Сторінки

вівторок, 4 грудня 2012 р.

Народний утриманець


Утримання президента Януковича у 2012 році обійшлося країні в понад 600 млн гривень

04/12/2012 - 23:50
Янукович коштує українцям два мільйони гривень денно
Утримання президента Віктора Януковича в 2012 році обійшлося країні в 635 млн гривень, тобто майже два мільйони гривень на день.
Як пише Forbes.ua з посиланням на "Вісник державних закупівель", з 2010 року ця сума становила 1,42 млрд грн.
Видання зазначає, що жоден тендер на будівництво та реконструкцію президентських об'єктів не було проведено за процедурою відкритих торгів – все торги проводилися за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника".
Крім прямих розтрат, збитки держави полягають ще і в недоотриманні прибутку – чотири елітних броньованих Mercedes, вилучені митницею, не продали, а безкоштовно віддали Держуправлінню справами, 30 тисяч га мисливських угідь біля "Сухолуччя" під Києвом і 9 тисяч га біля Ведмідь-гори в Криму також безкоштовно перейшли в користування "президентського" товариства мисливців і рибалок "Кедр".
Таким чином, основні статті витрат Януковича такі:
Карпатська резиденція "Синьогора", побудована всього десять років тому, зазнала в цьому році реконструкції та добудови гостьових будиночків і ресторанів на загальну суму в 81,32 млн гривень. З 2010 року на це місце найвищого відпочинку пішла майже чверть мільярда гривень.

Реконструкція кримських дач Януковича, спорудження вертолітних майданчиків та реконструкція прилеглих доріг обійшлася українцям у 2012 році в 94 млн грн, за три роки - в 373 млн грн.
Полювання. На облаштування, спорудження доріг і передачу мисливських угідь в довговічну оренду наближеному до президента "Товариству мисливців і рибалок "Кедр", заснованому міністром ПЕК Юрієм Бойком, екс-головою "Укравтодору" Володимиром Демішканом і черкаським губернатором Сергієм Тулубом, було витрачено 124 млн грн, за три роки - 144 млн. Крім того, бюджет недоотримав мільярди гривень, які могло бути виручено під час продажу ділянок під Києвом та в Криму за ринковими цінами.
Президентська риболовля в 2012 році коштувала українцям 6,55 млн грн, за три роки – понад 16 млн. У цю суму увійшли будівельні роботи в колишньому природному заповіднику в Криму, де Янукович зараз проводить час з вудкою.
Найвищий автопарк, який станом на початок року складався з 385 машин, обійшовся бюджету в 2012 році майже в 40 млн грн, за три роки – в 122 млн. В цей же гараж нещодавно митниця безкоштовно передала чотири конфіскованих Mercedes-Benz S-600 Guard 2008 року випуску, які можна було б продати за 11 млн. При чому для кожної машини було закуплено комплект броньованих шин вартістю 141 тис. грн.
Ще 13 млн грн в цьому році і 12 – в минулому пішли на вагон-гараж, який возить машини за Януковичем.
Утримання президентського авіатранспорту обійшлося в цьому році в 95 млн грн, за три роки – в 251,6 млн грн. Тільки на оренду трьох вертольотів люкс-класу у наближеної до президента фірми "Танталіт", якій формально належить "Межигір'я", в цьому році пішло 8,1 млн грн.
Прийом гостей, а також реконструкція з цією метою Маріїнського палацу і комплексу старовинних будівель на Липках в цьому році коштували українцям 194 млн грн, за три роки – 203 млн (раніше реконструкції не проводилися).
І нарешті утримання клерків Адміністрації президента і Держуправління справами, основна стаття якого припадає на харчування, в цьому році коштувало 50 млн грн, за три роки – майже 60. При цьому президентські службовці їдять чорну ікру (900 грн за 133 грами), живих лобстерів по 340 грн/кг і п'ють шампанське "Вдова Кліко" по 618 грн за пляшку.
 ТВІ http://styknews.info/novyny/polityka/2012/12/04/utrymannia-prezydenta-ianukovycha-u-2012-rotsi-obiishlosia-kraini-v-ponad

Немає коментарів:

Дописати коментар