Сторінки

пʼятницю, 18 травня 2012 р.

Репресії, як метод захисту параду геїв та лесбіянок.




Розпочались репресії супроти патріотів Вінниччини

Лідера Вінницького осередку Соціал-Національної Асамблеї Юрія Хорта намагались силоміць незаконно затримати міліціонери. Причиною затримання стала заявка на проведення марш-протесту проти гей-параду, який мав відбутись сьогодні, 18 травня, о 19.00.


Як стало відомо маршу-протесту все таки не буде – заборонив адміністративний суд.
Вчора ж, одразу після того, як на Майдані незалежності міліціонери хотіли затримати Хорта, йому назначили «зустріч» в обласній прокуратурі, де все ще проводиться слідство за проведення акції проти іммігрантів. Кримінальну справу таки відкрили. Однак не окремо на організаторів, а за фактом злочину. Тому в колі «підозрюваних» більше 10 чоловік – учасники акції, які були зняті міліціонерами на камеру й розпізнані.
Юрій Хорт, як і інші учасники проходить по справі як свідок, однак вже вчора за місцем його проживання, а також за місцем прописки, проводився незаконний, зі слів правозахисника, адвоката Валерія Палія, обшук. Журналіст «Свободи слова в Україні» супроводжував Хорта з прокуратури до його квартири, однак подивитись як відбувається обшук й перевірити законність дій міліціантів йому заборонив слідчий, це в його компетенції. За півтора години плідної «роботи» правоохоронців з квартири Юрка було вилучено все, що мало якесь відношення до націоналізму, забрали навіть прапор України, комп’ютер і телефон.
Сьогодні на 16.30 буде проводитись черговий допит. Юрко припускає, що ряд таких допитів, перевірок, обшуків будуть проведенні й по відношенню до інших учасників акції.
Стало також відомо, що такі радикальні дії правоохоронців спровокували заяви, які нібито написали іноземні студенти, ректор ВНМУ й мер міста – Володимир Гройсман. Написали заяви з метою знешкодити в корінь націоналістичні організації, що проводять акції, які, якимось чином, «загрожують» чи то іміджу міста чи то його безпеці.
Відповідно, міська влада, маючи негативне враження від попередньої акції проти іммігрантів, кров із носа, не дозволить провести акцію проти геїв. Саме тому, Юрія Хорта вчора виловлювали привселюдно біля міської ради, забувши про законність і моральність.
Не зважаючи на всі ці події, не виключено, що вінничани все таки поїдуть прямо до столиці, аби завадити провести перший український гей-парад. Чи чекатимуть правоохоронні служби націоналістично налаштованих вінницьких хлопців в неділю на залізничному вокзалі ми розповімо пізніше.
Автор Наталка Хмара

Немає коментарів:

Дописати коментар