Сторінки

неділю, 26 серпня 2012 р.

Психологія людини -"совка" розкладена по поличках.




Бути українцем треба навчитися

АНАЛОГІЧНО ДО ПОВЧАННЯ АНТОНА ЧЕХОВА, НАМ НЕОБХІДНО «ПО КРАПЛИНІ ВИЧАВЛЮВАТИ З СЕБЕ СОВКА»...

Сергій ЖИЖКО, публіцист
ПРО НОВУ НАЦІЮ «РАДЯНСЬКИЙ НАРОД»
Для завоювання світу і будівництва комунізму, на думку більшовиків, потрібні були особливі люди. Вважалося, що зразок таких людей сформовано в часи підпілля в більшовицькій партії — ці люди присвятили себе революції, пройшли випробування в тюрмах, засланні. Другий «призов» дала революція в 1917 — 1920 роках, тоді серед більшовиків появилися «боєвиє товаріщі» й особливий «озброєний загін партії» — чекісти, підбір «кращих із кращих».
В революцію пішло чимало молоді, наверненої «класовим інстинктом», комуністичними ідеалами. Тип таких людей, втілений у образі Павки Корчагіна, описаний у творі українця з Волині Миколи Островського «Як гартувалася сталь». Герой став зразком для наслідування, а роман — основою для виховання нових поколінь. Цей тип молоді протистояв у 1920-ті роки непманам, опісля займався розкуркуленням, створював колгоспи, вивозив на Сибір, організовував Голодомор.
У 1930-ті роки молода генерація, народжена після революції, стала кадровим резервом для Сталіна, його «хунвейбінами», готовими віддати життя на поклик партії.
Звикали до соціалістичної системи робітники й селяни, в ім’я яких творилася революція. Селяни допомогли комуністам забрати землю в поміщиків і вважали, що взяли її для себе. Вони були консерваторами і важко сприймали комуністичну ідеологію, безбожництво, їм у голову не могло прийти, що треба віддати свою власність і йти на роботу в якийсь

Немає коментарів:

Дописати коментар