Сторінки

пʼятницю, 19 липня 2013 р.

У Черкасах проходить вишкіл із Бойового Гопака (ВІДЕО)


Із 16 липня й до кінця місяця в Черкасах триває регіональний навчально-вишкільний семінар із Бойового Гопака. Зокрема, на «Дахнівську січ», що в мікрорайоні Дахнівський, з’їхалися інструктори з цього виду мистецтва з Кіровограда, Рівного, Полтави, Харкова, Одеси, Дніпропетровська тощо.
 
Ініціаторами такого навчального семінару в Черкасах виступили голова спілки прихильників бойового гопака в місті Черкаси Олександр Проценко та депутат Черкаської міськради йголова комітету самоорганізації населення мікрорайону «Дахнівка» Микола Мирза. Зусиллями останнього дахнівський табір «Орлятко» і був перетворений на «Дахнівську січ». Однак, роботи ще незавершені. Тож приїжджі козаки, крім навчання, долучатимуться і до розбудови місцевої січі. Зокрема, майстер бойового гопаку з Рівного вже запропонував свої послуги художника – чоловік хоче намалювати на стінах будиночків козаків.
Та основним заняттям для інструкторів все-таки є тренування й навчання. У програмі семінару й історія розвитку лицарського мистецтва в Україні, і теорія, і практика козацького бойового мистецтва, і світогляд гопаківців, Кодекс Лицарської Честі, і харчування гопаківців, і обряди, звичаї та традиції українського козацтва тощо. Навчати інструкторів приїхав зі Львова сам засновник стилю та Верховний Учитель Бойового Гопака Володимир Пилат.
 
Один із меценатів, директор ресторанного комплексу «Гетьманська корчма» Валерій Назаренко привозить на навчання до Черкас і дітлахів. Однак вони не живуть на січі, а лише, послухавши лекції, повертаються додому.
– Бойовий Гопак – це загартовування тіла й духу. Я дуже радий, що на Черкащині це українське бойове мистецтво почало розвиватися. Навіть сам пішов на тренування, – зазначає Валерій Назаренко.
Детальніше дивіться ВІДЕО.

Немає коментарів:

Дописати коментар