Сторінки

понеділок, 3 вересня 2012 р.

Так буде з кожним ОСББ


Компанія Ахметова арештувала три київські будинки за неіснуючі борги


В Святошинському районі на три будинки № 23/9, 24 та 27 по вул. В. Стуса наклав арешт Вищий господарський суд України. Майже 750 киян стали заручниками конфлікту із ПАТ «Київенерго», повідомляє Gazeta.ua .
«Це означає, що блоковані всі рахунки. Ми не можемо утримувати двірника. Ні сантехніків, ні електриків, ні ліфтерів. Персонал без грошей. Ще ростуть борги. Не можемо оплачувати користування ліфтами, вивіз сміття та електроенергію. Руки викрутили по повній програмі», - пояснює голова правління житлово-будівельного кооперативу «Авіатор-16» Володимир Лупко.
Володимир Якович пояснює, що із компанією «Київенерго» декілька років тому виник конфлікт. Компанія нав`язала нерівноправні умови договору на опалення та гаряче водопостачання. Через це утворився штучний борг. «Київенерго» подало до суду. Хоча всі мешканці вчасно сплачують комунальні послуги.
«Різницю в тарифах столична адміністрація не відшкодовує. Ми заручники тупикової ситуації. Вони тепер хочуть нас зробити банкротами та викупити нас. А далі вже невідомо до чого це може призвести. Кооперативів, які в Києві опинились в подібній ситуації, багато. А судові справи вирішуються не на користь киян», - каже чоловік.
Жителі будинків написали листи президенту Віктору Януковичу, прем`єр-міністру Миколі Азарову, спікеру Верховної Ради Володимиру Литвину, до секретаря Київради Галини Гереги та в Антимонопольний комітет. Пояснюють, що «Київенерго» нараховує плату за гарячу воду за встановленими нормами, не беручи до уваги квартирних лічильників. Мешканці сплачують за спожиту воду кубометрами, а ЖБК має платити кількість спожитого тепла у гігакалоріях. Тому виникає борг. «Київенерго» та «Київ водоканал» не хочуть визнавати себе постачальниками води та тепла, аби не бути відповідальними за якість послуг. Вони вимагають від кооперативу доплат, які не перераховує Київська адміністрація.
«Ми хочемо, аби безпідставні вимоги монополістів були покриті за рахунок бюджету. Також потрібно розблокувати рахунки, дозволивши нормальну діяльність об`єднання. Ще на пряму заключити договори між мешканцями та «Київенерго» і «Київводоканалом». Та зобов`язати їх проводити розрахунки за спожиту гарячу воду в єдиних одиницях виміру, в кубічних метрах», - кажуть кооперативі.
71,82 відсотків акцій «Київенерго» контролюється енергохолдингом ДТЕК, який належить бізнесмену Рінату Ахметову . Ще 25 відсотків знаходяться у власності держави в особі Національної акціонерної компанії «Енергетична компанія України».
Відголос

Немає коментарів:

Дописати коментар