Сторінки

вівторок, 3 січня 2012 р.

Антидержавний злочин Януковича у 2004 році.


ОСЬ ХТО РЕАЛЬНО ПІДНЯВ ЦІНИ НА ПРИРОДНИЙ ГАЗ ІЗ 50 ДОЛАРІВ ДО 500




ГЕНЕРАЛЬНОМУ ПРОКУРОРУ УКРАЇНИ
                                                                                ПШОНКА ВІКТОРУ ПАВЛОВИЧУ
                                                                                         від Пилипенка Валерія Володимировича,
                                                                                              що проживає за адресою: м. Хмельницький,
                                                                                             вулиця Новосільна, 12, тел. моб. 0977099647

ЗАЯВА
     Прошу: відповідно до Частини 1 Статті 111 Кримінального Кодексу України провести розслідування стосовно  громадянина України Януковича Віктора Федоровича, 9.07.1950 року народження, який займаючи посаду Прем’єр-міністра України, у 2004 році скоїв злочин, що відповідно до Частини 1 Статті 111 Кримінального Кодексу України кваліфікується як – ДЕРЖАВНА ЗРАДА:
     Янукович Віктор Федорович влітку 2004 року, домовився із Президентом Російської Федерації Путіним Володимиром Володимировичем про те, що у випадку не обрання Януковича Віктора Федоровича на посаду Президента України на виборах 2004 року, Російська Федерація підніме ціни на природний газ та на інші енергоносії для України до максимально можливої межі, з тим, аби підвищення цін на енергоносії призвело до економічної катастрофи всієї економіки України, наслідком чого стане спад рейтингів конкурентів на наступних виборах, зниження довіри народу до діючої влади, і забезпечить безперешкодне обрання Януковича В.Ф. на виборах 2010 року на посаду Президента України.
     Перебіг подій, які трапились із Україною, починаючи із 2004 року та до останнього часу підтверджує, що виконання вказаної домовленості між Прем’єр-міністром України Януковичем В.Ф. та президентом Російської Федерації Путіним В.В. відбулось.  А  отже - події, які стались із Україною останнім часом, призвели до значного спаду економіки України й реально підтверджують факт скоєння саме Януковичем В.Ф. такого злочину, як:  Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином Ук­раїни на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторкан­ності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяль­ності проти України, — карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.
     Про даний злочин мені було надано інформацію ще у 2004 році від членів виборчого штабу Януковича В.Ф. м. Києва:  Бабічем Павлом Петровичем, про факт цього було відомо Яковенку Олександру Миколайовичу, який на виборах 2004 року, разом із Бродським, Чорноволом та іншими,  був технічним кандидатом у Президенти України від Януковича В.Ф., Василю Михайловичу Горбалю, який очолював Київську міську організацію Партії Регіонів, а також всім членам виборчого штабу та вищому керівництву Партії Регіонів.
   Про даний факт – скоєння Януковичем В.Ф. у 2004 році злочину, що відповідно до Частини 1 Статті 111 Кримінального Кодексу України кваліфікується як – ДЕРЖАВНА ЗРАДА, я  з тим щоб унеможливити економічну катастрофу в Україні через підвищення цін на природний газ, починаючи із 2005 року неодноразово інформував представників громадськості, аби зібрати групу підтримки, в тому числі й надавав доповідні записки до Партії «Батьківщина», про що можуть підтвердити як копії документів, так і свідки:  Андрєєв Станіслав Васильович, мій куратор від БЮТ, приставлений до мене помічником Ю.В. Тимошенко - Валерієм Бабенко, а також депутати фракції БЮТ Хмельницької районної ради, фамілії яких у разі необхідності будуть надані. В тому числі мною було ініційоване звернення до міністерства Юстиції України про заборону діяльності Партії Регіонів, яке було Міністерством Юстиції України проігноровано. (Вимагаю – з метою встановлення істини, щоб всі свідки та особи, вказані у даній Заяві, в тому числі й Янукович В.Ф., пройшли перевірку на детекторі брехні публічно)
   Додаток – Пояснювальна записка від Пилипенка Валерія Володимировича по сутті даного звернення до Генеральної Прокуратури України.


