Сторінки

четвер, 27 вересня 2012 р.

СПРОСТУЙМО "СТОКГОЛЬМСЬКИЙ СИНДРОМ"



             Ніхто із «тверезих» людей немає вже ніякого сумніву, що наступні вибори  хоч якось змінять розстановку політичних сил у ВР України. 
     За даними Центру Разумкова, -- 47% населення України переконано, що депутати ВР дбають лише про представників великого капіталу, а понад 75% опитаних вкрай незадоволені рівнем роботи парламенту.
     А чи стане цей парламент якіснішим? Якщо хтось відповість на це питання ствердно, - спробуємо його переконати.
     Сьогодні ми є свідками владної політики, завдяки якій Україна втрачає залишки авторитету на міжнародній арені. Європа та Америка ось-ось зачинять свої кордони для українських чиновників. Стосунки з Росією тримаються на її все нових і нових вимогах, що можуть призвести до часткової, якщо не повної, втрати Україною державного суверенітету.
     Курс гривні – у «гарячці». Якщо його зараз штучно стримують, то після виборів «віжки» буде послаблено. Золотовалютні запаси зменшуються, іноземні інвестори виводять свої капітали з України… А доморощені злодії  « у законі»  поспішають розтягти по власних коморах усе, що ще можна розтягнути: виставлено на продаж більше 1000 державних об»єктів. Вони простягають свої загребущі руки і до найбільшого скарбу --  плодючої землі!
     Що змінеться? До парламенту прийдуть нові люди? Ми переконані, що, як заявила Ю. Тимошенко, результати виборів УЖЕ сфабриковані. Ми були свідками того, як формувалися територіальні виборчкоми, ми є свідками тієї наступальної телепропаганди, фальшивих результатів соціологічних опитувань, тієї «джинси», якою просякнуті ЗМІ – від центральних до місцевих.
     До виборів залишилося кілька тижнів, а виборчі перегони стають все бруднішими з кожним днем. Згадаймо заяви Мельниченка і Омельченка, суд по ЄЕСУ. Уряд України повертатиме Росії «скажені» гроші? Ми у це віримо?
     Не тільки ми не віримо у зміни на краще після виборів, але й вони впевнені в тому, що «царюватимуть» і надалі, і дуже довго. Про це свідчить той факт, що до секретаріату ВР України тільки за останній тиждень подано більше 60-ти законопроектів. Думаєте, вони мають соціальне спрямування? Лише кілька з них.
     Комуністи «печуться» збереженням назв вулиць, площ і парків, які пов»язані з Великою Вітчизняною війною. Це для нас, виявляється, - найнагальніша проблема. Ми вже чули, що нас «мало стріляли». Мабуть, саме тому П.Симоненко є співавтором законопроекту про впровадження смертної кари.
     Через те, щоб ми не аналізували, чи справді настало «покращення життя вже сьогодні», нагнітається істерія загрози тероризму. Пам»ятаєте Дніпропетровський  «теракт»? Пересічний українець, дивлячись новини з екранів ТБ, має бажання заховатися від страху: там підірвали, там постріляли, бо навіть рядові кримінальні розбірки трактуються телебаченням як теракти.
     А скільки галасу викликало прийняття «мовного» закону! Притихло… Потрібно підігріти – регіонал О.Чорноморов підготував законопроект по «вдосконаленню» мовного закону, який, бачте,  «значною мірою враховує інтереси національних меншин, але не враховує потреби росіян, які мешкають на території України і є корінним народом, а разом із великою кількістю російськомовних громадян складають найчисленнішу мовну групу» ( Із пояснювальної записки до проекту). Коментарі потрібні? Будь ласка: українці, посуньтеся, бо великий і могутній має ще більше розправити плечі, а для цього йому не вистачає життєвого простору! Будьте толерантними – посувайтеся… Ми теж корінні!
     Про цей українофобський законопроект ЗМІ поки що мовчать, бо на часі законопроект про кримінальну відповідальність за наклеп – черговий «шедевр» політтехнологів. Гарно відволікли увагу  електорату від «покращення».  Вистачить. В.Журавський відкликає свій «шедевр» - повернемося до нього після виборів.
     Живемо,  як у казці – чим далі, тим страшніше. Я б сказав: брудніше.
     А народ відчуває «покращення» - і мовчить, бо «благоденствує». Перед самими виборами, як уже було, - влада підкине якусь копійку до пенсій та зарплат бюджетників. Хвала владі! Молодці! Дбають про народ. Ціни ростуть, не вистачає на прожиття? Сиди мовчки, не бунтуй, бо станеш терористом, який посягає на існуючий лад. А вони як крали ( пардон – забирали останнє у народу), так і крастимуть.
     Та доки ж ми будемо спати?
     Чи, може, спростуємо «стокгольмський синдром»?

2 коментарі:

  1. Заміна одних людей іншими , корупцію не знищить.Треба міняти систему і під корінь знищити старий бур'я ,так як це робить Грузія.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Повністю згоден. щодо заміни системи. але поки ніхто не пропонує змін, бо для змін треба 300 голосів. Зміни всі хочуть почати з Конституції. та кожен пропонує свою модель. Навіть для ПР, не дивлячись на безмежну владу, хочеться змінити Конституцію. щоб остаточно закріпити царювання родини...Та навіть невеликі зміни. хоча б у дотриманні законів і Конституії. що діє. покладе край тим збоченням. що зараз відбуваються начебто на основі законів.

      Видалити