Сторінки

неділю, 1 січня 2012 р.

103 річниця з дня народження Степана Бандери. 1,01,2012 Дніпропетровськ.


02.01.2012

Засідання відбулось в актовому залі місцевої Академії підвищення кваліфікації, куди прибуло керівництво майже усіх районних осередків Дніпропетровської області та активне членство. На засіданні були присутні ветерани УПА Дніпропетровська. Зібрання освятив священник УПЦ КП Орест (Юнак).

Голова Дніпропетровської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів, депутат Бабушкінської районної ради Микола Хоменко привітав усіх присутніх з 103-річницею з дня народження Провідника ОУН(р) Степана Бандери. «Наш Провідник показав нам приклад боротьби за українську державу. Ми, як партія, створена ОУН(р), покликані бути представниками українського націоналізму у владних інституціях різного рівня. Саме через владу ми зможемо реалізувати свої програмові засади, наповнити українську державу національним та соціальним змістом», – сказав Микола Хоменко.
З нагоди 103-ї річниці від дня народження Степана Бандери 21 член Дніпропетровського КУН отримав подяку за плідну роботу від Миколи Хоменка.
У своїх виступах промовці наголошували на неординарності постаті Степана Бандери. Священник УПЦ КП Орест (Юнак), підкреслив, що Бандера був віруючим християнином. «Віра в Бога має бути для кожного українця стрижнем моральності», – зазначив панотець.

Цікавими були виступи ветерана УПА Марії Засименко та місцевого краєзнавця Михайла Рябцева, який повідав про боротьбу підпілля ОУН на Дніпропетровщині. Ветерани отримали книги та подяки від голови Дніпропетровського КУН Миколи Хоменка.
Член Дніпропетровського осередку Конгресу Марина Хоменко детально розповіла присутнім про життєвий шлях Бандери, а голова Секретаріату обласної організації Роман Рева зачитав епізод з боротьби групи бандерівців, датований 1944 роком.
На завершення засідання наймолодший член Дніпропетровської обласної організації КУН, студент Станіслав Руденко зачитав присягу вояка УПА.
Прес-служба КУН



Урочисте засідання відбулось у приміщенні на яке навіть не розраховували і тому запросили мало членів партії. Виступ розпочав голова ДОО КУН Микола Хоменко. Потім  промову виголосив отець Орест УПЦ КП, а в слід за ним  Микола Хоменко нагородив від свого імены подяками "За самопожертовну працю в Конгресі. мужню боротьбу за утвердження Національної Ідеї в Українській Державі, наслідування геройського чину великих Провідників   Організації Українських  Націоналістів ..."
Леоніду Корнєву
Людмилі Гребенюк
Валентину Доценко
Дані Романишин
Олегові Черненку
Марині Хоменко
Романові Реві
Юрію Плахотнику
Юрію Сіроусу
Григорію Носачу
Романові Щербині
Михайлу Кравчуку
Дмитру Лебедєву
Василеві Кабацюрі
Станіславу Руденку
Світлані Хоменко
Михайлу Устінову
Анастасії Маринець
Василеві Цапику 
Назарові Павлюку
Олександру Мельнику

Не всі вони були присутні з поважних причин. Наприклад Криворізька організаціія у своємму місті в цей день теж проводила публічну акцію, тому з Кривого Рогу нікого не було... 
На фото докладно.





















































Найбільш пронизливою була промова ветерана УПА жертви катів російських концтабораів, а нині історика УПА та поетеси, що випустила вже декілька книг,
 Марії Засіменко Банацької.
Її виголос був суцільним закликом до нащадків завершити будівництво Національної Української Держави, взявши в ній владу. Це було і напутним словом до майбутнього кандидата в депутати ВР України Миколи Хоменка, що буде балотуватись по одному з округів  міста. Дніпропетровська.







Традиційне зачитування Присяги Воїна УПА.







Немає коментарів:

Дописати коментар