гопак". Чи у звичці червоних танцювати гопака?
    А те, що оунівці влаштовували через "Просвіту" та інші легальні організації, як і молодогвардійці концерти, теж ще одне підтвердження нетипового поводження підпільників, для червоних. Не чув щось я жодної розповіді , щоб хтось, окрім молодгвардійців та оунівців, влаштовував таке.
     От і гадай, чи це навмисне так Фадєєв кодував, чи вийшло проти його волі, лише з розповідей виживших ...
  Найбільш показовим є епізод з гопаком. що назвали нашим на відміну від передувавшим йому москальським пісням... А пляше його Олег Кошовий(кошовий - посада виборна в козачому коші запорожців.)



Ну а епізод перед стратою зі співом української пісні авторства Петренка...



Пісню ШЕВЧЕНКА співають молодогвардійці в застінках. Молодогвардійці насправді керувались українським підпіллям. Фадеев узнав про це та покінчив з житям. Операції, що проводились підпільниками цілком відповідали доктрині , що розповсюджувалась ОУН. Жодного вбивства німців, що начебто показані в кіно, на території міст не було зроблено, на відміну від фільму. Сумнівне одне ще, який прапор вивісили молодогвардійці? На всіх будівлях Краснодону, були червоні прапори нацистів. Чи звернули б уваги мешканці, аби появився червоний прапор десь? Звісно ні. А от прапор іншого кольору, або червоно-чорний або жовто-блакитний зеврнув би увагу на себе, бо жовто-блакиний був ще на пам'яті багатьох мешканців. як прапор УНР...Писати про це не можна було але ж після просмотру фільму Фадеєв їздив туди і там мешканці могли йому докоряти неточностями що були у фільмі...Так що не все так просто в цій історії . Фадєєв вивів зрадником Стаховича, що співзвучно з іменем Стахіва, що був керівником підпілля ОУН. похідної групи в Краснодоні. Фальшивка від СБУ состряпана ставлениками Януковича та ще написана з помилками. Що це? Іскатель цитує не відповідь СБУ головного відділу. а всього лише місцевого відділку. що як ми знамо зараз всім складом перейшли на бік сепаратистів та утворили ДНР та ЛНР. Що вони ще написати, як не таке, що підтверджує версію НКВД. Насправді Стахів підняв галас відразу. як після війни ще у 1954 році перебуваючи вже за кордоном у вигнанні. подивився цей фільм і написав Фадєєву. Фадєєв, що вивів його під іменем Стаховича, після цього і застрелився у 1956 році. Їздити за кордон і постійно вислуховувати від журналістів чому. та як, керівник у нього став зрадником, він не міг. Совість заїла, от і застрелився...Проте він залишив нам код у фільмі...

Немає коментарів:

Дописати коментар