Учасники акції на захист засуджених та затриманих за графіті із зображенням обличчя, схожого на Віктора Януковича, побили та затримали працівники спецпідрозділу “Беркут”.
Фото “Чорного комітету” – співорганізатора акції
Близько десятка учасників акції не змогли потрапити до Адміністрації президента, оскільки міліція перекрила підхід до будівлі. Правоохоронці не пояснили, чому не пускають, і радили звертатися до суду.
Учасники акції розгорнули банер із надписом: “Малюнок – не злочин”, а після виступів кількох активістів вони дістали портрет президента і хотіли поставити на ньому червону цятку.
В той час на них накинувся “Беркут”. Почалася бійка. Учасників почали затримувати.
Затриманих повезли в райвідділки міліції. Поки що їх кількість точно не відома.
Цю акцію організували “Чорний комітет” разом із “Комітетом визволення політв’язнів”, повідомив “Чорний комітет”.
Як відомо, Зарічний районний суд Сум 14 січня засудив Ігоря Ганненка до 1 року і 8 місяців позбавлення волі, а Володимира Никоненка – до 1 року обмеження волі за зроблений ним трафаретний малюнок обличчя, схожого на Януковича.
Адвокат підсудних подав апеляцію до апеляційного суду Сумської області з проханням перший вирок пом’якшити, а другий – скасувати.
Крім цього, у Миколаєві в ніч на 4 лютого затримали двох активістів ВО “Свобода” за малювання графіті. Пізніше їх звільнили

http://www.spilnasprava.com/wp/?p=13682