Сторінки

вівторок, 14 серпня 2012 р.

Тризна по кошовому атаману Сірку у Капулівці.



4 серпня на могилі кошового отамана Івана Дмитровича Сірка урочистості на його честь, до яких не перший рік намагається дотулитися й антинародна влада. Цього року на козацьке свято завітали голова обласної адміністрації Олександр Вілкул, за "ініціативи" якого козаки нібито вшановують свого отамана, голова Дніпропетровської облради Євген Удод та його заступник Андрій Шипко, який оголосив козацький край своєю вотчиною і активно обирається тут в народні депутати.
Загальне комсомольсько-партійне дійство, зрежисоване таким чином, що власне самі козаки залишилися поза увагою, порушив преставник сучасного козацтва, який зачитав звернення до чинної влади, у якому не тільки згадав давню славу запорожців, які боронили свою землю від "ляха і москаля", а й висловив категоричну незгоду з тим, що сучасні "пани", обійнявши владні посади, займаються виключно грабунком України та знищенням усього українського, в тому числі мови, традицій і власне козацької слави.
Промова була схильно сприйнята не тільки присутніми козаками, а й простими місцевими мешканцями та виявилася повною несподіванкою для представників влади.

Немає коментарів:

Дописати коментар