Сторінки

вівторок, 19 лютого 2013 р.

Відродження козацтва: Нa Донбaсі відбудеться етнографічно-культурологічний захід «БРОДНІЯ. Простір Волі»



2013-02-18 17:15:00. Регіони
Запрошуємо Вас на історично-патріотичний, етнографічно-культурологічний захід звичаєвої козацької культури Звитяги Дикого Поля - «БРОДНІЯ. Простір Волі». Це масштабне, видовищне, спортивно-змагальне дійство, відбудеться на просторах мальовничого куточка Дикого Поля, де височіє найвища точка Донбасу і усієї лівобережної України – Могила Мечетна (367 метрів над рівнем моря), місто Петровське Луганської області.
За основу дійства, яке триватиме два дні з 28 по 30 червня 2013 року, буде взято суспільно-звичаєвий устрій історичного козацького табору Коша.
Представники сучасної козацької громади з різних регіонів України, отаборяться куренями й костюмовані в театралізованій формі відновлять всі правові, культурні, військові та побутові звичаї козацької Січі й продемонструють вміння у володінні історичною козацькою зброєю в дії.
У ході проведення Звитяг відбудеться багато цікавого: змагатимуться воїни, співатимуть кобзарі, варитимуть кухарі, а також пройде дієва гра для молоді з історичними пригодами та завданнями – Козацький Квест за назвою «Пластунів Герць». В ігровій формі учасники не тільки познайомляться з унікальними завданнями з краєзнавствa, але й самі спробують виконати вправи, пов’язані з нашою бурхливою історією, проявляючи винахідливість, кмітливість та мужність, приблизно так, як це робили козаки, захищаючи нашу рідну землю.
У Звитягах візьмуть участь українські кобзарі-лірники та народні колективи.
До Вашої уваги будуть запропоновані майстер-класи з бойових козацьких мистецтв, духовних практик, приготування традиційних страв та наїдків та інших самобутніх вмінь. Майстри народних ремесел розгорнуть на Звитягах ярмарок та проведуть школи з прадавнього та сучасного декоративно-прикладного мистецтва: вишивка, витинанка, гончарство, ковальство, гутництво та багато чого іншого.Гості заходу частуватимуться на Звитягах національними стравами і запиватимуть це усе традиційними національними напоями.
Завершаться Звитяги відтворенням давнього купальського дійства з палінням ватри за традиціями та обрядами старовини.
Під час Звитяг для бажаючих будуть влаштовані туристичні мандри та екскурсії.
Наша мета – Ваше Пробудження та Ваш змістовний відпочинок, свіжі враження й живі емоції, відкриття нового навколо себе. Прийнявши наше запрошення, Ви поринете у добу славних лицарів степу, відчуєте себе справжнім українцем, скуштуєте дійсно вільний дух Українського Козацтва, знайдете нових однодумців, друзів, бізнес-партнерів й може знову захочете приїхати до нас.
Єдина умова – суворий дрес-код. Українське народне вбрання або наявність його елементів – головна і єдина перепустка на Звитяги. Придбання українського однострою та його аксесуарів буде можливе безпосередньо при вході на територію Звитяг.
Незабутні враження від перебування в осяйному дусі Української етнокультури степового трибу куточку Дикого Поля, козацький колорит, спів бандури та передзвін козацьких шабель і зачарування містерією культурологічного дійства залишаться з Вами назавжди.
Радо відповімо на всі запитання і проконсультуємо Вас:
тел. (066) 216-75-74, (098) 824-06-58, (063) 104-05-18, (095) 479-60-01.
E-mail: brodnyk.luh@gmail.comhttp://novaukraina.org/news/urn:news:12393CC

Немає коментарів:

Дописати коментар