Сторінки

неділю, 16 вересня 2012 р.

Українська мова в родині слов'янських мов

Svitlana Taranenko - SvetOnline Вподобати цю сторінку · 11 вересня У кружечках біля кожної слов'янської мови - кількість спільних лінгвістичних рис. найбільше спільних рис у нас з (!) верхньолужицькою - 30 і білоруською - 29. З російською - ..., ну, тут уж, шо уж, тут уж... :) ажжж 11 ) спільних риси. Отакі брати. З польською - 23, з словацькою -23, з чеською-24, з сербською -20, з болгарською -21, з македонською -20, з словенською -18, з мовою, яка зникла в 15 сторіччі нашої ери полабською 19 спільних рис. А взагалі з усіма словянськими мовами Європи ТІЛЬКИ УКРАЇНСЬКА має найбільше число спільних рис аж 82. На решті слайдів, які вдалось сфотографувати на телефон, та які хоч трохи є чіткими, є ще трохи дуже цікавої інформації. Раджу подивитись. Але всі слайди, з лекції це близько 150 мовних скарбів, з точними розрахунками і фактами.



У кружечках біля кожної слов'янської мови - кількість спільних лінгвістичних рис.
найбільше спільних рис у нас з (!) верхньолужицькою - 30 і білоруською - 29. З російською - ..., ну, тут уж, шо уж, тут уж... :) ажжж 11 ) спільних риси. Отакі брати. З польською - 23, з словацькою -23, з чеською-24, з сербською -20, з болгарською -21, з македонською -20, з словенською -18, з мовою, яка зникла в 15
 сторіччі нашої ери полабською 19 спільних рис. А взагалі з усіма словянськими мовами Європи ТІЛЬКИ УКРАЇНСЬКА має найбільше число спільних рис аж 82.
На решті слайдів, які вдалось сфотографувати на телефон, та які хоч трохи є чіткими, є ще трохи дуже цікавої інформації. Раджу подивитись.
Але всі слайди, з лекції це близько 150 мовних скарбів, з точними розрахунками і фактами.








Немає коментарів:

Дописати коментар