Сторінки

неділю, 5 липня 2015 р.

АВТОРИТАРИЗМ ВІД ПОРОШЕНКА - КРАСИВІ НАЗВИ, ГІРКІ ДЛЯ НАРОДОВЛАДДЯ І ДЕРЖАВНОСТІ

зи територіальній цілісності та безпеки держави. От як виглядає тепер ці правила: "Дію актів місцевого самоврядування з мотивів їх невідповідності Конституції чи законам України зупиняє префект з одночасним зверненням до суду.
У разі ухвалення головою громади, радою громади, районною, обласною радою акта, що не відповідає Конституції України, створює загрозу порушення державного суверенітету, територіальної цілісності чи загрозу національній безпеці, Президент України зупиняє дію відповідного акта з одночасним зверненням до Конституційного Суду України, тимчасово зупиняє повноваження голови громади, складу ради громади, районної, обласної ради та призначає тимчасового державного уповноваженого. Тимчасовий державний уповноважений спрямовує та організовує діяльність відповідних виконавчих органів місцевого самоврядування громади, виконавчого комітету районної, обласної ради.
Конституційний Суд України розглядає таке звернення Президента України невідкладно.
У разі визнання Конституційним Судом України акта голови громади, ради громади, районної, обласної ради таким, що відповідає Конституції України, Президент України скасовує акт, виданий відповідно до частини третьої цієї статті.
У разі визнання Конституційним Судом України акта голови громади, ради громади, районної, обласної ради таким, що не відповідає Конституції України, Верховна Рада України за поданням Президента України достроково припиняє повноваження голови громади, ради громади, районної, обласної ради та призначає позачергові вибори у визначеному законом порядку." Капець повний. Префект зупиняє акти МС загалом і звертається до звичайного суду. А якщо акт "створює загрозу порушення державного суверенітету..." то тут акт сільради уже зупиняє Президент і розглядає питання уже Конституційний Суд!!! Тобто, якщо ти просто дерибаниш землицю, то питання вирішується швиденько у районному суді. Якщо ж ти гад, хочеш втягнути Україну у війну - у тебе захист ОГО!!! Президент, Конституційний суд, Верховна Рада включаються до процесу. Адже ти тепер великий - ти загрожуєш існуванню держави, тому тебе - "лєлєять і лєлєять". Ну як на це реагувати? Тепер число противників таких змін до КУ точно зросте в експертному середовищі і серед простих українців, які на своїй шкурі відчули діяльність міськрад Керчі, Феодосії, Верховної Ради Криму, обларди Луганська, міськради Слов"янська і т.п..

Немає коментарів:

Дописати коментар