Сторінки

неділю, 16 вересня 2012 р.

Вечір пам'яті Гонгадзе.Січеслав(Дніпропетровськ)


     

16 вересня, в день дванадцятой річниці зникнення Георгія Гонгадзе у Дніпропетровську в парку ім.Глоби вшанували пам'ять його та ще 61 журналіста, які загинули в Україні за останні 20 років.
     О 19.30 учасники вшанування. представники різних громадських організацій міста запалили свічки у вигляді ім'я ГІЯ , як скорочено називали Гонгадзе друзі і рідні. За написом був встановлений плакат з написом "12 років цинізму СКІЛЬКИ ЩЕ?". На ньому також був намальован силуетом Георгія та багатьох загиблих журналістів за останні роки.
Виступаючі наголосили, що вбивство Георгія Гонгадзе змінило обличчя крайни., але так і залишилось незавершеним, бо не названі судом замовники цього злочину, які всі  відомі з плівок Мельниченка, але і досі живуть і процвітають, один на державній дачі та за державний кошт, як колишній президент,. а інший посідає крісло Голови Верховної ради і продовжує знищувати Конституцію і Закони України нехтуючи їх основними засадами і положенннями. та ще і балотується знову у народні депутати.Третій - Леонід Деркач, колишній очільник СБУ, жирує на пенсію, про яку  пересічному громадянину і мріяти годі.
На думку учасників акції ці 12 років монка сміливо назвати роками політичного цинізму. Кожен намагається заробити собі рейтинг на цій гучній справі, але жоден так і не довів цю справу до кінця, використовуючи її лише у своїх мілких інтересах, чи то вузькопартійних, чи то у бандитських, чи то просто в пропагандистських.
     Хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх перелічених 61 журналіста поіменно.
     Організатори від організації "Відсіч" хоч і наголошували на тому,що ця акція неполітична. але можу сказати їм і всім іншим одне. Неполітичною акція може бути лише, коли розмовляєш з людьми на кухні. коли ж виходиш з людьми на вулицю, акція стає політичною, чим більше що мотиви по яким вийшли цілком політичні.
   Вбивство Гонгадзе було зроблене політиками і з політичних мотивів, то тут вже нікуди не подітись.
   На закінчення окрім загиблих журналістів згадали вбитого недавно Володимира Гончаренка, що життя своє поклав заради захисту нашого довкілля і нашого життя від небезпечного метлобрухту. Постраждав Володимир начебто не через політику. але   політики зробили нашу країну такою. де за захист довкілля можуть вбивати безкарно...
Акцій из вшанування пам'яті Георгія Гонгадзе та всіх загиблих журналістів пройшли також в Харкові, Києві, Львові, Рівному, Дрогобичі, Тернополі та Білій Церкві. В Коломиї. в храмі Св. Архистратига Михаїла УГКЦ відбулась панахида за всіма журналістами, які загинули за цей 21 рік, та молебень біля фігури Матері Божої(бульвар Лесі Українки)
   Хоч поминання і скінчилось, але люди ще довго стояли і обговорювали між собою саме політику, бо в суспільстві де політики вирішують кому і як жити і чи жити взагалі політика торкається кожного.





Вечір пам'яті Гонгадзе

власник: Олег Черненко
 Відтворити все





















































































































































Немає коментарів:

Дописати коментар