Сторінки

вівторок, 26 червня 2012 р.

У СТОЛИЦІ ВІДКРИЛИ ПАМ’ЯТНИК МАТЕРІ-ВДОВІ


monument widowed mother
22 червня, у День скорботи та вшанування пам’яті жертв Великої Вітчизняної війни, о 15.00 в парку Перемоги урочисто відкрили перший в Україні пам’ятник Матері-Вдові. Як повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Леонід Новохатько, міська влада підтримала Український фонд культури, який тривалий час реалізовував громадську ініціативу встановлення такого пам’ятника.
«Вся територія від Волги до Берліна всіяна могилами і пам’ятниками воїнам, тобто чоловікам. Однак під час війни величезний тягар несли на своїх тендітних плечах жінки. Ідея полягала в тому, що треба вшанувати ту жінку, передусім матір, яка виростила дітей, залишившись удовою. Дружину, яка провела на фронт чоловіка, а він не повернувся з війни», — зазначив Леонід Новохатько.
За інформацією Українського фонду культури, ідею встановити такий пам’ятник подала жителька Дніпропетровщини Галина Заболотня і першою переказала кошти на виготовлення монумента. Усіх, хто був рушієм громадської ініціативи, організатори запросили на урочисте відкриття, аби і кияни, і гості міста, а головне — діти і молодь побачили людей, які вміють робити добро і берегти пам’ять про тих, хто заслуговує на вшанування.
www.ukrslovo.net

Немає коментарів:

Дописати коментар