Сторінки

четвер, 25 липня 2013 р.

Цензура та вандалізм адміністрації в "Мистецькому Арсеналі"



ПРОТЕЖЕ ЮЩЕНКА - ДИРЕКТОРКА МИСТЕЦЬКОГО АРСЕНАЛУ ВЛАСНОРУЧ ЗНИЩИЛА, ЗАФАРБУВАВШИ ЧОРНОЮ ФАРБОЮ, НЕЗАКІНЧЕНУ КАРТИНУ ХУДОЖНИКА І ВИГНАЛА ЙОГО З ВИСТАВКИ, ЩО МАЄ СКОРО ВІДКРИТИСЬ...
цензура картина арсенал

Адміністрація музейного комплексу просила не коментувати ситуацію до приїзду в "Арсенал" Віктора Януковича

У "Мистецькому Арсеналі", де завтра, 26 липня, відкривається виставка "Велике і величне", піддали цензурі роботу українського художника Володимира Кузнецова під назвою "Коліївщина: Страшний суд". Про це повідомив сам художник  на своїй сторінці в Facebook , передає  Цензор.НЕТ . "На запрошення організаторів виставки" Велике і величне "я запропонував роботу" Коліївщина: Страшний Суд ". Незважаючи на те, що куратор виставки Наталія Заболотнаянесколько днів присутня під час виконання роботи, щойно вона мені повідомила, що вхід в Арсенал для мене заборонений, речі з місця роботи прибрані, сама робота експонуватися не буде ", - пише Кузнєцов. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ НА Цензор.НЕТ: У "Батьківщині" наполягають: Герман займалася цензурою За словами художника, його не пустили на виставку доробити роботу (ліва частина роботи не завершена), а пізніше він дізнався, що картину розміром 11х5 метрів і зовсім зафарбували чорною фарбою. "Роботу знищили. Тепер на її місці - чорний прямокутник 11х5 метрів, - пише Кузнєцов у своєму фейсбуці. - Виявляється, пекельні муки засліплених провладних елементів, п'яних чудовиськ, ганебних ментів, врущій суддів зображати заборонено. Привіт, Середньовіччя! "







"Коліївщина: Страшний Суд" Володимира Кузнєцова ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ НА Цензор.НЕТ:В Україні збільшилася кількість випадків цензури і фізичної агресії проти журналістів, - експерти Джерела онлайн-видання  Korydor  заявляють, що керівництво "Арсеналу" попросило всіх причетних до виставки людей не коментувати події до приїзду в Арсенал Віктора Януковича *. Приїзд президента очікується 26 липня в 12:00. Крім того, за словами джерел, заступник гендиректора музейного комплексу Олександр Соловйов написав заяву про звільнення. Також повідомляється, що 26 липня, в день відкриття виставки "Велике і величне", о 18:00 планується акція протесту "Зупинимо клерикалізацію України", в якій планують взяти участь художники, не згодні з позицією адміністрації "Мистецького Арсеналу". ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ НА Цензор.НЕТ:  "Регіонал" вирішив доопрацювати свій законопроект з цензури: "Інтернету не буде взагалі" Нагадаємо, "Велике і величне" було задумано як музейна бієнале , що збирає найкращі зразки українського мистецтва з різних музеїв країни. Директор музейного комплексу "Мистецький Арсенал" Наталія Заболотна в інтерв'ю ЗМІ розповідала, що цей проект задумувався спеціально під святкування 1025-річчя Хрещення Русі.

 http://censor.net.ua/photo_news/248510/tsenzura_v_mistetskom_arsenale_unichtojili_rabotu_kritikuyuschuyu_vlast_do_vizita_yanukovicha_ob_etom

Скандально закрашенная к приезду Януковича картина (фото)

Версия для печатиВерсия для печати
Сегодня на странице Школы фотографии Виктора Марущенко в Фейсбуке. опубликовали фотографию скандально закрашенной картины.
 Напомним, что скандал, разгоревшийся вчера вечером в Национальном культурно-художественном и музейном комплексе «Мыстецкий Арсенал», где сегодня, 26 июля, открылась выставка «Великое и величественное», вызвало то обстоятельство, что  подвергли цензуре работу украинского художника Владимира Кузнецова под названием «Колиивщина: Страшный суд». 
Куратор выставки Наталья Заболотная, которая несколько дней присутствовала во время выполнения работы, только так испугалась что ее увидит Янукович, что закрасила ее черным цветом. По словам художника, его не пустили на выставку доделать работу (левая часть работы не завершена), а позже он узнал, что картину размером 11 на 5 метров и вовсе закрасили черной краской.
На фото картина "Колиивщина: Страшный Суд" Владимира Кузнецова Фото: Facebook / Volodymyr Kuznetsov
Картина «Колиивщина: Страшный Суд» Владимира Кузнецова Фото: Facebook / Volodymyr Kuznetsov

Немає коментарів:

Дописати коментар