Сторінки

суботу, 21 січня 2012 р.

Національна Конституція має бути такою, як в Угорщині.


Сергій Чаплигін
В Угорщині з 1 січня набула чинності нова Конституція. Новий Основний закон, прийнятий Державними Зборами Угорщини і підписаний Президентом, замінив Конституцію 1949 року.
Однак на Заході її назвали глибоко антиліберальною та такою, що суперечить правам людини.
“Ми будемо просити Європейський суд покарати члена Євросоюзу за невиконання законодавства ЄС і зажадати від цієї країни змін у законах- заявив представник Єврокомісії Олів‘є Байі- ми також можемо попросити запровадити фінансові санкції.”
«Боже, благослови угорця!» – такими словами розпочинається преамбула Основного закону, яким «не визнається комуністична Конституція 1949 року, бо вона була основою панування деспотії». Основою Конституції є Бог і християнство, яке має утримати «духовну та інтелектуальну єдність угорського народу».
«У цьому законі сконцентровані основні правила співжиття суспільних сил, права та обов’язки громадян, включно з правом сповідувати нашу віру. Тому для всіх нас це є спільною справою і фундаментом для існування нації», – заявив Президент Угорщини Пал Шміт.
За новою Конституцією, назву країни «Угорська Республіка» замінено на «Угорщина».
Віднині Угорська Держава охоронятиме людське життя вже від зачаття.
Фактично цією статтею Конституції запроваджується заборона на аборти. Віднині шлюбом є одруження тільки чоловіка і жінки. Конституція також відкриває можливості для надання закордонним угорцям виборчого права.
Нова Конституція також забезпечує право угорця на збройний самозахист, а також закріплює положення щодо належності земельних і водних ресурсів до спадщини Угорської Нації.
Також в Конституції обумовлено, що національною валютою є форинт, а для переходу на євро необхідне рішення щодо цього конституційної більшості парламенту. Національний борг не може перевищувати 50 відсотків ВВП.
Символами державності визначено тисячолітні золоту корону і булаву першого короля Угорщини Святого Іштвана.

7 коментарів:

  1. Ознайомлення з принадами для наших націоналістів в Угорській Конституції, викликало бажання звернутися до бога: "Боже, бережи Україну від Українських націоналістів, бо вони, як діти малі: дай їм меча, то вони всіх навколо себе і себе скалічать".

    Те, що "Основою Конституції є Бог і християнство, яке має утримати «духовну та інтелектуальну єдність угорського народу»", могло сподобатися тільки людині з дитячим нерозвиненим мозком, в який більша за повнотою і змістом думка не вміщається. Аби розвивати цей дитячий мозок, маю декілька питань. Якого саме бога? Єгову? Аллаха? Чи може Будду? Чи ще кого? Як буде утримувати обраний бог і християнство духовну єдність народу, до якого належать іновірці і люди, які знають, що ніякого бога не має? Як може утримуватись інтелектуальна єдність за допомогою сліпої віри?

    Таким чином, як і дітей певного віку не допускають до шлюбу, так і наших націоналістів не слід допускати до творення конституції до тих пір, доки вони не складуть іспит з поставлених питань.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Нова Конституція також забезпечує право угорця на збройний самозахист, а також закріплює положення щодо належності земельних і водних ресурсів до спадщини Угорської Нації.

      Видалити
  2. Ви вибрали не те, що сподобалось націоналістам, як завжди вам треба шукати шпарину у яку залити нечистот та побільше... Мова іде про те, що земля і її надра належать державі і нації. а не як у нас в Україні з легкої руки комуністів і регіоналів планується виставити на продаж останнє...

    ВідповістиВидалити
  3. Право на самозахист не надає лише окупаційна влада. Чому в Україні немає такого права? Висновок напрошується свм собою...

    ВідповістиВидалити
  4. Нова конституція Мадярщини - це повернення у 1930-40-ві роки! Там відновлюється фашизм! Не вірте ЗМІ, ніякого націоналізму там не має!

    ВідповістиВидалити
  5. Нам потрібне лише одне з тої Конституції, але воно у наш час глобалізації у світі і в час правління бандугруповань в Україні, головне, це "Нова Конституція також забезпечує право угорця на збройний самозахист, а також закріплює положення щодо належності земельних і водних ресурсів до спадщини Угорської Нації."

    ВідповістиВидалити