Сторінки

вівторок, 12 лютого 2013 р.

Ювенальна юстиція на службі у комерсантів від влади, таке буде і в Україні?


У Фінляндії відкриті комерційні тендери на перепродаж дітей, відібраних у батьків

У газеті UusiSuomi опубліковано інтерв'ю з міністром базових послуг Фінляндії, що курирує питання дітей Марією Гузеніной-Річардсон, в якому вона повідомила про початок тендерів на 620 мільйонів євро серед учасників ринку послуг в системі Ластенсуоелу (комерційному сегменті захисту дітей в Суомі). Мова йде про комерційне «перерозподілі» вилучених, в тому числі і у росіян, дітей.
Простіше кажучи, хто виграє більше дітей, той захоплює більше грошей від держави, - люб'язно пояснює в інтерв'ю пані міністр. Вона відверто розповідає, що діти зараз входять в список самих ходових товарів у Фінляндії, передає прес-служба Міжнародного руху «Русские матері». Пані Гузеніну-Річардсон при цьому трохи коробить порівняння фінських дітей (і дітей емігрантів, що проживають у Фінляндії) з фінським ширвжитком, хоча, роз'яснює міністр, це «знаходиться в повній відповідності з європейськими та міжнародними сучасними нормами».
Як би там не було, фінський «дитячий» міністр нагадує, що попит визначає ринок. А число приватних компаній на ринку детоторговлі у Фінляндії значно перевищує число крихт, вилучених з кровних сімей. Тому Гузеніна-Річардсон бачить майбутнє в «комерційному розподілі дітей» у Фінляндії за великими компаніями.
Примітно, що всього два роки тому в своєму блозі (1.2.2011), міністр Гузеніна-Річардсон написала, що фінська система держдотацій у сфері захисту дітей «збочена», бо вона заохочує вилучення дітей: чим більше дітей муніципалітет вилучає, тим більше отримує дотацію від держави.
За даними служби Ластенсуоелу у фінському «дитячому бізнесі» зараз офіційно числиться 60 000 дітей. Скільки серед них російських жертв фінського госкінднеппінга - достеменно нікому не відомо. Однак в міжнародний рух «Росіяни матері» вже звернулися за допомогою 37 російських сімей, у яких в загальній складності було вилучено 53 дитини.
http://file-rf.ru/news/12126

Немає коментарів:

Дописати коментар