Сторінки

четвер, 25 квітня 2013 р.

У Відні відкрили пам’ятник українським козакам



У парку поряд української католицької церкви у 19-му районі Відня відкрито пам’ятник українським козакам, які брали участь в обороні австрійської столиці 330 років тому. Про це повідомили в КМДА.


Відкриття приурочене до  Днів Києва у Відні, які проходять у столиці Австрійської Республіки з 22 до 24 квітня.
Монумент встановлено за кошти мецената – українського бізнесмена, який проживає та працює в Австрії, за особистої підтримки мера Відня Міхаеля Хойпля. Авторами пам’ятника стали вітчизняні скульптори Володимир та Олексій Чепелики.

На урочистостях з нагоди відкриття бронзового монумента були присутні голова КМДА Олександр Попов та члени делегації з Києва, мер Відня та австрійська громадськість.

«Ми пишаємося нашою спільною історією і бережемо традиції дружби, що склалася між нашими народами. Мені особливо приємно бути тут сьогодні разом із бургомістром Відня, за особистого сприяння якого вдалося встановити цей чудовий монумент», – сказав Попов.
У свою чергу Міхаель Хойпль наголосив: «Це місце стало наріжним каменем нашого спільного минулого. Ми пам’ятаємо і шануємо його, але водночас орієнтуємося на майбутнє. Переконаний, у Києва та Відня є чудові перспективи спільного розвитку та взаємовигідної співпраці». 

Немає коментарів:

Дописати коментар