Сторінки

середу, 7 серпня 2013 р.

Тріумф врадіївців


Людмила СИВУХІНА (переклад Валерія ТЕРЗІ)

Такої блискучої перемоги не чекав ніхто! Це був Тріумф! Не зважаючи ні на що, мітинг учасників Врадієвської ходи був успішним!
Почну спочаткуАкцію було призначено на 12.00. На цьому заході учасники хотіли розповісти людям про беззаконня міліції і т. д. Міліція вирішила допомогти протестуючим і продемонструвала показові виступи прямо на Майдані Незалежності!
Біля дванадцятої перед початком акціїна очах у людей, що прийшли на мітинг, вони почали нападати на людей, що були присутні на Майдані без будь-якої символіки та не проводили ніяких агітаційних дій і не порушували громадського порядку. Заламуючи  їм руки, за допомогою сили вони кидали їх до автозаку!
Людям, що прийшли на акцію, можна було вже нічого не говорити,  вони побачили все на власні очі. Причиною для затримання було "порушення громадського порядку", хоча сотні людей бачили, що ці люди не порушували нічого. Всі ці люди були найбільш активними учасниками Врадієвської ходи.
Через декілька годин я з групою підтримки і адвокатом були біля Шевченківського  суду. Tам також були і журналісти
На наше прохання пропустити нас до суду у якості свідків, нам було відмовлено. 
На наше прохання дозволити адвокатові захищати людей теж відмовленоНас взагалі не допустили до приміщення суду.
Сказати, що це неподобство нічого сказати.
ТАКОЇ МІЛІЦІЇ, ЯКА ПОВИННА ЗАХИЩАТИ ПРАВА ГРОМАДЯН В УКРАЇНІ, БІЛЬШЕ НЕМАЄ!
 Усі активісти судом були оштрафовані на 170 грн. І кого вони цим налякали? Кожного з тих, хто виходив із суду, я питала, куди він зараз піде. Ні секунди не роздумуючи, кожен відповідав, що він повертається на Майдан, на акцію, а куди ж іще?
 ЇХ НЕ ЗЛОМЛЕНО!!!
 Усі разом ми повернулися на Майдан, де продовжили акцію. Менти були шоковані.
У чому ж перемога, спитаєте ви. Та у тому, що не змогли вони залякати цих людей, не зламали духу боротьби і віри в перемогу!
 Питання в іншому – як нам усім надалі жити у цій країні?
 Нехай кожен відповість собі сам.

Немає коментарів:

Дописати коментар