Сторінки

суботу, 13 квітня 2013 р.

Ледида і Партія регіонів планують заселити Закарпаття біженцями (ДОКУМЕНТИ)


Коли на Закарпатті не подолане безробіття і тисячі закарпатців шукають заробітку по закордонах, коли в рамках «оптимізації» масово закриваються сиротинці, школи і сільські лікарні, коли випущені з дитбудинків через досягнення повноліття сироти залишаються без даху над головою і засобів до існування, закарпатський «губернатор» вирішив облагодіяти нелегалів і біженців. На Закарпатті їм облаштують нові пункти утримання, навчатимуть, шукатимуть їм житло та роботу і розселятимуть у «депресивних» районах.


Ледида і Партія регіонів планують заселити Закарпаття біженцями (ДОКУМЕНТИ)
25 березня 2013 року голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида підписав унікальне за своїм змістом розпорядження №92 «Про регіональний план заходів щодо інтеграції біженців та осіб, які потребують додаткового захисту, в українське суспільство, на період до 2020 року».
Документом затверджено план відповідних заходів, що передбачає конкретні дії з реалізації наміченого.  Зокрема, за задумом О.Ледиди, заплановано «вивчити доцільність збільшення потужності діючого Пункту тимчасового розміщення біженців», побудувавши там майстерні, склади та побутові приміщення.

Крім того, передбачається «розглянути можливість створення Кризових центрів для тимчасового забезпечення житлом… біженців та шукачів притулку».  Окремо має бути «облагодіяний» Ужгород, де планується спорудити «мінімальний (…готельного типу…) резервний житловий фонд для короткотермінового розміщення осіб, які звернулися із заявами про визнання біженцем…».
Також має бути опрацьоване питання «щодо створення пункту тимчасового розміщення іноземців та осіб без громадянства, розрахований на утримання до 25 осіб, затриманих в адміністративному порядку…».
У навчальних закладах краю має бути забезпечене функціонування «адаптаційних курсів, курсів з вивчення української мови, історії, культури, державного устрою України… для біженців…» А для їх обслуговування має бути організовано «патронажну службу та волонтерський рух з числа студентів… вищих навчальних закладів».
Але все це – дрібниці в порівнянні з іншими пунктами затвердженого плану…
У планах О.Ледиди і правлячої донецької партії, очільником обласного підрозділу якої він є на Закарпатті, «сприяти добровільному розселенню та працевлаштуванню біженців… у сільській місцевості». Для цього передбачається «створити відповідну базу даних щодо наявності вільного житла, у тому числі у віддалених районах, для можливого переселення біженців».
Програмою передбачено «внести пропозиції щодо забезпечення житлом біженців… в районах області, які за рівнем ВВП, безробіття, іншими показниками соціально-економічного розвитку … визначені як депресивні. Розглянути можливість впровадження інфраструктурних проектів, які… дозволять залучити на добровільній основі біженців до поселення у «депресивних» районах області».
Після того, як Закарпаття при попередній владі ледь позбулося вже існуючих пунктів утримання нелегалів та відбилося від намірів по спорудженню нових, планом «губернатора» О.Ледиди передбачається «…визначити об'єкти , на базі яких можлива реконструкція або будівництво додаткових корпусів ПТРБ (пунктів тимчасового розміщення біженців – ред. ) у Закарпатській області».
І вже зовсім вороже по відношенню до власних земляків, що не мають власного житла, сприймається намір «губернатора»  «провести консультації щодо розроблення програм надання доступного житла біженцям…»
Немає сумніву, що Закарпаття ще не мало такої непатріотичної, позбавленої навіть найменшого бажання опиратися «скинутим зверху», з донецько-межигірських верхів планам. А переселенцями і марґіналами керувати легше, і нинішній режим, що прийшов до влади саме за підтримки денаціоналізованого населення Донбасу, знає це не з чуток.
Натомість закарпатців, схоже, не питають, чи хочуть вони жити в цьому інтернаціональному «раю», під побудову якого чинна влада готова віддати нашу землю і наші гори…
10 квітня 2013р.

Немає коментарів:

Дописати коментар