Сторінки

неділю, 14 квітня 2013 р.

ЧЕРВОНО-ЧОРНИЙ РОМАНА ШУХЕВИЧА, "НАХТІГАЛЮ" ТА УПА

Нещодавно в одному з постів присвячених "Нахтігалю" де були представлені фото цього підрозділу при вході у Львів 1941 року, побачив одне дуже цікаве фото.
Ми всі чули одне, що вони були з особливими відзнаками.ю що відрізняли їх від інших підрозділів німецької армії.
В кінострічці 2Нескорений" ми бачили їх з петличками на вороті жовто-блакитними. В декого наче були пов'язки жовто-блакитні на рукавах.
Проте давайте подивимось уважно на представлене нижче фото. Без сумніву у декого є такі пов'язки. Те. що фото чорно-біле. затруднює опізнання. але ми бачимо, що то двоколірна пов'язка.
Колір. що зверху дуже погано відрізняється від того. що є фоном, в даному випадку, від кольору однострою. Польова форма німецької армії була зеленою. саме через неї їх називали "жабами" французи.
Один колір доволі різкий, нижній . Якби він був голубий. то не був би таким різко темним, отже є впевненість, що то чорний колір. Верхня ж полоса повністю зливається з зеленим кольором і тут на згадку приходить одна вада людського ока, що трапляється нерідко - дальтонія. Око не може відрізнити зелене від червоного, через те, що ці кольори здаються сірими, де виглядають однаково...Це доказує, що пов'язка була червоно-чорна. Прапор, що в подальшому був у армії Романа Шухевича, відомої,як УПА був обран саме на основі того, що перші військові підрозділи, що ввійшли і звільнили давнє славетне українське стольне місто Львів, Галицької Русі, ці підрозділи зайшли в нього з такими відзнаками.
Лише поява такого фото документально підтвердила наявність цього, і особливих відзнак і подальшу появу червоно-чорного прапору УПА.






                                                                                                        Черненко О.Є.

Немає коментарів:

Дописати коментар