Пилипенко Валерій Володимирович,        
3.02.1968 року народження,
Паспорт НА №574697

Дата: 27.06.2011 року
28 августа 2011 | 00:00
Ущерб от действий Кабинета министров в 2004 году под руководством Виктора Януковича может посоперничать с суммой вменяемых убытков в «газовом деле» Юлии Тимошенко, пишет в свежем номере «Зеркала недели. Украина» Дмитрий Менделеев.

Согласно заявлению автора материала, имеется в виду, в частности, реализованная чиновниками правительства и руководством «Нафтогаз Украины» в апреле-августе 2004 года схема погашения задолженности перед «Газпром» за использованный украинскими потребителями и не оплаченный Украиной в 1997—2000 годах природный газ.

Напомним, что 15 ноября 2001 года Верховной Радой Украины было ратифицировано «Соглашение между Кабинетом министров Украины и правительством Российской Федерации о дополнительных мерах относительно обеспечения транзита российского природного газа по территории Украины» (закон №2797-III), в соответствии со ст. 9 Конституции Украины оно стало частью национального законодательства.

Данное соглашение установило окончательный механизм погашения задолженности "Нафтоза" перед "Газпромом" путем выпуска стандартных корпоративных еврооблигаций со сроком погашения с 2004 по 2013 год.

Кроме того, документом определялась первичная основная сумма задолженности — почти $1,4 млрд. Впоследствии российская сторона получила решения, на основании которых основная задолженность по всем контрактам определена на уровне $1,26 млрд, а с учетом пени, штрафов и других выплат сумма долга составила $1,62 млрд.

Для Украины подобная схема погашения газовых долгов была чрезвычайно выгодной и позволяла постепенно погасить все долги до 2013 года. Но по решению нескольких украинских чиновников в реализацию этого проекта с нарушением закона были внесены коррективы, которые повлекли за собой не то что ущерб, а, как теперь принято говорить, «избыточные расходы».

В частности, в протокол переговоров от 6 августа 2002 года между «Газпромом» и «Нафтогазом» за подписями главы правления НАК Юрия Бойко и зампредправления «Газпрома» Александра Рязанова была внесена фраза о привлечении «Внешэкономбанка» (ВЭБ) в качестве единого финансового консультанта и компании White&Case в качестве юридического консультанта, что и стало началом реализации замысла об изменении схемы погашения долга и перехода с еврооблигаций на расчет денежными средствами.

Против такого положения дел были министерства финансов, юстиции, экономики, а также министерство по вопросам европейской интеграции Украины и ГНАУ. Но Бойко и тогдашний вице-премьер-министр Андрей Клюев проигнорировали возражение и продолжили реализацию плана.

Все последующие действия руководителей «Нафтогаза Украины» были направлены на легализацию этого механизма. Правление НАКа согласилось с предложением «Газпрома» относительно урегулирования задолженности путем переуступки права требования российскому «Внешэкономбанку» вопреки разработанной ранее схеме. Завершило эту схему принятие соответствующего постановления КМ Украины №1002 от 06.08.2004 г. В связи с этим, пишет автор в статье для "Зеркала недели. Украина", возникает вопрос, нарушает ли закон Виктор Янукович, который подписывает незаконное постановление.

В соответствии с этим постановлением РАО «Газпром» предоставил НАК «Нафтогаз Украины» аванс в сумме $1,250 млрд в счет частичной оплаты за предоставленные услуги по транзиту российского природного газа по территории Украины в период 2005—2009 годов.

На деле же это выглядело так, что из газового баланса Украины на протяжении пяти лет ежегодно изымалось по 5 млрд куб. м газа, который засчитывается в погашение долга по $50 за 1000 куб. м. Итого, учитывая рост цены на газ с 2006 по 2009 год с $90 до $450, можно подсчитать, в какую сумму для Украины вылились «бойкие ручки», провернувшие описанную выше операцию.

Так что, считает автор материала, «директивы Тимошенко» — детский лепет по сравнению с «постановлением Януковича».


http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.uaday.info%2Farticles%2F1%2Fview%2F232&h=nAQEnfCc6

Немає коментарів:

Дописати коментар